Oukitel este un brand focusat in principal pe device-uri dotate cu baterii mari. Cea mai noua isprava a firmei chineze este OUKITEL K8000, un smartphone dotat cu acumulator mamut de 8000mAh.

Pentru Oukitel, smartphone-ul se numara printre modelele care dispun de cel mai mare acumulator. ‘Campionul’ la acest capitol este Oukitel K10000 Pro, phablet care incorporeaza o baterie gigant de 10000mAh. Merita mentionat ca acest model este disponibil si in varianta tip rugged intitulata Oukitel K10000 Max.

Revenind la noul K8000, haideti sa vedem cat de performanta si de bine optimizata este bateria. Conform testelor realizate de producator, performantele sunt impresionante: 5 zile de utilizare, 18 ore de gaming, 25 ore de rulaj video continuu si 52 ore de convorbiri. Pe site-ul oficial au fost publicate inclusiv detalii referitoare la timpii de incarcare.

O incarcare completa dureaza 3 ore si 20 minute. La prima vedere poate parea mult, insa nu trebuie uitat ca avem de-a face cu 8000mAh! Incarcarea pana la 84% se face in 2 ore, iar in 30 de minute nivelul bateriei urca pana la 25%. Putem spune ca tehnologia Quick Charge are o eficienta decenta.

Incarcarea se face prin portul MicroUSB 2.0, care este compatibil OTG. Remarcam faptul ca portul USB suporta tehnologia ‘Reverse Charge’. Asta inseamna ca telefonul poate fi folosit pentru a incarca cu energie alte device-uri. Fara indoiala, bateria este ‘vedeta’ in configuratia device-ului. Insa, cum stam cu restul de componente hardware? De la bine in sus.

OUKITEL K8000 este un smartphone mid-range potent dotat cu urmatoarele: procesor octa-core MediaTek MT6750T, 4GB RAM si 64GB ROM.

Suntem bucurosi ca producatorul a acordat atentie sporita display-ului de pe acest nou terminal. S-a optat pentru un panou de calitate tip Super AMOLED de origine Samsung. Ecranul are specificatii multumitoare. Avem rezolutie HD si diagonala clasica pentru un phablet, in speta 5.5 inci.

Afisajul este imbracat cu sticla 2.5D, are margini foarte inguste si este usor curbat in ambele parti laterale. Sub ecran gasim ‘traditionalul’ buton Home, care incorporeaza scanner pentru amprente.

Terminalul a primit un corp metalic superb. Finisajele sunt excelente iar ca si grosime, telefonul este destul de ‘butucanos’ (10.7 milimetri). Avand in vedere acumulatorul gigant care se ascunde in corpul metalic, putem trece cu vederea design-ul nu foarte slim.

Continuam pe aceeasi linie pozitiva si va aducem in atentie dotarile foto. K8000 include o camera principala de tip dual 16MP + 2MP. Plusul evident al unei camere de acest gen sunt pozele cu background blurat. Camera duala are functie de stabilizare a imaginii si flash LED dual.

OUKITEL K8000 are potential mare sa fie un adevarat hit comercial pentru firma chineza. Smartphone-ul are autonomie de invidiat, look superb, configuratie potenta si pret atractiv de 230 dolari. Ce-ti poti dori mai mult de la un smartphone?

Specificatii complete pentru OUKITEL K8000

  • Android 7.0 Nougat
  • Procesor octa-core MediaTek MT6750T 1.5GHz, placa video Mali T860 MP2 de 680MHz
  • 4GB RAM, 64GB memorie interna, MicroSD pana la 64GB
  • Display Samsung Super AMOLED, 5.5 inci, rezolutie HD (1280×720 pixeli), sticla curbata 2.5D Dragontrail
  • Corp metalic
  • Acumulator SCUD de 8000mAh, tehnologie MediaTek Pump Express 2.0, incarcare 9V/2A, functie Reverse Charge
  • Camera principala duala Micron 16MP + 2MP, flash LED dual, autofocus, functie de stabilizare a imaginii, filmare in Full HD
  • Camera secundara 13MP cu unghi larg de filmare la 80 grade
  • 4G LTE, Dual SIM, MicroUSB 2.0 cu OTG, Bluetooth 4.2, WiFi 802.11 b/g/n, WiFi Hotspot, GPS
  • Scanner de amprente, giroscop
  • Culori: negru, auriu, albastru
  • 156 x 77.8 x 10.7 mm si 232.8 grame
  • Accesorii: cablu OTG, folie de protectie display, husa din silicon

Sursa: Oukitel.com

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).