Device-ul Oukitel Y4800 pareri si pret Romania. In aceasta perioada a anului, lansarile de telefoane mobile ‘stagneaza’ usor. Insa, asta nu ne-a oprit sa ne ‘poticnim’ de un smartphone nou foarte interesant 🙂

Avem de-a face cu cel mai ‘cool’ terminal mobil realizat vreodata de brand-ul chinezesc Oukitel. Smartphone-ul poarta denumirea de Y4800.

El reuseste sa impresioneze prin dotarile hardware surprinzator de puternice. Terminalul este listat pentru pretul de 200 dolari (aproximativ 1030 lei cu taxe incluse). Smartphone-ul va fi scos la vanzare foarte curand (probabil in Iulie).

Device-ul este ‘detinator’ de multe aspecte forte, insa lucrurile nu sunt doar ‘lapte si miere’. Pentru a nu tine ‘suspansul’ la un nivel ridicat, ne-am hotarat ca prima data sa trecem in revista partile slabe (mai bine zis partea slaba).

Dupa ce facem asta, ne putem ‘bucura’ cu adevarat de dotarile hardware cool de care dispune device-ul. In regula.

Oukitel Y4800 pareri

# Oukitel Y4800 pareri : S-a optat pentru anticul port MicroUSB

Ca sa fim sinceri, este complet aiurea faptul ca Oukitel a decis sa echipeze smartphone-ul cu invechitul port MicroUSB 2.0. Oare de ce s-a facut asta?

Primul lucru care ne trece prin minte este pentru a mentine pretul la un nivel cat mai scazut. Si aici nu ne referim la suma pe care trebuie sa o plateasca clientul/utilizatorul, ci la suma efectiva pe care o investeste producatorul.

Suntem convinsi ca pentru Oukitel este cu mult mai ieftin achizitionarea unor stocuri mari de MicroUSB decat USB C. Insa, este posibil ca producatorul sa vrea de fapt sa-si epuizeze stocurile actuale de MicroUSB.

Intr-un fel, Oukitel a gandit bine strategia: lansam un device cu dotari pe alocuri de top iar lumea o sa treaca cu vederea punctul ‘nevralgic’ al smartphone-ului, in speta portul MicroUSB.

Din punctul nostru de vedere asta este aproape in regula. Ramanem insa cu o urma de regret: daca se opta pentru USB C, smartphone-ul putea fi dotat cu tehnologie fast charging foarte performanta.

Exemplul perfect in acest sens este terminalul Oukitel K12, care dispune de USB C si fast charging dotat cu puterea impresionanta de 30W.

Noul Y4800 sta destul de bine pe partea de fast charging (putere 18W), insa cu USB C situatia era cu totul alta.

Gata cu atata negativism. Haideti sa devenim optimisti si sa ne delectam cu cele mai tari aspecte hardware ale noului smartphone Oukitel 🙂

Oukitel Y4800 pareri

Oukitel Y4800 pareri – PUNCTE FORTE

1. Camera duala echipata cu senzor de 48-megapixeli 🙂

Primul producator chinez de calibru mai redus (in comparatie cu Xiaomi, Huawei, Oppo etc) care si-a dotat noile device-uri cu senzor de 48-megapixeli este UMIDIGI. Avem doua terminale, in speta F1 Play si S3 Pro.

Cu noul Y4800, Oukitel este cel de-al doilea producator mai ‘micut’ care lanseaza device dotat cu senzor de 48MP (denumirea smartphone-ului Y4800 sugereaza ca avem de-a face cu o camera de 48-megapixeli). Din punct de vedere tehnic, camera se prezinta interesant.

Avem urmatoarele: perechea de senzori 48MP + 5MP (senzor wide), tehnologie AI, functie Night Mode Shoot (pentru pozare pe timp de noapte), mod portret, flash LED, focalizare tip PDAF, HDR, poze cu rezolutia efectiva de 8000×6000 pixeli, apertura F1.8, functie de infrumusetare, video slow-motion (banuim la 720p cu 120fps), mod panoramic, video time-lapse si filmare in 1080p. Nu e rau deloc 🙂

2. Oukitel Y4800 pareri – Configuratie neasteptat de ‘rapida’

Ne pare bine sa va anuntam ca Y4800 este cel mai potent smartphone Oukitel al momentului. Configuratia device-ului este formata din niste componente potente si de noua generatie. Ce-ti poti dori mai mult ? 🙂

# CHIPSET

  • MediaTek Helio P70 2.0GHz (4 nuclee Cortex A73 + 4 nuclee Cortex A53)
  • Procesor grafic ARM Mali G72 MP3 de 700MHz

# MEMORIE

  • 6GB de RAM LPDDR4X
  • 128GB ROM (probabil de tip eMMC 5.1)

# Oukitel Y4800 pareri – ACUMULATOR

  • 4000mAh; autonomie – 23 ore convorbiri, 13 ore de rulaj video, 250 ore standby sau 7 ore de gaming
  • Fast charging 9V2A 18W

# DISPLAY

  • Panou IPS LCD
  • Diagonala de 6.3 inci
  • Rezolutie FHD+ (2340×1080 pixeli)
  • Raport ecran/corp de 90 procente
  • Format 19.5:9
  • Protectie Gorilla Glass 3
  • Notch in forma de V

3. Oukitel Y4800 pareri – Mai gasim pe terminal dotari atractive? Da 🙂

Ca si design, smartphone-ul lasa o impresie placuta. Avem o parte frontala invelita ‘complet’ cu sticla curbata 2.5D iar asta ofera un aspect stilat. Partea din spate si lateralele dispun de finisaje glossy.

Este posibil ca sticla 2.5D sa acopere si ‘sectorul’ din spate al device-ului. Rama care inconjoara device-ul de jur imprejur nu pare a fi metalica. La 200 dolari cat costa device-ul este in regula daca rama de pe margini este din plastic 🙂

Alte dotari care merita cu ‘prisosinta’ a fi mentionate sunt functia pentru deblocare faciala, scanner-ul de amprente, sistemul de operare Android 9.0 Pie si functia WiFi 802.11 a/b/g/n/ac. Inca nu am incheiat 🙂

Terminalul este posesor de design slim (8.25 milimetri), camera frontala de 16-megapixeli (functie AI, face recognition, mod portret, functie de infrumusetare, video FHD), conexiune Dual 4G VoLTE, OTG, jack 3.5mm si Radio FM.

Oukitel Y4800 pareri

RESTUL DE CARACTERISTICI TEHNICE CARE NU SUNT MENTIONATE IN ARTICOL

  • Culoare – negru
  • 157 x 74.8 x 8.25 si 170 grame
  • Slot Dual SIM dedicat, slot MicroSD dedicat (128GB), WiFi Hotspot, Bluetooth 4.2, GPS, diversi senzori (gravitatie, proximitate, lumina, compas, giroscop, accelerometru)

Oukitel Y4800 pareri – SI ACUM CONCLUZIA

Mare pacat ca terminalul Oukitel Y4800 nu dispune de port USB C. Daca device-ul avea asa ceva, Y4800 era un mid-range foarte bun (fara nici o exagerare). Insa, chiar si cu portul MicroUSB la bord, smartphone-ul ramane un model atractiv.

In ceea ce priveste pretul, 200 dolari (1000 lei cu taxe) este rezonabil. Insa, ca si pret este un pic cam aproape de terminalele Motorola One Vision si Nokia 7 Plus, ceea ce nu este in regula. Cel mai corect ar fi ca device-ul sa nu depaseasca 800 lei.

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).