Uite review Lenovo Z6 Pro pareri, pret Romania si opinii. Gigantul chinezesc Lenovo nu sta cu mainile ‘in san’ in aceasta perioada a anului si introduce oficial in China smartphone-ul flagship Z6 Pro.

Din punctul nostru de vedere, Lenovo s-a ambitionat sa lanseze acest nou terminal datorita ‘ecoului’ lasat de etalonul Huawei din 2019. Bineinteles ca este vorba despre Huawei P30 Pro.

De ce spunem asta? Smartphone-ul Lenovo poseda un ‘setup’ foto oarecum similar cu ceea ce ‘intalnim’ pe terminalul P30 Pro al celor de la Huawei.

In aceasta ‘indarjita’ batalie a telefoanelor focusate puternic pe foto, putem spune ca Z6 Pro are de partea sa pretul ceva mai accesibil. Terminalul este deja listat pentru vanzare pe site-ul Giztop iar preturile sunt interesante.

  • Versiune cu 6GB RAM/128GB – 500 dolari (in jur la 2100 lei)
  • Versiune cu 8GB RAM/128GB – 529 dolari (in jur la 2220 lei)
  • Versiune cu 8GB RAM/256GB – 649 dolari (in jur la 2726 lei)
  • Versiune cu 12GB RAM/512GB – 900 dolari (in jur la 3780 lei)

Lenovo Z6 Pro impresii

# Lenovo Z6 Pro pareri

Inainte de a ‘plonja’ in caracteristicile tehnice ale noului flagship Lenovo, vrem sa va mentionam ceva interesant (credem noi). Anul trecut prin Noiembrie, producatorul chinez a lansat terminalul mid-range Lenovo Z5 Pro.

Ce ne spune acest lucru? Noul telefon nu are absolut nici o legatura cu modelul de anul trecut. Spunem asta strict in context hardware.

Pe partea de configuratie, Z6 Pro se aseamana mai degraba cu nava amiral Lenovo Z5 Pro GT. Ambele telefoane utilizeaza chipset-ul high-end Qualcomm Snapdragon 855. In regula.

Pentru a face acest articol cat mai usor de digerat, in randurile de mai jos am scos in evidenta 2 dintre cele mai ‘cool’ aspecte hardware ale smartphone-ului Lenovo.

Lenovo Z6 Pro impresii

1. Lenovo Z6 Pro pareri – CAMERA FOTO PRINCIPALA ‘INZESTRATA’ CU 4 SENZORI

Din punct de vedere foto, producatorul chinez a pus mult ‘suflet’ in a realiza un device atractiv chiar si pentru persoanele ‘extra pretentioase’ atunci cand vine vorba de camere foto cu specificatii puternice.

Telefonul dispune de un sistem quad-camera alcatuit din urmatoarea combinatie de senzori: 48MP (cel primar, F1.8) + 16MP (senzor ultra wide de 125 grade, F2.2) + 8MP (senzor telephoto, F2.4) + 2MP (senzor care aduce diverse efecte de imagine, F1.8).

Conform site-ului oficial Lenovo, camera poseda tehnologie ‘dynamic range’ de 80dB care permite captura de imagini luminoase chiar si in conditii foarte vitrege de luminozitate.

Pentru imagini clare si cat mai ‘realiste’, telefonul apeleaza la cateva tehnologii potente si de cea mai noua generatie.

Avem stabilizare optica a imaginii, tehnologie de stabilizare pe 6 axe care foloseste giroscop-ul, senzor TOF (time of flight) care se ocupa cu partea de blur in background, focalizare PDAF care foloseste tehnologie AI (inteligenta artificiala) si tehnologie de stabilizare care se adapteaza in functie de scenariul foto.

# Lenovo Z6 Pro pareri – ALTE INFORMATII FOTO

Pentru pozarea celor mai mici si fine detalii, camera incorporeaza modul de fotografiere 2.39cm super macro. Interesant 🙂

In ceea ce priveste restul de dotari, sistemul quad-camera include flash LED dual, mod night scene (pozare pe timp de noapte), mod wide angle (pentru filmare panoramica, pozare obiecte/cladiri mari), mod portret (functie de blur ajustabila in timp real), mod profesional, mod de infrumusetare si diverse filtre de imagine. Bun 🙂

Despre filmare, pe site-ul oficial se mentioneaza doar ca telefonul filmeaza la 4K. Am verificat pe diverse site-uri de profil si se pare ca filmarea in Ultra HD este realizata la 30fps. Din punctul nostru de vedere asta este usor dezamagitor.

Chipset-ul Snapdragon 855 care motorizeaza device-ul este capabil de 4K 60fps. Speram ca producatorul va lansa cat de curand un update care sa permita captura video la 4K 60fps. Ar fi chiar pacat ca smartphone-ul sa nu stie asa ceva.

