Uite Xiaomi Redmi Note 7 Pro pareri Romania si pret. Nu cu mult timp in urma, celebrul producator chinez a lansat excelentul mid-range Redmi Note 7. Insa, asta nu a oprit Xiaomi sa faca azi oficial versiunea ‘Pro’ a acestui device.

Smartphone-ul va fi scos la vanzare pentru cumparatorii din India incepand cu 13 Martie la pretul accesibil de 13.999 RS (200 dolari/173 euro/820 lei).

Ce aduce diferit acest ‘proaspat’ model fata de versiunea standard? Device-urile sunt similare din multe puncte de vedere. Diferenta ‘majora’ se regaseste pe partea de chipset. Avand in vedere acest aspect, ne-am hotarat sa realizam pentru voi (dragii nostri cititori) un articol usor de ‘digerat’.

Prima data scoatem in evidenta cea mai importante noutati ale device-ului Redmi Note 7 Pro, urmand ca apoi sa va aducem 2 elemente foarte atractive ale terminalului. Din articol nu vor lipsi parerile noastre si lista cu specificatii tehnice. Acum haideti sa pornim la drum 🙂

Motiv 1 – Cu ce difera modelul ‘Pro’ fata de ‘normalul’ Redmi Note 7?

Principalul atu al versiunii Pro este clar motorizarea. Noul dispozitiv ascunde sub capota performantul chipset Qualcomm Snapdragon 675 AIE (8 nuclee Kryo 460 tactate la 2.0GHz, procesor grafic Adreno 612 de 845MHz).

Modelul standard de Redmi Note 7 poseda propulsorul Qualcomm Snapdragon 660 AIE. Cat de mare este diferenta intre cele doua chipset-uri pe partea de performanta pura?

Pai, chipset-ul Snapdragon 660 din terminalul Nokia 7 Plus scoate in AnTuTu un punctaj de 140679. Chip-ul SD660 AIE din Redmi Note 7 este ceva mai performant, atingand in AnTuTu un scor apropiat de 150.000 puncte.

Noul propulsor Snapdragon 675 este semnificativ mai rapid, reusind sa obtina in AnTuTu punctajul apropiat de 175.000 puncte.

Avand in vedere acest scor, chip-ul SD675 este usor mai performant decat motorizarea Snapdragon 710 (171855 puncte in AnTuTu), care echipeaza terminale precum Nokia 8.1 (caruia noi i-am facut review 🙂 ) si Xiaomi Mi 8 SE. In regula.

O alta diferenta destul de importanta se regaseste la sistemul dual-camera. Versiunea standard utilizeaza senzorul foto/video Samsung 48MP. Varianta ‘Pro’ are la bord sistem dual-camera accesorizat cu senzorul Sony IMX586 48MP.

# DE AICI INCOLO, CELE DOUA TERMINALE SUNT ABSOLUT IDENTICE

Xiaomi Redmi Note 7 Pro pareri – Motiv 2 – Dotari mid-range puternice

Putem spune ca smartphone-ul poseda o configuratie ‘medie’ cu dotari de invidiat. Avem acumulator 4000mAh (compatibil Quick Charge 4.0) si 4GB RAM+64GB ROM sau 6GB RAM+128GB ROM. Noi suntem incantati de bateria dotata cu multi miliamperi. Legat de memorie, no comment 🙂

Inainte de a trece mai departe, vrem sa va mentionam un mic aspect. Versiunea standard de Redmi Note 7 poseda 3 versiuni: 3GB RAM/32GB, 4GB RAM/64GB si 6GB RAM/64GB. Deci, terminalele nu sunt ‘absolut identice’ 🙂

Ca tot ne aflam in zona de configuratie, vrem sa va aducem in atentie cele mai ‘cool’ echipamente dedicate conectivitatii. Telefonul este inzestrat cu port USB C, cititor de amprente, deblocare faciala, WiFi 802.11 ac, Dual 4G, Bluetooth 5.0, senzor infrarosu, jack audio 3.5mm si slot MicroSD.

Xiaomi a facut o ‘manevra’ foarte inteligenta prin echiparea device-ului cu traditionalele dotari jack audio si slot pentru sporirea spatiului de stocare. Excelent 🙂

Xiaomi Redmi Note 7 Pro pareri – Motiv 3 (mai degraba motive 🙂 ) – Display potent si design premium

Xiaomi este un brand care se respecta atunci cand vine vorba de ecranele care echipeaza terminalele sale entry-level, mid-range sau high-end. ‘Proaspatul’ smartphone Redmi Note 7 Pro beneficiaza de acelasi ‘tratament’ de calitate si receptioneaza un display IPS LCD performant.

Ecranul poseda diagonala ‘masiva’ de 6.3 inci, protectie Gorilla Glass 5, rezolutie FHD+ (2340×1080 pixeli), un respectabil 409PPI densitate pixeli si tehnologie 19.5:9. Ok 🙂

Pe partea de design, ecranul dispune de un look ‘trendy’. Nu lipseste notch-ul, care din fericire este unul mic si elegant (sub forma de ‘lacrima’). Carcasa este una eleganta, fiind echipata cu finisaje de calitate si materiale de ‘lux’ (Gorilla Glass 5 fata/spate si rama metalica pe margini).

Xiaomi Redmi Note 7 Pro pareri – TE INVITAM SA TE DELECTEZI CU RESTUL DE CARACTERISTICI TEHNICE

  • Sistem dual camera 48MP (Sony IMX586) +5MP, PDAF autofocus, lentile cu apertura F1.79, flash LED, auto-HDR, stabilizare video EIS, mod rafala, panorama, face recognition, inteligenta artificiala (efecte luminare, bokeh dynamic, mod portret cu background blurat, scene detection), video 4K 30fps si video slow-motion 1080p 120fps
  • Camera frontala 13-megapixeli, inteligenta artificiala (mod portret, infrumusetare, efecte iluminare, scene detection), HDR, selfie timer, Face recognition si video 1080p 30fps
  • Conectica – MicroSD (pana la 256GB), slot Dual SIM, WiFi Direct, WiFi Display, GPS/AGPS/GLONASS/Beidou

# Xiaomi Redmi Note 7 Pro pareri

  • Senzori – giroscop, accelerometru, proximitate, compas electronic, lumina, vibratie
  • Carcasa cu tehnologie P2i (durabilitate la stropiri cu apa)
  • Sunet – difuzor dotat cu amplificator Smart PA
  • Accesorii – incarcator 10W, husa
  • Dimensiuni, greutate si culori – 159.21 x 75.21 x 8.1mm si 186 grame; negru, albastru, rosu

Xiaomi Redmi Note 7 Pro pareri – CONCLUZIE

Din punctul nostru de vedere, noul Redmi Note 7 Pro este o ‘aditie’ binevenita in gama Xiaomi Redmi de telefoane inteligente. Smartphone-ul are pret foarte bun, motorizare puternica si un mix atractiv de dotari premium + dotari old skool. La prima vedere, diferentele intre varianta Pro si cea standard sunt mici. Partial, asa este.

Insa, noi suntem de parere ca gratie potentului chipset SD675, modelul Pro este net superior pe partea de performanta si acumulator. Acestea sunt doua aspecte care nu pot fi neglijate.

In zona foto, prezenta senzorului Sony IMX586 48MP poate fi un atu in comparatie cu senzorul 48MP de origine Samsung (utilizat de telefonul Redmi Note 7).  Abia asteptam ca smartphone-ul sa isi faca simtita prezenta pe piata din Romania.

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).