Iata Xiaomi Poco X3 GT pareri si pret in Romania. Astazi avem o surpriza foarte placuta pentru cititorii/vizitatorii site-ului nostru 🙂 Ne-am decis sa va prezentam pe larg noul Poco X3 GT, terminal Xiaomi dotat cu foarte multi cai putere (daca se poate spune asa).

Practic telefonul este un ‘cantec de leagan’ pentru fanii de gadget-uri Android 🙂 Inainte de a va spune de ce credem asta, va aducem in atentie detalii despre pret.

Va mentionam ca terminalul este la vanzare pe site-ul quickmobile pentru suma de 1790 lei (versiune 8GB RAM/128GB). Trebuie spus faptul ca telefonul apare pe quickmobile cu status-ul de ‘disponibil la furnizor, livrare estimata 7 zile’. Ca sa fim sinceri, asta nu emana incredere. Va informam ca telefonul apare listat si pe site-ul evomag (1900 lei model 8GB RAM/128GB), insa device-ul inca nu este in stoc.

Noi va recomandam sa asteptati ca smartphone-ul sa isi faca aparitia pe marile magazine online (eMAG, altex, pcgarage). Sunt toate sansele ca Poco X3 GT sa fie comercializat de aceste magazine pentru un pret care nu va depasi 1500 lei. Vom face update la articol atunci cand telefonul este lansat pe acele site-uri. In regula 🙂

Poco X3 GT pareri

Poco X3 GT pareri – Configuratie care face pe plac gamerilor si celor care indragesc ecosistemul Android

Prima data trecem in ‘agenda’ cele mai cool dotari hardware de la interior iar apoi ne dam cu parerea despre ele.

FISA TEHNICA

CHIPSET – MediaTek Dimensity 1100 (6nm)

BATERIE – 5000mAh cu incarcare rapida 67W (Turbo Charging)

MEMORIE SI STOCARE – 8GB RAM (LPDDR4X) + 128GB ROM (UFS 3.1)

DETALII SI OBSERVATII

Propulsorul MediaTek de care dispune smartphone-ul este unul performant (spre foarte performant). Ne-am uitat pe net iar rezultatele atinse de Poco X3 GT in AnTuTu sunt impresionante.

Gratie chipset-ului Dimensity 1100 (4 Cortex A78 + 4 Cortex A55, grafica Mali G77 MC9), terminalul atinge in celebrul benchmark (versiune 8.3.4) scorul de 531.227 puncte. Oau 🙂

AnTuTu – rezultate in detaliu

CPU (procesor) – 150.555

GPU (placa video) – 195.986

MEM (memorie) – 102.729

UX (sistem de operare) – 81957

Va reamintim ca noi am testat Xiaomi Mi 10T Pro, terminal motorizat de catre chipset-ul Snapdragon 865. Daca privim cu atentie screenshot-ul de mai sus, remarcam faptul ca rezultatele atinse in AnTuTu de catre Snapdragon 865 sunt doar cu un pic peste ale chipset-ului Dimensity 1100. Asta este remarcabil pentru un chipset MediaTek (fara nici o exagerare).

Apropo de chipset-ul Snapdragon 865, pe langa Mi 10T Pro, noi am mai testat inca 2 device-uri echipate cu SD865. Este vorba despre terminalele Samsung Galaxy S20 FE 5G si Motorola Edge Plus (review).

Legat de bateria si stocarea de pe noul Poco, no comment 🙂 De fapt avem cate ceva de spus 🙂 Pe site-ul oficial se precizeaza ca bateria de 5000mAh este incarcata de la 0-100% in doar 42 de minute. Foarte tare.

Poco X3 GT pareri

Poco X3 GT pareri – DISPLAY LCD PERFORMANT

Performantul hardware intern se afla in compania unui display LCD excelent pus la punct 🙂 Prima data va etalam cele mai cool caracteristici. Avem rata refresh adaptiva (urca pana la 120Hz, se adapteaza in functie de continutul rulat), rata touch sampling de 240Hz, tehnologie HDR10, spectru culoare DCI-P3 si protectie Gorilla Glass Victus.

O SCURTA (mai degraba lunga) OBSERVATIE

Din punctul nostru de vedere este usor overkill faptul ca Xiaomi a optat sa protejeze ecranul cu Gorilla Glass Victus. Era suficient daca telefonul dispunea de Gorilla Glass 5. Daca stam sa ne gandim bine, device-ul este primul telefon non-flagship care poseda sticla GGV.

Aici nu luam in calcul noile telefoane rugged Motorola Defy si Nokia XR20. In acest moment, va precizam ca sunt destul de putine ‘nave amiral’ cu Gorilla Glass Victus. Printre acestea se numara varful de gama Galaxy S21 Ultra 5G. Avand in vedere ca noi am testat device-ul, va invitam sa va uitati peste Samsung Galaxy S21 Ultra 5G review in romana.

Continuam cu restul de specificatii ale ecranului si va spunem ca ele nu dezamagesc 🙂 Avem diagonala 6.6 inci, format 20:9, rezolutie FHD+ (2400×1080 pixeli), 399PPI, raport ecran/corp de 85% si perforatie sus pe mijloc.

