Uite Oukitel K9 pareri si pret Romania. Acum ca weekend-ul bate ‘vertiginos’ la usile noastre, ne-am gandit sa ne indreptam atentia catre noul smartphone K9 al chinezilor de la Oukitel.

Ce ne-a ‘impins’ sa facem asta? Terminalul aduce o combinatie rara intr-un smartphone mid-range de buget, in speta display ‘mamut’ + acumulator de capacitate masiva.

Bineinteles ca mai exista pe ‘piata’ asemenea ‘aratari’. Insa, aceste device-uri sunt realizate de brand-uri consacrate iar pretul lor este departe de a fi unul de buget.

Doua astfel de terminale sunt Huawei Honor 8X Max (ecran FHD+ de 7.12 inci, acumulator 5000mAh) si Xiaomi Mi Max 3 (display FHD+ de 6.9 inci, baterie de 5500mAh).

Ne intoarcem la subiectul zilei de azi, terminalul K9, si va prezentam in detaliu acea mult ravnita combinatie.

Inainte de a face asta, vrem sa mentionam detalii despre pret si disponibilitate. Smartphone-ul va fi lansat spre vanzare pe finalul lunii Aprilie pentru suma de 230 dolari (in jur la 960 lei).

Oukitel K9 pareri

# Oukitel K9 pareri – Afisaj de 7.12 inci + acumulator de 6000mAh

Practic avem de-a face cu un telefon cu dimensiune de tableta (sau tableta cu dimensiune de telefon 🙂 ). Actorul principal din partea frontala este panoul IPS LCD LTPS echipat cu un impresionant 7.12 inci.  Pe partea de caracteristici, afisajul se prezinta bine (cu tenta de foarte bine).

Avem ratie ecran/corp de aproape 85 procente (84.6%), format 18:9, tehnologie multi-touch in 5 puncte si rezolutie FHD+ (2244×1080 pixeli).

Alte detalii tehnice care pot sa va ‘starneasca’ interesul sunt luminozitatea de 500 cd/m2, geamul curbat 2.5D, cei 350PPI densitate pixeli si adancimea culorii pe 24 biti.

Ca si design, partea frontala poseda un look elegant. Afisajul este dotat cu notch mic/elegant, rame negre inguste si extremitati usor curbate.

Afisajul de diagonala mare este alimentat cu energie de catre o baterie inzestrata cu un foarte generos 6000mAh. Insa, nu doar capacitatea impresioneaza.

Acumulatorul dispune de tehnologie quick charge foarte performanta, avand putere de 5V/6A (30W). Vrem sa precizam ca ‘alimentarea’ se face prin portul USB C. Excelent 🙂

Conform producatorului, tehnologia incarca bateria de la 0-100 procente in 1 ora si 30 minute, ceea ce este foarte bine daca punem la socoteala cei 6000mAh.  Ca si autonomie, Oukitel mentioneaza ca acumulatorul asigura 2 zile de utilizare intensa. Nu e rau deloc.

Avand in vedere acumulatorul si display-ul, nu punem la indoiala spusele producatorului (construit pentru gaming si video).

Oukitel K9 pareri

# Oukitel K9 pareri – Motorizare MediaTek destul de potenta

Ca si chipset, producatorul chinez a optat pentru modelul octa-core MediaTek Helio P35. Este asta in regula? Noi credem ca da. Chipset-ul clar nu este un ‘campion’ pe partea de performanta, insa el dispune de suficient de multe rezerve de putere pentru fel si fel de activitati.

Firma chineza a postat pe site-ul oficial un screenshot care afiseaza punctajul obtinut de Helio P35 (banuim ca cel din smartphone-ul K9) in benchmark-ul AnTuTu. Scorul de aproape 86.000 puncte este unul decent.

DETALII TEHNICE PENTRU HELIO P35

  • MediaTek MT6765 12nm
  • Octa-core (4 nuclee Cortex A53 2.3GHz + 4 nuclee Cortex A53 1.8GHz)
  • Procesor grafic PowerVR IMG GE8320 de 680MHz

Oukitel K9 pareri

Acum noi va propunem un scurt exercitiu de imaginatie 🙂 Cum ar fi fost daca Oukitel punea pe terminal chipset-ul Helio P60? Clar ca pretul device-ului ar fi fost mai mare, insa nivelul de performanta furnizat era cu totul altul. In fine.

Inainte de a trece mai departe, vrem sa mentionam ca noul smartphone UMIDIGI Power a implementat o ‘reteta’ oarecum similara cu a terminalului Oukitel K9.

Ambele device-uri folosesc chipset-ul Helio P35. Smartphone-ul UMIDIGI nu sta asa bine ca acumulator, insa clar nu se face de ras, avand baterie de 5150mAh (dotata cu fast charging 18W).

Dupa acest scurt ocol, revenim la device-ul Oukitel si va precizam restul de caracteristici tehnice. Va spunem inca de pe acum ca ele sunt destul de bune 🙂

Oukitel K9 pareri – SPECIFICATII

  • Software – Android 9.0 Pie in versiune stock
  • Memorie – 4GB RAM + 64GB ROM
  • Camera principala – Sony IMX298 16MP + 2MP, PDAF, video 1080p
  • Camera frontala – GalaxyCore 8034 de 8-megapixeli
  • Conectica – slot MicroSD (pana la 128GB), slot Dual SIM, 4G LTE Cat 6, Radio FM, jack 3.5mm, GPS/AGPS/GLONASS, WiFi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.2, USB tip C cu OTG
  • Senzori – amprenta, proximitate, lumina, accelerometru, compas, giroscop
  • Tehnologie Face Unlock pentru deblocare faciala
  • Culori – negru, albastru
  • Carcasa – spate din policarbonat glossy si rama metalica
  • Dimensiuni si greutate – 177.6 x 86.3 x 8.9mm si 232.2 grame

CONCLUZIE

‘Mamutul’ Oukitel K9 este fara indoiala un device atractiv (cel putin pe hartie). Acum ramane de vazut cat de bine este optimizat device-ul pe partea de sistem operare.

Asta este foarte important pentru autonomie si performanta in utilizarea de zi cu zi. Daca totul este ok ca si software, terminalul K9 are sanse sa devina un device popular printre fanii de phablet-uri uriase si accesibile.

Sursa 1 , Sursa 2

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).