Uite Tronsmart Onyx Ace review romana si pareri. Ne pare bine sa va anuntam ca astazi avem ceva cool si special pentru voi, dragii nostri cititori 🙂

In saptamana care a trecut am avut pe masa de testare niste casti wireless de tip ear-buds dotate cu design stilat, performante bune, control touch, conectivitate Bluetooth etc. Despre cine poate fi vorba ?

Despre castile Onyx Ace ale brand-ului chinez Tronsmart. In review-ul de astazi vrem sa va etalam pe larg impresiile cu care noi am ramas de pe urma utilizarii castilor Tronsmart.

Va mentionam ca noi ne-am mai intersectat cu produsele producatorului chinez atunci cand am testat puternica boxa wireless Tronsmart Element T6.

Boxa ne-a lasat o impresie excelenta iar asta ne-a facut sa avem asteptari mari in ceea ce priveste performantele castilor Onyx Ace. Va spunem inca de pe acum ca ele nu dezamagesc 🙂 V-am starnit interesul ? Noi suntem increzatori ca da 🙂

Tronsmart Onyx Ace review romana

Tronsmart Onyx Ace review romana – DESIGN

Tronsmart Onyx Ace review romana

Prima oara cand am pus mana pe casti, ne-a surprins placut design-ul elegant si constructia solida. Ele sunt realizate dintr-un plastic alb durabil, bine pus laolalta si usor alunecos.

Trebuie avut grija atunci cand manevrezi castile deoarece ele pot fi usor scapate pe jos. Daca asta se intampla, datorita constructiei solide, castile pot incasa fara probleme trante 🙂

Difuzoarele sunt incorporate in partea frontala si stau ascunse in spatele unor grilaje vopsite in argintiu.

Tronsmart Onyx Ace review romana

Castile dispun de prelungiri/picioruse care asigura o buna manevrabilitate.

Tronsmart Onyx Ace review romana

Pe picioruse gasim pozitionat in partea de sus o insertie argintie pe care este incorporat senzorul touch si un microfon. In partea de jos avem LED care se aprinde in alb (cand castile sunt pornite si neconectate la un device).

Tronsmart Onyx Ace review romana

# Tronsmart Onyx Ace review romana

In zona de interior a castilor avem scobituri care cel mai probabil au legatura cu partea de sunet. Remarcam ca in partea de jos a picioruselor avem inscriptiile L (pentru casca stanga) si R (pentru casca dreapta).

Tronsmart Onyx Ace review romana

In partea de sus a castilor gasim alte scobituri.

Tronsmart Onyx Ace review romana

Partea de jos a picioruselor dispune de microfoane si conectori pentru incarcare. Va precizam ca pe casti avem un total de 4 microfoane.

Tronsmart Onyx Ace review romana

Dock-ul pentru incarcare are un aspect placut si constructie de calitate. Avem un plastic alb (in ton cu castile) echipat cu asamblare solida si suprafata lucioasa. Partea buna este ca datorita culorii albe, urmele de amprente nu sunt vizibile pe dock. Excelent 🙂

Statia de incarcare (daca se poate spune asa) poseda insertie argintie de jur imprejur si in partea frontala. Insertia din partea frontala gazduieste LED-urile care indica incarcarea. Sub insertie este inscriptionat logo-ul Tronsmart.

Tronsmart Onyx Ace review romana

Zona din spate a dock-ului contine mecanismul de deschidere al capacului sub care sunt gazduite castile.

Tronsmart Onyx Ace review romana

In partea de jos a statiei de incarcare putem zari portul USB C, care este inconjurat de un inel vopsit in argintiu.

Tronsmart Onyx Ace review romana

Usita ofera un feedback bun la deschidere si la inchidere. Castile sunt usor de scos afara si de pus la incarcat in dock.

Tronsmart Onyx Ace review romana – AMBALAJ SI ACCESORII

Tronsmart Onyx Ace review romana

Castile vin ambalate intr-o cutie solida in care sunt incluse urmatoarele accesorii: card de garantie, manual de utilizare si cablu USB C.