Poco X3 GT pareri – O ALTA OBSERVATIE

Va mentionam ca display-ul device-ului este destul de similar cu cel utilizat de smartphone-urile Poco X3 Pro si Poco X3 NFC. Surprinde pe cineva acest aspect ? Nu credem 🙂

Poco X3 GT pareri

Poco X3 GT pareri – SONORIZARE ADECVATA SI CONECTIVITATE GENEROASA

Demaram acest punct al articolului prin a va spune ca smartphone-ul poseda boxe stereo, tehnologie audio Dolby Atmos si certificari Hi-Res Audio si Hi-Res Wireless Audio. Ne pare bine sa vedem ca segmentul de sunet este bine pus la punct 🙂 Aspectul ca ne intristeaza un pic (poate exageram) este lipsa jack-ului 3.5mm 🙁

Mergem mai departe si ne focusam pentru cateva momente pe conectivitate.

FISA TEHNICA

# Dual 5G, 4G, Bluetooth 5.2, WiFi 6 (802.11 a/b/g/n/ac/ax), NFC, scanner de amprente pe lateral, deblocare faciala, USB C

# WiFi Direct, WiFi Hotspot, GPS/AGPS/GLONASS/Galileo/QZSS, Dual SIM

# Senzori – proximitate, lumina, accelerometru, giroscop, compas, infrarosu

O SCURTA OBSERVATIE

Se pare ca trend-ul practicat de Xiaomi pe telefoanele sale tip flagship (fara jack 3.5mm, fara slot MicroSD) a ‘contaminat’ si smartphone-urile mid-range spre high-end ale producatorului. Pacat 🙁

Poco X3 GT pareri – ALTE DOTARI ATRACTIVE

In acest segment al prezentarii, lasam de-o parte vorbaria si dam frau liber specificatiilor 🙂

# Sistem de racire LiquidCool 2.0 (coboara temperatura chipset-ului cu pana la 11 grade; asta conform Xiaomi)

# Design slim de 8.9mm si greutate de 193 grame; niste valori bune 🙂

# Camera tripla 64MP + 8MP (ultra-wide) + 2MP (macro), PDAF, video 4K 30fps

# Sistem de operare Android 11 cu interfata MIUI 12.5 for POCO

# Protectie IP53 (durabilitate la praf si stropiri cu apa)

UITE RESTUL DE SPECIFICATII

  • Camera selfie 16-megapixeli
  • Carcasa din plastic
  • Culori – alb, albastru, negru
  • Altele – motor de vibraatii X-axis
  • Accesorii – adaptor USB C – jack 3.5mm, husa, sticker cu logo

Poco X3 GT pareri – CATEVA ASPECTE DE CATRE TREBUIE TINUT CONT

1. Va precizam ca sunt sanse ca Poco X3 GT sa aiba pret similar cu al modelului Poco F3 (1500-1600). La cateva aspecte hardware, X3 GT este superior (baterie, camera principala, capacitate RAM). Atuul major pe care terminalul F3 il are este panoul AMOLED (120Hz, luminozitate 1300 niti).

Totul depinde de ceea ce-ti doresti. Daca pentru tine conteaza foarte mult autonomia iar ecranul coboara in plan secundar, atunci X3 GT este alegerea potrivita. Daca ecranul este prioritatea numarul 1, atunci trebuie mers pe mana lui Poco F3.

2. Daca terminalul Poco X3 GT ajunge pe site-urile eMAG, Altex pentru un pret apropiat sau care depaseste 2000 lei, atunci situatia se complica serios pentru device. Va mentionam ca la 2350 lei este disponibil smartphone-ul Realme GT.

Telefonul poseda cateva componente foarte puternice si net superioare lui X3 GT. Avem chipset Snapdragon 888, panou Super AMOLED de 120Hz, camera capabila de filmare 4K 60fps si alte cateva mici aspecte (constructie premium, scanner de amprente incorporat in ecran). Va reamintim ca noi am compus articol despre Realme GT.

3. Apoi, avem noul si atractivul OnePlus Nord 2 (Dimensity 1200, panou Fluid AMOLED 90Hz, camera principala cu OIS, scanner de amprente in ecran, constructie premium). Va informam ca device-ul este la vanzare pentru suma 2000 lei.

In cazul lui Poco X3 GT, totul depinde de pret. Ideal ar fi ca device-ul sa nu coste mai mult de 1400 lei (sunt mici sansele). Din punctul nostru de vedere, in Romania, telefonul nu are voie sa depaseasca pragul de 1500 – 1600 lei.

Poco X3 GT pareri – GANDURI DE FINAL

Atat timp cat pretul este unul adecvat, noul Poco X3 GT este o alegere foarte interesanta. Are hardware puternic, baterie foarte performanta, display bun, conectivitate generoasa etc. Se pare ca Xiaomi are pe mana un nou best seller 🙂

Sursa 1 , Sursa 2

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).