Uite Motorola Edge 30 Neo pareri si pret in Romania. Astazi va aducem in atentie un terminal mid-range nou, interesant si echipat cu multe dotari premium. Subiectul acestui articol este mezinul gamei Edge 30, in speta smartphone-ul Motorola Edge 30 Neo.

Va precizam ca device-ul cocheteaza cu caracterizarea de foarte interesant. Ce ne indeamna sa afirmam acest aspect ? Pai, terminalul poseda ecran excelent, baterie surprinzator de bine pusa la punct, camera principala performanta, conectivitate atractiva, boxe stereo etc.

Si acum haideti sa ne indreptam atentia catre partea de pret. Va precizam ca Edge 30 Neo va fi lansat curand pentru suma de aproximativ 1800 lei. Va tinem la curent in legatura cu acest aspect.

A sosit momentul sa trecem la treaba. Va dorim o lectura placuta 🙂

[UPDATE 15-09-2022] Smartphone-ul Edge 30 Neo este la vanzare pe site-ul Altex.ro pentru suma de 2000 lei (8GB RAM/128GB).

[UPDATE 11-01-2023] Terminalul Edge 30 Neo (versiune 8GB RAM/128GB) poate fi gasit pe Altex.ro pentru pretul de 1500 lei.

Motorola Edge 30 Neo pareri

Motorola Edge 30 Neo pareri – Aspectul care surprinde foarte placut este bateria

Avem de-a face cu un telefon mid-range iar datorita acestui aspect, prezenta pe device a tehnologiei wireless charging este o surpriza foarte placuta 🙂

Va precizam ca aceasta functie este extrem de rara pe telefoanele de clasa medie. Daca stam sa ne gandim bine, pe piata din Romania in afara de Nothing Phone 1, alt device mid-range cu wireless charging nu mai exista. Daca ne inselam, va rugam sa ne semnalati acest aspect.

Pasim pentru cateva momente in trecut, 22 Iulie 2020, si va precizam ca in acel moment echipa GadgetLab a publicat review-ul pentru terminalul mid-range premium LG Velvet. Ok, si ce-i cu asta ? Smartphone-ul LG are wireless charging 🙂

Revenim la terminalul Motorola. Mentionam ca Edge 30 Neo dispune de incarcare wireless cu putere 5W. Hmmm… In mod evident ca viteza de incarcare este mica. Producatorul putea face un efort si sa implementeze wireless charging de 10W. Insa, decat deloc, ne multumim si cu incarcare wireless 5W.

In ceea ce priveste incarcarea prin USB C, aici smartphone-ul impresioneaza. El dispune de fast charging TurboPower cu putere 68W. Foarte tare 🙂

Legat de capacitate acumulator, el poseda 4020mAh. Hmmm… la prima vedere asta este cam putin. Insa, salvarea vine din partea ecranului. Detaliem acest aspect in cateva momente.

CATEVA OBSERVATII

Apropo de incarcarea TurboPower 68W, primul smartphone Motorola echipat cu asa ceva a fost nava amiral Edge 30 Pro. Cum noi am testat si compus review romana Motorola Edge 30 Pro, va invitam cu drag sa parcurgeti recenzia realizata de noi.

Profitam de contextul ivit si va precizam ca noi am testat si Motorola Edge 30 (review). Va dorim lecturi placute 🙂

Motorola Edge 30 Neo pareri

Motorola Edge 30 Neo pareri – Display-ul este un alt aspect foarte pozitiv

Ce ne indeamna sa afirmam asta ? Avem de-a face cu un panou pOLED echipat cu 6.28 inci si caracteristici excelente. Aspectul surprinzator este evident diagonala compacta de 6.28 inci 🙂

FISA TEHNICA ECRAN

# Panou pOLED (LG) de 6.28 inci

# Format 20:9, rezolutie 1080p+ (2400×1080 pixeli) si 419PPI

# Rata refresh 120Hz si rata touch sampling de 240Hz

# Culori pe 10 bit si spectru culoare DCI-P3

# Protectie Gorilla Glass 3

# Raport ecran/corp de 87.5%

# Perforatie sus pe mijloc

CATEVA OBSERVATII

Aspectul interesant este similaritatea ecranului cu cel utilizat de catre terminalul Xiaomi 12X.

In ceea ce priveste bateria de 4020mAh, datorita diagonalei de 6.28 inci, noi credem ca ea o sa asigure o autonomie buna. La asta o sa ajute mult chipset-ul foarte eficient ca si consum energie. Apropo de chipset, haideti ca impreuna sa parcurgem acest segment hardware.

Motorola Edge 30 Neo pareri – Chipset-ul este decent, insa clar ca se putea mai bine

Va informam ca Edge 30 Neo dispune de propulsorul Snapdragon 695. Noi am avut in teste cateva telefoane echipate cu Snapdragon 695 iar datorita acestui aspect va putem spune ca chipset-ul ofera un nivel bun de performanta. Dintre aceste telefoane evidentiem Poco X4 Pro 5G (review in romana) si Motorola Moto G82 5G (review in romana).

