Dupa parerea mea Alienware Area 51 nu este un PC. Este de fapt o nava spatiala deghizata in PC de gaming. Design-ul pur si simplu iti lasa aceasta impresie.
Calculatorul (daca poate fi numit asa) arata senzational si este de-a dreptul urias ca si marime. Pe partile laterale ale carcasei, „extraterestrul” are lumini de tip LED iar la intuneric acestea se vad incredibil.
Datorita componentelor mari si ultra performante, precum si a materialelor de top, Alienware Area 51 are o greutate foarte mare (aproape 30kg).
Calculatorul este atat de bine construit si asamblat incat fiecare colt al carcasei este suficient de rezistent incat poate suporta de 5 ori greutatea totala a sistemului. Oau!
Panourile carcasei pot fi deschise din ambele parti. In spatele panoului principal se ascund componente cu performante de vis.
Prin deschiderea celuilalt panou putem observa hard disk-urile puse chiar in spatele placii de baza. In opinia mea Alienware a procedat foarte inteligent ca a pus hard disk-urile in acest fel.
In timpul sesiunilor de gaming, placile video se incalzesc foarte mult iar caldura disipata de acestea practic nu ajunge niciodata pe hard-uri.
Hardware-ul instalat pe Alienware Area 51 este ultra performant si de cea mai noua generatie. Procesorul este unul dintre cele mai rapide procesoare Intel. Modelul de procesor este Intel Core i7 5960X.
Acesta are 8 nuclee, lucreaza la frecventa maxima de 4GHz si are sistem de racire pe apa realizat de Alienware. Gratie sistemului de racire eficient, procesorul Intel Core i7 poate fi supratactat fara a te ingrijora ca acesta va atinge temperaturi ridicate.
Performanta incredibila a sistemului de gaming se datoreaza si celor 32GB RAM DDR4. Memoria RAM are frecventa la 2133MHz si este setata in configuratie Quad Channel.
Procesorul extrem de rapid plus cantitatea de RAM impresionanta face ca sistemul sa isi ia zborul chiar si in cele mai grele programe si jocuri.
Intr-un calculator de gaming componenta cea mai importanta este placa video. In cazul lui Alienware Area 51 nu discutam despre o placa, ci trei bestii de placi video Nvidia GeForce GTX980.
Fiecare placa are 4GB GDDR5, ceea ce inseamna ca in total avem 12GB de memorie video. Inca o data oau! Gratie celor 3 placi Nvidia GeForce GTX980 gaming-ul in rezolutie 4K nu este nimic neobisnuit.
PC-ul este capabil sa ruleze cele mai noi jocuri extrem de cursiv si la detalii ultra ridicate. Pentru a va putea da seama de performanta placilor video, in jocul Tomb Raider la rezolutia 4K (3840×2160) si detalii setate la maxim s-au obtinut 46 de fps. Incredibil.
Monstrul de sistem este tinut de o sursa cu capacitate imensa. Aceasta este o sursa fabricata de Alienware si are puterea de 1500 Watt. Cand sistemul este folosit la capacitate maxima, contorul de curent din casa cred ca se invarte cu 7200 turatii!
Intr-un PC de gaming ca Alienware Area 51 in mod evident procesorul si placile video sunt cele mai importante componente.
Cu toate acestea eu sunt de parere ca si stocarea joaca un rol foarte important. Se poate opta pentru un SSD de 512GB si 3 hard disk-uri clasice fiecare cu capacitatea de 4TB. Avem capacitate totala de stocare de 12.5TB.
Acum ca am ajuns la final, pretul de achizitie este la fel de impresionant ca PC-ul. Alienware Area 51 se vinde in SUA pentru suma de 5000 dolari.
Sursa: HotHardware.com TheVerge.com