Producatorul chinez Oukitel face oficial noul flagship rugged Oukitel WP5000. Terminalul este focusat pe durabilitate, insa dotarile hardware performante nu au fost lasate deoparte.

Conform producatorului, WP5000 este un smartphone construit pentru aventurieri. Aceasta afirmatie este sustinuta de constructia foarte durabila.

Device-ul este asamblat din materiale care rezista fara probleme la socuri puternice (caderi de la 1.2 metri inaltime), praf si scufundari in apa (adancime de pana la 1.5 metri). Smartphone-ul nu este afectat de apa/praf deoarece dispune de protectie IP68.

Carcasa este realizata dintr-o combinatie de plastic, metal si sticla. Pe margini gasim o rama metalica groasa, spatele este invelit cu metal si plastic durabil iar display-ul este imbracat cu sticla care rezista cu brio la zgarieturi/lovituri.

Pe site-ul oficial Oukitel ni se mentioneaza ca device-ul se adreseaza persoanelor care practica diverse joburi sau activitati. Printre acestea enumeram scufundari, minerit, soferit, sporturi extreme, taiere de lemne, curierat, pescuit etc.

Ca si design, smartphone-ul are un aspect tipic pentru un device de tip rugged: dimensiuni generoase, aspect impunator si look ‘high-tech’.

Din punct de vedere hardware, Oukitel WP5000 este bine pus la punct. Terminalul are 6GB RAM, 64GB ROM si performantul procesor octa-core Helio P25 de 2.5GHz.  In spatele acestor componente se afla acumulatorul ‘masiv’ echipat cu 5200 miliamperi, care asigura 3 zile de utilizare si o autonomie in standby de 750 ore.

Remarcam faptul ca incarcarea se face prin portul USB tip C, ceea ce clar este un plus. Nu apreciem insa lipsa jack-ului de 3.5mm (iesire audio prin USB tip C). Vrem sa mentionam ca acumulatorul are fast charging.

In cazul display-ului, producatorul se aliniaza trendului practicat de marea majoritate a firmelor chineze si nu numai. Afisajul este de tip 18:9 si poseda urmatoarele caracteristici tehnice: diagonala de 5.7 inci, rezolutie de 1440×720 pixeli si matrice IPS LCD. Avand in vedere diagonala relativ mica pentru un panou 18:9, rezolutia HD+ este suficienta.

De pe smartphone nu lipsesc scanner-ul pentru amprente, sistemul dual-camera, functia WiFi dual-band si tehnologia OTG cu reverse charging (incarcare cu energie a altor device-uri).

Oukitel WP5000 este un device rugged interesant. Terminalul ne este prezentat de producator ca fiind foarte durabil, cat si puternic. Din punctul nostru de vedere este o combinatie atractiva.

Ca si hardware, WP5000 are multe aspecte similare cu modelul Doogee S60. Smartphone-ul va fi scos la vanzare pentru suma de 300 dolari.

Specificatii in detaliu pentru Oukitel WP5000

  • Android 7.1 Nougat
  • Procesor octa-core 64-bit MediaTek Helio P25 (Cortex A53) 2.5GHz, placa grafica Mali T880 MP2 dual-core 900MHz
  • 6GB de memorie RAM LPDDR4X, 64GB de stocare interna, MicroSD pana la 128GB
  • Display IPS LCD 18:9, diagonala de 5.7 inci, rezolutie HD+ (1440×720 pixeli), sticla durabila la socuri, multitouch in 5 puncte
  • Protectie IP68 (durabilitate la apa si praf)
  • Baterie Lithium-Polymer de 5200mAh cu tehnologie de incarcare MediaTek Pump Express 9V/2A
  • Camera principala duala Samsung 21MP+8MP, flash LED dual, autofocus
  • Camera frontala de 13MP cu lentile wide
  • 4G LTE Cat 6, VoLTE, Dual SIM, Port USB tip C 2.0 cu OTG, GPS/GLONASS, WiFi 802.11 a/b/g/n, Hotspot, dual-band, Bluetooth 4.2, Radio FM, fara jack de 3.5mm
  • Scanner de amprente (pe spate), giroscop, compas, senzor Geomagnetic, accelerometru, Face ID (deblocare faciala)
  • Culori: negru, negru cu portocaliu, negru cu verde
  • 168.8 x 81.9 x 13.9mm si 276.5 grame
  • Accesorii: adaptor USB tip C – jack 3.5mm

Sursa: Oukitel.com

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).