Azi avem placerea de a va prezenta in detaliu smartphone-ul Philips X586. Terminalul este un model interesant din zona entry level – mid range. Smartphone-ul ofera un design atractiv, dotari hardware bune, display IPS de calitate si acumulator de capacitate mare. Telefonul costa online in jur la 600 lei.
Philips X586 review – DESIGN
Odata ce device-ul este scos din cutie, ramai placut surprins de aspectul elegant. Capacul alb nedetasabil se imbina stilat cu rama metalica de culoare aurie. Capacul este dintr-un plastic de calitate destul de buna. Carcasa lasa o senzatie placuta la atingere. Capacul din plastic este curbat inspre margini iar modulul camerei principale iese elegant in afara carcasei.
Rama metalica este bine ‘sudata’ pe device. Nu sunt goluri inestetice intre rama metalica si capacul din plastic. In partile de sus si jos avem doua dungi care par a imita liniile de antena. Sub camera principala este asezat senzorul de amprente. Acesta se configureaza usor in cativa pasi. Odata ce senzorul de amprente este setat, smartphone-ul poate fi deblocat aproape instant. Sub scanner-ul de amprente este inscriptionat in culoare argintie logo-ul Philips.
Smartphone-ul are design slim de 8.9 milimetri. Pe spatele de culoare alba, urmele de amprente sunt vizibile doar cand telefonul este expus la o sursa de lumina. Acestea pot fi sterse usor cu o carpa moale. Culoarea alba da device-ului un aspect foarte la moda.
Partea frontala are look stilat si sofisticat. Ramele de sus si jos de culoare alba se asorteaza excelent cu rama metalica de culoare aurie. In fata gasim un display dotat cu diagonala de 5-inch si rezolutie 720p. In partea de sus sade camera selfie de 5-megapixeli, difuzorul pentru apeluri, senzorul de lumina iar jos sub ecran sunt expuse 3 butoane capacitive dedicate operarii.
Datorita partii din spate realizata din plastic durabil, telefonul poate fi purtat fara husa. Asta cu conditia sa ai grija de device. Telefonul poate fi pus fara probleme pe o suprafata dura fara a te ingrijora ca plasticul poate fi zgariat. Insa, trebuie sa acorzi atentie suplimentara ramei metalice ca aceasta sa nu intre in contact cu diverse obiecte, deoarece rama poate fi zgariata destul de usor. Plasticul de pe spate nu este alunecos, avand aderenta buna atunci cand telefonul este manevrat in mana.
CONSTRUCTIE SI ALTE DETALII
In ciuda plasticului de pe spate, Philips X586 este un smartphone solid si bine inchegat. Rama metalica destul de groasa contribuie mult la aspectul elegant si la senzatia de soliditate.
Din acest unghi se vede clar constructia slim a smartphone-ului. Dispozitivul are ceva vechime, fiind lansat anul trecut prin Octombrie 2016. Cu toate acestea, design-ul este inca in ton cu moda din 2017.
In dreapta pe rama metalica de culoare aurie sunt insirate butoanele de pornire/oprire si volum. Din aceasta poza se observa clar cat de bine arata rama metalica. Aceasta este usor curbata in zonele de sus si jos.
Pe marginea metalica stanga gasim usita care adaposteste slotul Dual SIM. Usa din metal se scoate afara cu ajutorul cheitei care este inclusa in pachet.
Pe dunga metalica de jos avem doua linii antena de culoare alba iar intre ele sunt pozitionate microfonul, portul MicroUSB 2.0 si difuzorul audio. Boxa de mici dimensiuni scoate un sunet ok, insa nimic mai mult.
Pe marginea metalica de sus gasim alte doua linii de antena si jack-ul audio de 3.5mm. Sunetul emis in casti este cu totul altceva fata de ce scoate difuzorul audio. Castile oferite de Philips in pachetul produsului se comporta destul de bine. Pentru o auditie la cel mai inalt nivel este recomandata o pereche de casti performante.
Per total, telefonul are un aspect reusit si o constructie de calitate. Plasticul de pe spate arata si se simte bine la atingere iar rama metalica ofera un plus de eleganta.
Philips X586 review- GALERIE FOTO (91 poze)
Philips X586 – ECRAN
Smartphone-ul a primit un ecran IPS LCD cu diagonala de 5-inch si rezolutie HD, in speta 1280×720 pixeli. Display-ul este capabil de 294PPI (densitate pixeli per inch). Ecranul ocupa 66.46% din suprafata panoului frontal.
Prima data vrem sa va mentionam partile care ne-au placut la acest ecran. Terminalul are un afisaj ce scoate o imagine de calitate. Rezolutia HD este perfect adecvata pentru diagonala de 5-inch.
Imaginea este suficient de clara iar culorile afisate sunt placute ochiului. Display-ul raspunde prompt la atingeri, are unghiuri bune de vizualizare iar nuanta de negru este destul de bine redata. Ecranul foloseste tehnologie Philips SoftBlue, care protejeaza ochii prin reducerea intensitatii luminii de culoare albastra ce este redata de ecranul LCD.
