Dupa lansarea excelentului Oukitel C8, firma chineza ne surprinde din nou cu un alt smartphone intitulat Oukitel K5000. Terminalul are specificatii mid-range chiar puternice si un display ‘Full Screen’ dotat cu celebrul format de 18:9. Smartphone-ul este disponibil la vanzare pe magazinul Aliexpress.com din Rusia la pretul atractiv de 155 dolari.

Oukitel K5000 include baterie de capacitate generoasa si dotari foto de calitate

Majoritatea telefoanelor Oukitel stau excelent ca si baterie, iar noul K5000 nu face exceptie. Smartphone-ul a primit un acumulator masiv dotat cu un impresionant 5000mAh. Bateria se descurca foarte bine in fel si fel de scenarii: 27.5 ore de convorbiri telefonice, 8 ore de navigare cu functia GPS, 55 ore de auditie continua, 6.5 ore de rulaj video continuu, 8.5 ore de navigare pe net si 2 zile de utilizare. Vrem sa mentionam ca acumulatorul nu duce lipsa de tehnologie quick charge. Suntem bucurosi sa va anuntam ca incarcarea si transferul de date sa fac prin intermediul portului USB tip C.

Smartphone-ul este potent din punct de vedere foto, iar acesta este un aspect care merita sa fie apreciat. Incepem cu camera principala. Aceasta dispune de senzor Sony IMX135 cu 13-megapixeli. Camera are flash LED dual si tehnologie autofocus.

Daca punem la socoteala tendintele actuale, putem spune ca ne surprinde faptul ca Oukitel nu a mers pe mana unei camere de tip dual. Acesta nu este neaparat un lucru rau, insa nu am putut sa trecem cu vederea acest aspect. Camera secundara este ideala pentru poze selfie. Ea incorporeaza puternicul senzor Samsung 3P3 de 16-megapixeli.

Oukitel K5000 are la bord 4GB RAM si display de tip 18:9

Configuratia hardware a noului Oukitel K5000 este excelent echipata. Inainte de a continua cu specificatiile, vrem sa mentionam ca hardware-ul este de tip mid-range. Avem 4GB RAM, 64GB ROM si procesorul octa-core 64-bit MediaTek MT6750T 1.5GHz. Despre aceste componente putem spune ca se imbina armonios. Procesorul MediaTek este unul rapid iar combinatia generoasa de memorie este ideala pentru orice tip de activitate.

Un aspect foarte interesant la acest device este display-ul. Producatorul chinez se conformeaza trendului din 2017 si echipeaza smartphone-ul cu display de tip 18:9. Ecranul beneficiaza de diagonala generoasa de 5.7 inci, ceea ce-l face ideal pentru amatorii de phablet-uri mari. Despre rezolutie, noi credem ca aceasta este decenta. Ecranul IPS LCD este capabil de 1440×720 pixeli si ocupa un impresionant 90% din suprafata panoului frontal.

Afisajul are curbura usoara inspre margini datorita sticlei curbate cu profil 2.5D. Zona frontala are design inspirat dupa cel al celebrului Samsung Galaxy S8. Telefonul arata foarte bine atunci cand este privit din fata. Zona din spate este si ea curbata si putem spune ca arata destul de bine. Ca si material, spatele pare a fi invelit cu un plastic de tip lucios. Este insa posibil sa avem si sticla. Pe margini de jur imprejur, smartphone-ul este inconjurat de o banda metalica eleganta.

Pret, ganduri de final si specificatii full pentru Oukitel K5000

Oukitel K5000 se vinde pe magazinul online Aliexpress.com la pretul accesibil de 155 dolari. Daca punem la socoteala acumulatorul mare, configuratia buna, display-ul mai mult decat decent si design-ul elegant, pretul este unul atractiv. Aaa si sa nu uitam, terminalul nu are jack audio de 3.5mm. Iesirea audio se face prin portul USB tip C. Asta poate fi un mare minus, care insa poate fi rezolvat partial cu un adaptor USB tip C la 3.5mm.

  • Display LTPS IPS LCD, 18:9, diagonala de 5.7-inci, rezolutie HD+ (1440×720 pixeli), sticla 2.5D Asahi Dragontrail, multitouch in 5 puncte
  • 4GB RAM, 64GB memorie interna, MicroSD pana la 128GB
  • Procesor octa-core 64-bit MediaTek MT6750T 1.5GHz dotat cu placa grafica Mali T860 MP2
  • Android 7.0 Nougat
  • Carcasa dotata cu rama metalica
  • Acumulator Lithium-Ion de 5000mAh cu tehnologie quick charge 9V/2A
  • Camera principala Sony IMX135 13-megapixeli (16-megapixeli prin interpolare), flash LED dual, autofocus
  • Camera secundara Samsung 3P3 16-megapixeli (21-megapixeli prin interpolare)
  • 4G LTE, Dual SIM Dual Standby (Nano SIM), USB tip C cu OTG, Bluetooth 4.0, WiFi 802.11 a/b/g/n dual-band, WiFi Hotspot, GPS, fara jack audio de 3.5mm
  • Scanner de amprente (pe spate), giroscop
  • 152.1 x 73.1 x 10.8 mm
  • Culori: negru, auriu, albastru
ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).