Uite Oukitel WP30 Pro pareri si pret in Romania. Astazi ne focusam pe o aparitie rugged foarte interesanta 🙂 Terminalul in cauza este un Oukitel iar el aduce cateva caracteristici overkill pentru un device pus laolalta de catre un brand chinezesc mic (in comparatie cu Xiaomi, Oppo, Huawei etc). Dispozitivul despre care scriem azi se numeste WP30 Pro.
Ce ne-a indemnat sa afirmam ca device-ul are ‘caracteristici overkill’ ? Avem incarcare 120W, 512GB UFS 3.1, display secundar AMOLED (pozitionat pe spate), conectivitate eSIM + WiFi 6 si chipset MediaTek Dimensity de 3GHz. Insa, trebuie spus ca nu este totul doar lapte si miere.
Producatorul a apelat la un compromis care afecteaza mult device-ul. Detalii despre toate aceste aspecte va invitam cu drag sa descoperiti pe parcursul acestui articol 🙂 Acum haideti sa facem trecerea catre pret. Va precizam ca smartphone-ul este la vanzare pe site-ul Dualstore.ro pentru suma de 2800 lei.
Gata cu introducerea. Demaram cu partea de prezentare. Va dorim o lectura placuta.
Terminalul trebuia sa aiba ecran principal AMOLED; din pacate el este de tip LCD 🙁
Ne-am tot gandit cum sa abordam acest device. El are multe chestii interesante, insa cum ecranul terminalului poate fi considerat un ‘inconvenient major’, ne-am decis ca prima data sa exploram acest aspect.
Precum si subtitlul sugereaza, telefonul utilizeaza panou LCD 🙁 Este evident motivul pentru care producatorul a apelat la acest compromis – costuri, costuri si iarasi costuri. Daca telefonul era unul realizat de brand cu renume, cu siguranta ca device-ul nu sughita pe partea de ecran. In fine. Haideti sa ne lamurim ce specificatii are ecranul.
FISA TEHNICA
# Panoul LCD 6.78 inci
# Rezolutie 2460×1080 pixeli
# Rata refresh 120Hz
# Luminozitate standard 430 niti (maxima undeva la 500 niti)
# Ratie ecran/corp de 85%
# Protectie cu sticla Gorilla Glass 5
Oukitel WP30 Pro pareri – CATEVA OBSERVATII
Tinem sa va precizam ca pe spatele device-ului este montat un ecran secundar AMOLED de 1.8 inci. Vom parcurge in cateva momente acest element hardware.
Din punctul nostru de vedere, producatorul trebuia sa renunte la ecranul secundar si sa echipeze telefonul cu panou AMOLED si nu IPS. Nu este in regula ca un terminal ce se apropie periculos de mult de pragul 3000 lei sa aiba luminozitate standard de doar 430 niti 🙁
Cu ce ma ajuta super hardware-ul daca ecranul device-ului este cel mult mediocru ? Cu nimic. Nu are noima faptul ca ecranul secundar foloseste tehnologie superioara celui principal (AMOLED vs IPS).
Pentru un telefon mid-range de pana in 1500 lei, ecranul este decent. Insa, noi nu putem inghiti acele caracteristici la un pret apropiat de 3000 lei. Cel putin asta este parerea noastra. Daca voi aveti alta opinie, va invitam cu drag sa lasati un comment 🙂
Oukitel WP30 Pro pareri – Acum parcurgem ecranul secundar
Terminalul incorporeaza pe mijlocul partii din spate sus un ecran AMOLED de 1.8 inci. Pe acest display sunt afisate informatii utile precum numarul de pasi parcurs, data/ora, comenzile player-ului audio, nivelul de incarcare al bateriei, notificari etc.
Includerea unui astfel de ecran pe un smartphone rugged este fara indoiala o chestie utila. De obicei acest tip de device este utilizat in scenarii care implica sport/miscare.
Faptul ca poti scoate telefonul din buzunar pentru a vedea rapid cati pasi ai parcurs sau cat este ora este fara indoiala super util. Insa, aceste functionalitati puteau foarte usor sa fie prezente pe ecranul principal prin intermediul functiei Always On (asta daca device-ul folosea AMOLED).
Este evident faptul ca Oukitel a preferat aceasta strategie (ecran principal LCD + ecran secundar AMOLED) datorita costurilor reduse. Clar ca includerea pe device a unui ecran principal AMOLED de refresh inalt implica o investitie majora.