In practica, tehnologia functioneaza deoarece chiar si dupa mult timp petrecut cu ochii in display-ul smartphone-ului, vederea nu oboseste. Dezavantajul acestei tehnologii este luminozitatea destul de scazuta a display-ului. In spatii inchise este ok, insa cand iesi afara iar ecranul este expus la lumina puternica, imaginea pe afisaj se vede destul de greu.
Remarcam faptul ca afisajul dispune de margini negre destul de groase. Sub ecran sunt prezente 3 butoane capacitive pentru operare. Acestea au efect de vibratie la atingere. Vrem sa mentionam ca aceste butoane nu dispun de iluminare.
DOTARI HARDWARE INTERNE
Philips X586 are o configuratie dotata cu 2GB RAM si 16GB de memorie. Smartphone-ul este motorizat de procesorul quad-core MediaTek MT6735 tactat la frecventa de 1.3GHz. Imaginea pe ecran este redata de placa video Mali T720 MP2 tactata la 600MHz. Chipset-ul MT6735 ofera conectivitate 4G LTE, ceea ce este fara indoiala un plus. Smartphone-ul are slot Dual SIM care poate fi utilizat in urmatoarele configuratii: Micro SIM + Nano SIM sau Micro SIM + card MicroSD de pana la 128GB.
PERFORMANTA
Procesorul quad-core MediaTek MT6735 impreuna cu cei 2GB de RAM se descurca onorabil in fel si fel de activitati. Navigarea prin meniuri se face repede, programele sunt lansate suficient de rapid, multitasking-ul este bun (se pot rula fara probleme 8 – 9 programe in background), navigarea pe net cu browser-ul Google Chrome este cursiva si fluenta, aplicatia de camera se misca bine iar YouToube-ul merge mai mult decat decent. Ce am remarcat este ca aplicatiile de pe Google Play se instaleaza cam greoi.
Legat de gaming, am testat celebrul joc de curse Real Racing 3. Titlul este unul care mananca multe resurse hardware. In ciuda acestui lucru, smartphone-ul Philips a rulat jocul la un numar de cadre pe secunda acceptabil. Sunt momente in cursa cand te apropii de oponenti iar imaginea incetineste un pic, insa in rest jocul ruleaza binisor.
Daca punem la socoteala dotarile hardware entry-level spre mid-range, putem spune fara indoiala ca smartphone-ul reuseste sa performeze multumitor in gaming, utilizare intensa si utilizare de zi cu zi. Performantele bune se datoreaza si optimizarii excelente a sistemului Android. Mai multe despre asta in randurile de mai jos.
TESTE SINTETICE
Apreciem faptul ca Philips X586 include conexiune WiFi 802.11 a/b/g/n dual-band. Pentru a testa viteza conexiunii, am mers pe mana popularei aplicatii de pe Google Play, Speedtest.net. Au fost obtinute urmatoarele rezultate: banda de 2.4GHz a inregistrat 44.05Mbps iar banda de 5GHz a scos aproape 100Mbps (95.30Mbps). Putem spune ca rezultatele sunt foarte bune.
Testarea in celebrul benchmark AnTuTu a decurs bine. Telefonul a obtinut un punctaj respectabil de 32584. Ca si informatii hardware, AnTuTu ne dezvaluie urmatoarele: sistem Android 6.0 Marshmallow, procesor MediaTek MT6735, chipset grafic Mali T720, display cu rezolutie de 1280×720 pixeli, camera de 13-megapixeli etc.
Aplicatia CPU-Z a identificat detalii tehnice interesante. Avem procesor cu 4 nuclee MediaTek MT6735 1.3GHz si placa grafica ARM Mali T720. Gasim un ecran de 5.01 inch, rezolutie HD, 293DPI, 1942MB RAM si 9.83GB de memorie interna.
SISTEM DE OPERARE SI INTERFATA
Philips X586 dispune de sistemul de operare Android 6.0 Marshmallow. Avem la dispozitie doua tipuri de interfete: ‘Launcher3’ – Android in versiune stock si Philips Launcher – sistem Android cu interfata grafica Freely UI dezvoltata de Philips.
Cu sistemul de operare Android setat in versiune stock, ai practic ‘sub degete’ clasicul Android 6.0 Marshmallow. Sistemul este bine optimizat pe configuratia smartphone-ului. Interfata grafica ruleaza cursiv iar nedoritele urme de lag nu isi fac simtita prezenta. Am gasit pe device cateva aplicatii tip bloatware: motorul de cautare Yandex.ru, browser-ul de internet Yandex si aplicatia Yandex. Sistemul Android poate fi personalizat dupa bunul plac, avand la dispozitie diverse setari, widget-uri si imagini de fundal.
