Telefonul Wiko View 3 Pro impresii, pareri si pret Romania. Dupa o cautare destul de indelungata de subiecte pentru ‘postat’ pe site-ul nostru, ne-am ‘lovit’ de ceva atractiv. Pe mediul online din Germania si-a facut aparitia noul smartphone mid-range premium Wiew 3 Pro al firmei frantuzesti Wiko.

Terminalul este listat pe magazinul online otto.de pentru suma de 300 euro. Smartphone-ul va fi lansat spre vanzare in 3 saptamani. Ne putem astepta ca device-ul sa ajunga pe piata din Romania spre finalul lunii Mai pentru un pret cuprins intre 1400-1500 lei.

Momentan ne abtinem sa ne dam o parere despre cat costa telefonul. Asta o vom face in ‘Concluzia’ articolului. Din start vrem sa mentionam ca ‘dispozitivul’ aduce multe aspecte atractive. Haideti sa le descoperim impreuna pe cele mai ‘cool’ 🙂

Wiko View 3 Pro impresii

a. Wiko View 3 Pro impresii – Design premium elegant

Telefonul este posesor de ‘haine’ scumpe iar asta doar poate sa ne bucure. Device-ul este un ‘mix’ elegant de sticla curbata pe fata/spate si ‘sasiu’ metalic pe margini.

Aceste materiale sunt ‘vopsite’ in niste combinatii de culori usor neobisnuite, insa aratoase. Avem doua variante: verde cu o usoara tenta de albastru si albastru inchis cu insertii aurii.

Rama metalica poseda tenta glossy iar din partea frontala nu lipseste notch-ul. Ne pare bine ca producatorul a optat pentru un notch mic, elegant si subtil. Asta este important.

Noi consideram ca telefonul arata foarte bine indiferent de unghiul din care este privit. Din punct de vedere al design-ului, tot ce putem spune este bravo Wiko.

Wiko View 3 Pro impresii

b. Wiko View 3 Pro impresii – Configuratie puternica – 128GB ROM si acumulator de capacitate ‘masiva’

‘Interiorul’ device-ului a fost ‘tratat’ cu aceeasi atentie sporita ca si partea exterioara. Wiko Wiew 3 Pro dispune de o configuratie capabila sa asigure performante excelente intr-o gama larga de ‘scenarii’.

  • 6GB de memorie RAM
  • 128GB de memorie ROM
  • Chipset-ul octa-core 64-biti MediaTek Helio P60 2.0GHz
  • Procesor grafic Mali G72 MP3
  • Acumulator de 4000mAh dotat cu tehnologie fast charging

Ce parere aveti? Noi credem ca smartphone-ul sta foarte bine. Poate era de preferat un chipset Snapdragon, insa ‘motorizarea’ Helio P60 ofera un nivel de performanta bun (spre foarte bun).

Noi am avut ocazia sa realizam un review complet smartphone-ului Nokia 5.1 Plus, care dispune de chipset Helio P60 tactat la 1.8GHz. Terminalul Nokia a obtinut in AnTuTu punctajul de 118.000 puncte.

Propulsorul Helio P60 care echipeaza smartphone-ul Wiko dispune de frecventa ceva mai mare, in speta 2.0GHz. Noi banuim ca si procesorul grafic Mali G72 MP3 are ‘cativa’ mHz in plus.

Prin urmare, noi consideram ca smartphone-ul Wiew 3 Pro poate scoate in AnTuTu un scor de aproximativ 130.000 puncte. Noi credem ca asta nu e rau deloc.

In ceea ce priveste bateria, capacitatea de 4000mAh este una perfect adecvata. Conform producatorului, acumulatorul asigura o autonomie de 2 zile. Asta nu e rau deloc. Prezenta tehnologiei fast charging este in mod evident un mare plus.

Din punct de vedere hardware, noua generatie este net superioara modelelor de anul trecut, in speta smartphone-urile Wiko View 2 Plus si Wiko View 2 Pro.

Wiko View 3 Pro impresii

c. Wiko View 3 Pro impresii – Camera ‘tripla’

Producatorul francez nu ignora trend-urile din 2019 si ‘accesorizeaza’ smartphone-ul cu o camera principala echipata cu 3 senzori. Avem combinatia de 12MP (senzor primar) + 13MP (senzor ultra wide) + 5MP (senzor de adnacime, bokeh).

Producatorul mentioneaza ca senzorul principal de 12-megapixeli este special optimizat pentru fotografiere in lumina redusa. Bine de stiut 🙂

Ca si functii, se face remarcata tehnologia OIS de stabilizare optica a imaginii. Asta este un mare plus.

In ceea ce priveste restul de dotari, sistemul tri-camera dispune de HDR, autofocus (banuim ca de tip PDAF), flash LED, zoom digital 4X, video 1080p 30fps, mod panoramic, video time lapse si filmare in slow-motion.

d. Wiko View 3 Pro impresii – Display performant si diverse dotari atractive

Un alt aspect forte al terminalului ‘frantuzesc’ este afisajul. S-a mers pe mana unui panou cu dimensiune generoasa si caracteristici bune. Ce-ti poti dori mai mult de la un ecran? 🙂

Gasim un panou ‘clasic’ tip IPS LCD dotat cu diagonala de 6.3 inci, rezolutie FHD+ (2340×1080 pixeli), 409PPI densitate pixeli, geam curbat 2.5D si format 19.5:9.

In ceea ce priveste raportul ecran/corp, avem o valoare de peste 85 procente. Nu e rau deloc 🙂 Si acum vrem sa va ‘insiram’ restul de dotari pe care noi le consideram a fi premium.

  • NFC, USB C, camera frontala 16MP cu functie face unlock, WiFi 802.11 ac, scanner amprente, sistem de operare Android 9.0 Pie

UITE RESTUL DE SPECIFICATII TEHNICE

  • Conectica – slot MicroSD (256GB), GPS/AGPS/GLONASS/Beidou/Galileo, slot Dual SIM, 4G LTE Cat 6, Bluetooth 4.2, jack 3.5mm
  • Senzori – accelerometru, magnetometru, giroscop, proximitate, lumina
  • 159 x 75 x 8.1 mm si 184 grame

CONCLUZIE

Noul Wiko View 3 este un smartphone care stie sa se faca placut. Avem de-a face cu un device frumos, elegant, potent si bine echipat. Avand in vedere toate aceste aspecte, 300 euro (in jur la 1430 lei) este un pret corect, insa usor cam ridicat.

Spunem asta in contextul in care Wiko nu este un brand consacrat precum Samsung, Huawei sau Xiaomi. Din acest motiv, noi consideram ca pretul cel mai potrivit este de pana in 250 euro (in jur la 1200 lei).

Avand in vedere costul de achizitie, smartphone-ul Wiko concureaza cu terminale precum Samsung Galaxy M30. Asta face ca View 3 Pro sa aiba mici sanse de a deveni un model de succes. Pretul device-ului neaparat trebuie sa coboare la 250 euro (poate chiar sub acest prag).

Sursa 1 , Sursa 2

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).