Tronsmart Onyx Ace review romana – SETARE

Tronsmart Onyx Ace review romana

Suntem bucurosi sa va anuntam ca Tronsmart Onyx Ace se conecteaza usor si rapid la smartphone/tableta. Tot ce trebuie sa faci este sa dai drumul la Bluetooth pe telefon, apoi sa deschizi dock-ul si in final sa apesi connect in telefon.

Pentru a conecta castile la telefon, nu este necesar ca ele sa fie scoase din dock. Insa, va mentionam ca atunci cand dock-ul este inchis, conexiunea este oprita.

Daca scoti castile fara a le conecta la telefon direct din dock, pe casca dreapta clipeste LED-ul alb (castile nu sunt conectate). Odata ce s-a realizat conexiunea, LED-ul nu mai clipeste.

Tronsmart Onyx Ace review romana – UTILIZARE SI PERFORMANTE AUDIO

Tronsmart Onyx Ace review romana

La utilizare, castile sunt foarte comode datorita design-ului care nu te obliga sa le impingi adanc in ureche. Ele dispun de protectie IPX5 pentru durabilitate la stropiri cu apa, transpiratie sau ploaie. Asta este un plus evident 🙂

Ca si pozitionare, castile stau destul de fix in ureche, insa nu suficient pentru a putea fi folosite in timp ce alergi.

Din acest punct de vedere, castile care intra adanc in ureche sunt net superioare. Apropo de acest tip de casti wireless, va reamintim ca recent noi am facut review castilor Panasonic RZ-S300W.

Tronsmart Onyx Ace review romana

Inainte de a va aduce in atentie onestele noastre opinii despre felul in care se comporta castile, vrem sa va mentionam specificatiile tehnice pentru Tronsmart Onyx Ace.

FISA TEHNICA

# Tehnologii – Qualcomm aptX, functie de suprimare a zgomotului ambiental

# Chipset – Qualcomm QCC3020 care suporta aptX, AAC si SBC

# Conectivitate Bluetooth 5.0

# Distanta transmisie/receptie semnal de pana la 15 metri

# Capacitate baterie – casti (40mAh) si dock incarcare (400mAh)

# Banda frecventa – 20Hz – 20kHz

# Difuzoare de 13mm

# Tronsmart Onyx Ace review romana

Ca si performante audio, castile se comporta foarte bine. Pe partea de convorbiri si apeluri vocale, calitatea este una perfect ok.

Gratie celor 4 microfoane, vocile se aud clar iar zgomotul ambiental este bine filtrat. Volumul este unul generos iar datorita acestui aspect, se pot purta convorbiri in conditii excelente chiar si intr-un mediu foarte zgomotos.

Senzorul touch din dotare permite preluarea de apeluri fara a mai scoate telefonul din buzunar. Pentru a raspunde la telefon (mai bine zis la casti 🙂 ) tot ce trebuie facut este sa atingi rapid de doua ori dunga argintie. Mai multe detalii despre cum functioneaza partea cu gesturi ve-ti descoperi in cateva momente in randurile de mai jos.

In zona de auditie/ascultare muzica, avem doar lucruri bune de spus 🙂 Muzica de pe YouTube sau radio online (calitate 128/256kbps) suna bine.

Insa, castile exceleaza atunci cand vine vorba de ascultat muzica utilizand un player audio dedicat. Pentru testare, noi am rulat fisiere FLAC si MP3 cu player-ul audio AIMP (versiune Android).

Prin ajustarea catorva setari de sunet in zona de egalizator audio, am obtinut un sunet de calitate excelenta (bass pronuntat, claritate etc). Va informam ca pe partea de calitate audio, fisierele FLAC se aud cel mai bine. Ceva normal 🙂

# Tronsmart Onyx Ace review romana

In ceea ce priveste volumul disponibil, castile Tronsmart poseda un volum generos (spre foarte generos). Va mentionam ca la volum apropiat de maxim, castile nu distorsioneaza. Noi nu am dat castile la maxim deoarece era prea mult pentru urechile noastre.

Si acum haideti sa ne focusam un pic atentia pe senzorii touch. Per total, producatorul chinez a implementat destul de bine o gama larga de gesturi.

Avem dubla atingere pentru play/pauza (pe casca stanga sau dreapta), atingere repetata pentru urcare volum (casca dreapta, R), atingere repetata pentru coborare volum (casca stanga, L), pornire casti (atingere indelungata pentru 3 secunde) si oprire casti (atingere indelungata pentru 5 secunde) etc.