Daca sistemul Android este setat pe interfata usor personalizata de Philips (Philips Launcher), schimbarile fata de Android-ul stock nu sunt radicale, insa sunt cateva. Nu exista nu meniu dedicat care sa afiseze toate aplicatiile instalate pe device. Practic toate programele sunt listate pe mai multe ecrane. In rest, schimbarile sunt minore. Sistemul Android functioneaza in continuare natural si cursiv.
Philips X586 – CAMERE FOTO
Telefonul este echipat cu o camera foto principala de 13-megapixeli. Aceasta incorporeaza dotari precum flash LED, autofocus, HDR si functie digitala de stabilizare a imaginii. Filmarile video pot fi capturate in rezolutie HD la 30 de cadre pe secunda.
Per total putem spune despre camera de 13-megapixeli ca se descurca bine. Imaginea este focalizata destul de rapid, insa exista o mica intarziere pana poza este realizata. Pozele au suficienta culoare si detaliu atunci cand lumina din jur este in abundenta. Daca lumina scade, pozele nu mai arata asa grozav.
In spatii cu lumina foarte redusa sau pe timp de noapte, flash-ul LED isi face treaba din plin. Putem spune ca pozele arata surprinzator de bine. Chiar si cu blitz-ul LED activat, captura foto se face rezonabil de repede.
In timpul sesiunii foto am sesizat ca destul de putine poze ies blurate. Daca telefonul este tinut stabil in mana, in majoritatea din cazuri pozele sunt fara blur. Functia de stabilizare a imaginii se descurca decent atunci cand telefonul este miscat.
Aplicatia dedicata camerei foto este simplu de folosit. Pe display sunt puse la indemana functiile de baza si meniul cu setari. Navigarea prin setari si configurarea acestora este ‘floare la ureche’.
Pentru poze selfie avem la dispozitie camera frontala dotata cu 5-megapixeli si focus fix. Fotografiile realizate de aceasta au claritate si detaliu in conditii ideale de lumina.
Va invitam sa va delectati cu galeria foto de mai jos ce a fost realizata cu camera foto principala.
BATERIE SI AUTONOMIE
Smartphone-ul are la bord un acumulator Lithium-Ion nedetasabil dotat cu un generos 3000mAh. Putem spune ca bateria ofera performante satisfacatoare. Daca se opteaza pentru o utilizare moderata spre intensa (diverse aplicatii, internet, gaming, apeluri, poze), telefonul duce aproape o zi intreaga. In cazul unei utilizari mai ‘light’, (mail, mesaje, apeluri, facebook), bateria a rezistat in jur la doua zile, ceea ce nu e rau deloc.
Producatorul mentioneaza o autonomie in standby intinsa pana la 22 de zile. Avand in vedere ca in 12 ore de standby din acumulator este consumat foarte putin, nu punem la indoiala spusele celor de la Philips. Vrem sa mentionam ca telefonul are o functie speciala de economisire a energiei intitulata Xpower. Aceasta ofera un plus de autonomie fara a sacrifica din performante. O incarcare completa dureaza cam 3 ore.
AMBALAJ SI ACCESORII
Philips X586 vine intr-un box destul de mare si solid. In cutie sunt incluse urmatoarele accesorii: folie protectie display, casti, cablu USB, incarcator, manuale si cheita pentru slotul Dual SIM. Ne bucura faptul ca terminalul include casti audio si folie pentru afisaj.
Philips X586 review – CONCLUZIE SI PRET
Dupa o perioada destul de indelungata petrecuta cu smartphone-ul Philips X586, putem spune ca device-ul nu ne-a dezamagit. Constructia eleganta si de calitate se imbina armonios cu dotarile hardware bune. Telefonul nu o sa doboare recorduri in AnTuTu, insa are LTE si este suficient de performant pentru activitatile de zi cu zi.
Smartphone-ul costa online in jur la 600 lei. Noi credem ca telefonul poseda un raport calitate/pret excelent.
PRO
- Carcasa eleganta si solida dotata cu rama metalica; design slim de 8.9mm
- Display IPS HD de calitate cu imagine clara si culori placute ochiului; tehnologie Philips SoftBlue care functioneaza
- Hardware intern suficient de performant
- Camere foto decente
- Sunet de calitate prin iesirea audio de 3.5mm
- Senzor de amprente usor de configurat; deblocheaza instant device-ul
- Dual SIM, 4G LTE
- Conectivitate WiFi dual-band
- Sistem de operare Android 6.0 Marshmallow bine optimizat
- Baterie de 3000mAh cu autonomie buna
- Accesorii: folie de protectie si casti audio
- Pret accesibil
CONTRA
- Difuzor audio slab
- Ecran cu rame negre groase si luminozitate scazuta
- Aplicatiile se instaleaza greoi
- Butoane capacitive de operare fara iluminare
- Cateva aplicatii bloatware
Smartphone-ul Philips X586 ne-a fost furnizat pentru review de catre noul nostru partener Philips Mobile.