Uite Motorola Edge 20 pareri si pret in Romania. Ce parere aveti daca azi ne focusam pe prezentarea unui telefon mid-range premium ? Suntem increzatori ca asta este pe placul vostru 🙂

Modelul in cauza poseda chipset puternic, camere performante, ecran de top (fara nici o exagerare), design slim (spre foarte slim) etc. Despre cine poate fi vorba ? Astazi am ales sa compunem articol despre noul smartphone Edge 20 al celor de la Motorola.

Va informam ca dispozitivul este la vanzare in Germania (site-ul mediamarkt) pentru suma de 500 euro. Smartphone-ul va ajunge curand in Romania pentru pretul cuprins intre 2400 – 2500 lei. Va tinem la curent in legatura cu acest aspect.

Cum avem de-a face cu un device foarte interesant, recurgem la formula deja clasica pentru site-ul nostru 🙂

[UPDATE 19-08-2021] Smartphone-ul Edge 20 este la vanzare pe site-ul Altex (precomanda, disponibil din 30-08-2021) pentru suma de 2400 lei.

Motorola Edge 20 pareri

TOP 6 MOTIVE DE ACHIZITIE

1. Motorola Edge 20 pareri – Chipset Snapdragon 778G

Smartphone-ul Edge 20 se numara printre primele telefoane care poseda performantul propulsor mid-range Qualcomm Snapdragon 778G.

Din cate am vazut pe net, chipset-ul antinge in AnTuTu (versiune 8) aproximativ 450.000 puncte, ceea ce este foarte impresionant 🙂 In acest context, nu mai putem spune ca avem de-a face cu o motorizare mid-range 🙂 Acum haideti sa aruncam o scurta privire peste specificatiile acestui nou chipset.

SD778G FISA TEHNICA

# Nuclee Kryo 670 (frecventa maxima de 2.4GHz)

# Tehnologie TSMC 6nm

# Procesor grafic Adreno 642L

# Suport pentru ecran FHD+ de pana la 144Hz

# Suport pentru memorie LPDDR5 3200MHz

# Modem 5G X53 capabil de maxim 3.7Gbps

O SCURTA OBSERVATIE

Ca ‘arhitectura’ si performante, chipset-ul este similar cu motorizarea Snapdragon 780G. In acest context, va informam ca noi am compus articol despre terminalul Xiaomi Mi 11 Lite 5G (are Snapdragon 780G).

O MENTIUNE

Am uitat sa va precizam in partea de debut a articolului ca proaspatul Edge 20 inlocuieste excelentul terminal Edge. Cum echipa GadgetLab a testat pe indelete device-ul, va invitam cu drag sa va delectati cu review-ul compus de noi pentru Motorola Edge.

Avand in vedere ca noi am compus recenzie si pentru fratele mai mare, va invitam sa va uitati si peste Motorola Edge Plus review in romana.

Motorola Edge 20 pareri

2. Motorola Edge 20 pareri – Ecran OLED de 144Hz

Va ‘atentionam’ ca smartphone-ul poseda un display foarte bun 🙂 Partile ‘wow’ (poate exageram un pic) sunt tehnologia OLED, refresh-ul de 144Hz, culori pe 10 biti (1 miliard de culori), rata touch sampling de maxim 576Hz, tehnologia HDR10+ si raportul ecran/corp de aproape 90 procente.

Aspectele tehnice ‘normale’ (daca se poate spune asa) sunt rezolutia 1080p+ (2400×1080 pixeli), diagonala de 6.7 inci, formatul 20:9 si perforatia (pozitionata sus pe mijloc). Un aspect ce are legatura cu design-ul si pe care nu-l putem ignora este suprafata plata a ecranului. Excelent 🙂

Pana aici toate bune si frumoase 🙂 Elementul ca ne lasa un gust amarui este protectia Gorilla Glass 3 🙁 Avand in vedere hardware-ul enumerat pana in acest punct, device-ul trebuia sa aiba macar Gorilla Glass 5.

O SCURTA OBSERVATIE

Exceptand protectia Gorilla Glass 3, display-ul este foarte similar cu cel de pe nava amiral Edge 20 Pro. Va reamintim ca recent noi am compus articol pentru terminalul Motorola Edge 20 Pro.