UITE RESTUL DE SPECIFICATII PENTRU ECRANUL SECUNDAR
# Rezolutie 450×390 pixeli si 341PPI
# Luminozitate 500 niti
# Contrast 600.000:1
# Ecranul include peste 20 teme ceas
Oukitel WP30 Pro pareri – Configuratia hardware este impresionanta
Haideti sa prima data sa parcurgem cele mai tari dotari. Apoi ne vom da cu parerea despre cateva din ele 🙂
FISA TEHNICA
# Chipset MediaTek Dimensity 8050
# 12GB RAM LPDDR4X + 512GB stocare UFS 3.1
# Baterie de 11000mAh cu fast charging 120W
# Conectivitate – WiFi 802.11 ax, 5G, 4G, NFC, eSIM, Bluetooth 5.2, USB C
CATEVA OBSERVATII
Faptul ca smartphone-ul foloseste un chipset Dimensity (8050) mai performant decat cel de pe Motorola Edge 40 (testat de noi; Dimensity 8020) este foarte impresionant. Nivelul de performanta furnizat de Dimensity 8050 cocheteaza cu segmentul high-end (peste 800.000 puncte in benchmark-ul Antutu 9). Ca si fapt divers, terminalul Edge 40 (Dimensity 8020) scoate in jur de 700.000 puncte in Antutu 9.
Ca si putere, propulsorul Dimensity 8050 este similar chipset-ului high-end Snpdragon 888 Plus. Foarte tare 🙂 Apropo de motorizarea SD888 Plus, va precizam ca Motorola Edge 30 Fusion (testat de noi) dispune de ea.
In ceea ce priveste setup-ul 12GB RAM + 512GB UFS 3.1 de pe terminalul Oukitel, el este foarte, foarte atractiv 🙂 Datorita procesorului D8050 foarte performant, cei 12GB de RAM o sa fie utilizati eficient 🙂
Apropo de telefoane echipate cu setup RAM + stocare de capacitate foarte generoasa, recent noi am testat 2 astfel de device-uri. Este vorba despre Moto G54 Power (review) si Moto G84 5G (review). Va spunem ca G54 Power are 12GB RAM + 256GB UFS 3.1 iar G84 5G dispune de 12GB RAM + 256GB UFS 2.2.
Oukitel WP30 Pro pareri
Mergem mai departe si aruncam o scurta privire si peste combo-ul baterie 11.000mAh + incarcare 120W. Putem spune ca setup-ul este perfect 🙂 Avem o baterie de capacitate uriasa si o incarcare super rapida. Ce-ti poti dori mai mult ?! 🙂 Conform informatiilor de pe site-ul oficial, pragul 0-50% este realizat in doar 15 minute. Apoi, incarcarea full se face in 50 de minute. Foarte tare 🙂
Ne pare bine sa va anuntam ca echipa GadgetLab a avut de-a face cu cateva telefoane echipate cu fast charging 120/125W 🙂 Acestea sunt Motorola Edge 30 Ultra (review romana), Xiaomi 13 Pro (review romana), Xiaomi 12T Pro, Redmi Note 12 Pro Plus si Poco F4 GT (review). Aveti multe recenzii de parcurs 🙂
Haideti sa parcurgem rapid si dotarile rugged
# Protectii IP68, IP69K si MIL-STD-810H (durabilitate la praf, scufundari in apa, socuri, vibratii, caderi, apa sarata, nisip, temperaturi extreme etc)
# Display cu protectie Gorilla Glass 5 si sticla ramforsata de 1.1mm
# Cadru metalic, margini din plastic dur, spate din policarbonat durabil cu textura care imita fibra de carbon
CATEVA SCURTE OBSERVATII
Va mentionam ca echipa GadgetLab a avut prilejul sa testeze 2 telefoane rugged. Este vorba despre Nokia XR21 (review) si Cat S75. Va invitam cu drag sa parcurgeti cele 2 recenzii 🙂
Oukitel WP30 Pro pareri – GANDURI DE FINAL
Noul Oukitel WP30 Pro este un smartphone rugged foarte durabil si foarte puternic 🙂 Principala problema a device-ului este display-ul LCD. Noi nu putem accepta faptul ca la aproape 3000 lei (2800), terminalul ofera un display mediocru. Nu este in regula. Noi consideram ca producatorul trebuia sa renunte la ecranul secundar AMOLED si sa echipeze device-ul cu un ecran principal adecvat (AMOLED/OLED 120Hz).
Situatia poate fi remediata printr-o scadere considerabila de pret. Avand in vedere faptul ca Oukitel este un brand cam no-name (in comparatie cu Xiaomi si alti producatori), device-ul trebuie asezat in pragul 2200 – 2300 lei.
UITE RESTUL DE SPECIFICATII TEHNICE
- Sistem de operare Android 13
- Camera principala Samsung HM2 108MP + camera night vision Sony 20MP + camera macro 5MP, video 4K 30fps
- Camera selfie 32MP, fixed focus, video 1080p
- Senzori – accelerometru, giroscop, lumina, compas, geomagnetic, pedometru
- Altele – GPS/AGPS/GLONASS/Galileo/BDS, Dual SIM
- 177.4 x 83.6 x 19mm si 413.8 grame
- Difuzor pe marginea de jos
- Accesorii – incarcator, folie