Insa, marea problema a motorizarii SD695 este captura video limitata la 1080p (30/60fps). Astfel ca, daca punem la socoteala pretul de 2000 lei al terminalului Edge 30 Neo, filmarea limitata la 1080p este evident un mare minus pentru device.

Datorita celor mentionate, noi suntem de parere ca Motorola trebuia sa opteze pentru un propulsor ceva mai performant gen Snapdragon 778G/778G Plus, Dimensity 900/920 (capabil de filmare 4K). Tinem sa precizam ca echipa GadgetLab a avut la testare telefoane echipate cu cateva din acele propulsoare.

Aici scoatem in evidenta Xiaomi Redmi Note 11 Pro Plus 5G (Dimensity 920), Motorola Edge 30 (Snapdragon 778G Plus), Xiaomi 11 Lite 5G NE (Snapdragon 778G) si Motorola Edge 20 (Snapdragon 778G).

CE ALTE DOTARI ATRACTIVE MAI ARE DISPOZITIVUL

# Camera principala Omnivision OV64B 64MP (quad pixel, functie OIS) + 13MP (ultra-wide 120 grade, functie macro si functie bokeh)

# Camera frontala 32-megapixeli

# 8GB RAM LPDDR4X + 128GB ROM UFS 2.2

# Scanner de amprente incorporat in ecran

# Boxe stereo optimizate cu tehnologia Dolby Atmos

# Conectivitate – 5G, 4G, USB C 3.1, NFC, WiFi 802.11 ac, Bluetooth 5.1 (aptX), Dual SIM

# Protectie IP52

# Carcasa slim de 7.75mm si 155 grame greutate

Motorola Edge 30 Neo pareri – CATEVA OBSERVATII

In sfarsit Motorola renunta la senzorul 2MP (bokeh/adancime). El practic era de umplutura. Ceea ce rezulta in urma acestei manevre este o camera duala, care contine un senzor ultra-wide cu destul de multi megapixeli. Asta este incurajator. Apoi, faptul ca senzorul ultra-wide incorporeaza tehnologiile macro si bokeh este un mare plus 🙂

Legat de senzorul primar Omnivision OV64B 64MP al camerei principale, va precizam ca el este destul de potent. Spunem asta in contextul in care noi am testat 2 telefoane echipate cu camera Omnivision. Este vorba despre terminalele Poco F4 (review) si Motorola Moto G100.

La performantele bune ale camerei principale de pe Edge 30 Neo o sa aiba o contributie importanta tehnologia OIS. Un mare plus 🙂

Clar ca telefonul dispune de o camera principala atractiva. Mare pacat ca telefonul nu are la bord un chipset adecvat care sa exploateze la maxim capabilitatile camerei.

Suntem ferm convinsi ca prin echiparea dispozitivului cu SD778G/SD778G Plus sau Dimensity 900/920, Edge 30 Neo era capabil de captura video 4K inclusiv pe senzorul ultra-wide. Oportunitate irosita 🙁

La fel este si cazul atunci cand vine vorba de camera selfie 32MP. Cu un chipset adecvat, mai mult ca sigur ca telefonul era capabil de selfie video in 4K. In configuratia actuala, gratie chipset-ului Snapdragon 695, filmarea selfie este limitata si ea la 1080p.

Motorola Edge 30 Neo pareri

CATEVA MENTIUNI IMPORTANTE

Trebuie spus faptul ca smartphone-ul nu are slot MicroSD si jack 3.5mm. Pacat ca Motorola nu a inclus macar una din aceste 2 dotari 🙁

Motorola Edge 30 Neo pareri – SI CARE ESTE CONCLUZIA ?

Noul Motorola Edge 30 Neo este un mid-range care aduce multe dotari excelente (display, baterie, incarcare, camere, sonorizare etc).

Insa, mare pacat ca producatorul s-a multumit in a echipa device-ul cu un chipset mediocru. Ce cool era daca acest mid-range compact era capabil de selfie 4K, ultra-wide 4K, filmare 4K pe camera principala. Inca o data spunem mare pacat 🙁

Legat de pret, situatia este un pic complicata. Practic, device-ul are cam acelasi pret cu Motorola Edge 30. Va precizam ca Edge 30 dispune de chipset-ul Snapdragon 778G Plus. Asta face ca Edge 30 sa fie net superior in comparatie cu Edge 30 Neo.

Datorita celor mentionate, noi consideram ca 1600 lei este un pret corect si adecvat pentru noul Edge 30 Neo.

UITE RESTUL DE SPECIFICATII TEHNICE

  • Sistem de operare Android 12; 3 ani update-uri securitate si 2 actualizari ale sistemului de operare
  • Conectivitate – WiFi Direct, WiFi Hotspot, GPS/AGPS/GLONASS/Galileo
  • Senzori – proximitate, lumina, accelerometru, compas, giroscop
  • Design – carcasa din plastic; culori – mov, verde, negru sau argintiu
  • Altele – 2 microfoane, face unlock
  • Accesorii – husa

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).