Gesturile sunt invatate rapid iar unele dintre ele sunt chiar utile (play/pauza). Problema este ca suprafata touch are dimensiune prea mica. Din acest motiv, la inceput senzorul este gasit un pic cam greu. Insa, dupa ce ai invatat pozitia lui, totul merge struna 🙂

Va mentionam ca datorita picioruselor, castile pot fi ajustate usor in urechi fara sa atingi accidental senzorul touch. Asta este binevenit 🙂

Inainte de a trece mai departe, mai vrem sa va precizam un aspect. Pe durata testului, conexiunea dintre casti si telefon a fost una stabila (nu au existat intreruperi).

Tronsmart Onyx Ace review romana – INCARCARE SI AUTONOMIE

Tronsmart Onyx Ace review romana

Cand dock-ul este pus la incarcat, o luminita de culoare alba palpaie permanent. Dock-ul are 4 luminite care se aprind in functie de nivelul de incarcare. O lumina aprinsa permanent inseamna 25% incarcare, 2 lumini aprinse permanent reprezinta 50% incarcare si asa mai departe.

Incarcarea completa a dock-ului este indicata de catre aprinderea celor 4 LED-uri albe. Atunci cand dock-ul este incarcat de la un PC sau laptop, incarcarea completa se face in cam 1 ora si 40 minute.

# Tronsmart Onyx Ace review romana

Daca dock-ul este incarcat utilizand un incarcator de smartphone (noi am testat cu un incarcator Xiaomi 18W), incarcarea full dureaza cam 1 ora si 10 minute. Destul de bine.

Tronsmart Onyx Ace review romana

Cand castile sunt puse la incarcat in dock, acest aspect este semnalat de aprinderea a doua LED-uri (cel de sus se aprinde cand este incarcata casca dreapta; cel de jos pentru cea stanga).

Va informam ca o incarcare full a castilor dureaza peste 1 ora. O valoare decenta 🙂 Legat de dock, el permite in jur de 4-5 incarcari complete.

Pe partea de autonomie, castile se descurca bine. In cazul rulajului continuu de fisiere MP3, autonomia depaseste (usor) valoarea de 5 ore. Daca se ruleaza continuu fisiere FLAC iar volumul este setat la 70-75%, autonomia este de aproximativ 3 ore. Nu-i rau 🙂

CONCLUZIE si PRET

Tronsmart Onyx Ace sunt niste casti wireless care noua ne-au lasat o impresie foarte placuta. Design-ul este reusit, calitatea audio este buna (spre excelenta) iar autonomia si viteza de incarcare sunt decente.

Daca ar fi sa criticam ceva, suprafata senzorului touch este cam mica iar castile nu se fixeaza suficient de bine in urechi pentru a putea fi utilizate atunci cand faci sport/miscare.

Avand in vedere pretul bun al castilor (42 dolari pe Banggood – 206 lei cu taxe incluse; 30 dolari pe Geekbuying – 147 lei cu taxe incluse), noi consideram ca acele neajunsuri pot fi trecute cu vederea.

PRO

  • Design elegant si constructie solida
  • Protectie IPX5 (durabilitate la apa – stropiri, transpiratie, ploaie)
  • Calitate audio buna (spre excelenta); bass pronuntat, volum generos, convorbiri clare etc
  • In timpul convorbirilor, zgomotul ambiental este bine suprimat
  • Sunt comode la purtat/utilizat
  • Castile au picioruse lungi care permit o buna manevrabilitate
  • Dock-ul de incarcare are aspect premium
  • Conectarea la smartphone/tableta se face simplu si rapid
  • Senzorul touch este destul de bine pus la punct – gesturi bine implementate
  • Viteza de incarcare a dock-ului si a castilor este decenta
  • Autonomie buna
  • Pret bun

CONTRA

  • Castile nu se fixeaza suficient de bine in ureche pentru a putea fi utilizate in timp ce faci sport/miscare
  • Suprafata senzorului touch putea fi mai mare; prima data cand folosesti castile gasesti greu senzorul

Am avut ocazia sa va aducem Tronsmart Onyx Ace review romana gratie partenerului nostru Tronsmart.

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).