Lenovo Z6 Pro impresii

2. Lenovo Z6 Pro pareri – CONFIGURATIE FOARTE PERFORMANTA SI DISPLAY AMOLED CU AMPRENTA

Dupa parerea noastra, este destul de impresionat faptul ca producatorul chinez are in acest moment doua smartphone-uri propulsate de chipset-ul Qualcomm Snapdragon 855.

Este vorba despre modelul Z5 Pro GT si subiectul zilei de azi, in speta terminalul Lenovo Z6 Pro.

In ceea ce priveste restul de dotari ale ‘proaspatului’ terminal, putem spune ca acestea sunt la fel de ‘tari’ ca si chipset-ul.

Lenovo Z6 Pro pareri – FISA TEHNICA PENTRU CONFIGURATIE

  • Acumulator de 4000mAh dotat cu tehnologie de incarcare 27W; alimentare prin USB C
  • Chipset SD855 2.84GHz 7nm; procesor grafic Adreno 640
  • 12GB RAM/8GB RAM/6GB RAM si 512GB ROM/256GB ROM/128GB ROM; RAM tip LPDDR4x si stocare tip UFS 2.1
  • Sistem de racire cu lichid; conducte din cupru de 5mm si zona larga pentru disiparea caldurii

Dotarile sunt fara indoiala foarte puternice. Insa, noi am fi dorit ca acumulatorul sa fie dotat si cu wireless charging. Probabil aceasta functie va fi disponibila pe versiunea Z6 Pro GT.

Bateria dispune de capacitate adecvata iar combinatia de 12GB RAM+512GB ROM parca este cam ridicola pentru un smartphone 🙂

Toate aceste dotari hardware lucreaza ‘cot la cot’ alaturi de un display Super AMOLED dotat cu specificatii potente si tehnologii noi.

Prima data facem un pit-stop in zona cu tehnologii. Ecranul incorporeaza scanner de amprente, spectru de culoare DCI-P3, HDR10 si mod eye-protection (reduce intensitatea luminii albastre). Nu e rau deloc 🙂

Conform producatorului, senzorul de amprente foloseste tehnologie foto electrica si lentile performante astfel incat amprenta utilizatorului este detectata rapid si cu acuratete. Pe ‘hartie’ asta suna bine. Speram ca este la fel si in ‘practica’.

Mergem mai departe si lasam caracteristicile sa vorbeasca pentru noi 🙂

FISA TEHNICA PENTRU AFISAJ

  • Panou Super AMOLED
  • Diagonala de 6.39 inci
  • Rezolutie FHD+ (2340×1080 pixeli)
  • 403PPI densitate pixeli
  • Raport ecran/corp de peste 85 procente
  • Geam curbat 2.5D Corning Gorilla Glass
  • Format 19.5:9

Lenovo Z6 Pro impresii

# Lenovo Z6 Pro pareri – ALTE ASPECTE ATRACTIVE

Pe partea de sunet putem spune ca device-ul este bine pus la punct. Lenovo a incorporat un difuzor audio potent tip 1CC (nu stim cat de relevant este asta) optimizat cu tehnologia audio Dolby Atmos.

Conform producatorului, difuzorul se descurca cu brio atunci cand vine vorba de frecvente inalte, frecvente medii si bass. Speram ca nu sunt vorbe in vant.

Alte aspecte ‘cool’ sunt carcasa cu design superb si constructie premium (sticla Gorilla Glass curbata pe fata/spate, rama metalica), camera frontala de 32-megapixeli, conexiunea WiFi de mare viteza (802.11 a/b/g/n/ac 2×2 MIMO) si functie 4G LTE cu viteza gigabit.

UITE RESTUL DE CARACTERISTICI TEHNICE PENTRU TERMINALUL LENOVO

  • Android 9.0 Pie (interfata grafica ZUI 11)
  • Senzori – giroscop, compas electronic, proximitate, lumina, gravitatie, accelerometru
  • Slot Dual SIM, slot MicroSD (pana la 512GB), WiFi Hotspot, Bluetooth 5.0, jack 3.5mm, NFC, GPS/AGPS/GLONASS/BDS, GPS dual-band L1+L5, deblocare faciala
  • Culori – albastru, negru
  • 157.5 x 74.6 x 8.65 mm si 185 grame
  • Accesorii – folie, husa

Lenovo Z6 Pro pareri – CONCLUZIE

Noul Lenovo Z6 Pro este un smartphone high-end atractiv al carui mare atu este pretul. 530 de dolari pe un device cu 8GB RAM, SD855 si camera de top nu e rau deloc. Acum ramane de vazut succesul pe care il va inregistra acest device printre fanii Android.

In prezent lumea a cam ‘uitat’ de Lenovo atunci cand vine vorba de telefoane scumpe. In zona de smartphone-uri high-end, lumea se indreapta catre brand-uri deja consacrate pe acest segment (Huawei, Samsung si chiar Xiaomi). Oricum, este de laudat Lenovo pentru ceea ce a realizat cu acest nou device.

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).