Motorola Edge 20 pareri

3. Motorola Edge 20 pareri – Camere performante; camera selfie este capabila de video 4K

Camera principala este una destul de impresionanta. Ea poseda senzorii 108MP (Samsung ISOCELL HM2, tehnologie Ultra Pixel) + 8MP (telephoto, zoom optic 3X, stabilizare OIS) + 16MP (ultra-wide 119 grade; are si rol de senzor macro).

Va precizam ca senzorul telephoto a primit din partea Motorola functia de zoom digital 30X Super Zoom. Interesant 🙂

Pe partea de filmare, sistemul tri-camera este capabil de urmatoarele: video 4K 30fps, slow-motion FHD 120fps/HD 920fps, ultra-wide FHD 30fps, macro 4K 30fps si telephoto FHD 60fps. Va mentionam ca este prezenta functia de stabilizare EIS.

Facem pasul catre camera selfie. Ea poseda 32-megapixeli, tehnologie quad-pixel si capabilitate de video 4K 30fps. Nu-i rau 🙂

4. Motorola Edge 20 pareri – Baterie destul de performanta

Puternicele componente mid-range primesc energie de la acumulatorul de 4000mAh. Din punctul nostru de vedere, capacitatea este decenta pentru un smartphone genratie 2021.

Veti descoperi in cateva momente motivul pentru care Motorola nu a pus un acumulator mai mare. Ca si incarcare rapida, va relatam ca bateria poseda fast charging (TurboPower) de 30W. Excelent 🙂

Inainte de a trece mai departe, vrem sa va spunem ceva interesant 🙂 Terminalul mid-range de buget Moto G9 Plus (review) a fost primul Motorola echipat cu incarcare TurboPower 30W.

5. Motorola Edge 20 pareri – Carcasa de doar 7mm grosime

Un alt aspect forte al acestui terminal este design-ul. Primim un ‘ansamblu’ elegant compus din dunga metalica (pe margini), sticla 2.5D anti-amprente (zona frontala) si polimer frumos finisat (plastic, partea din spate).

‘Elementele’ care ne atrag atentia sunt camera tripla cu look high-tech, grosimea de 6.99mm (de aici acumulatorul de ‘doar’ 4000mAh) si greutatea mica de 163 grame. Aaa… si inca o chestie. Device-ul a receptionat protectie IP52 (durabilitate la praf si stropiri cu apa).

Si acum urmeaza un moment de nostalgie 🙂 Recordul de cel mai slim smartphone Motorola inca il detine modelul Moto Z (lansat in 2016, carcasa de 5.2mm). Nu stim cata relevanta are acest aspect, insa am considerat ca merita a fi spus 🙂

6. Motorola Edge 20 pareri – Stocare UFS 3.0 si conectivitate atractiva

Smartphone-ul Edge 20 a receptionat 8GB de RAM (tip LPDDR4X) si 128GB de stocare. Tinem sa va spunem ca stocarea e de tip UFS 3.0, ceea ce este super 🙂 Asta in combinatie cu potentul chipset SD778G, va rezulta intr-un telefon care practic ruleaza impecabil orice aplicatie si joc.

Si acum haideti sa aruncam o privire peste segmentul dedicat conectivitatii.

FISA TEHNICA

# 5G, 4G LTE Cat 18, Bluetooth 5.2, WiFi 802.11 ax, NFC, USB C

# Dual SIM, tasta Google assistant, GPS/AGPS/Glonass/Galileo, WiFi Direct, WiFi Hotspot

# Senzori – proximitate, lumina, accelerometru, giroscop, compas

# Altele – scanner de amprente (pe lateral), deblocare faciala

Motorola Edge 20 pareri – PARTILE SLABE ALE TERMINALULUI

# Nu are difuzoare stereo

# Nu are slot MicroSD si jack 3.5mm

CATEVA SCURTE OBSERVATII

Hai sa zicem ca datorita design-ului slim de 7mm, putem intelege de ce lipsesc jack-ul 3.5mm si slotul MicroSD. Insa, pentru un telefon premium generatie 2021, lipsa difuzoarelor stereo este un minus evident 🙁

Aaa… sa nu uitam. La parti slabe includem si protectia Gorilla Glass 3.

Motorola Edge 20 pareri

Motorola Edge 20 pareri – GANDURI DE FINAL

Trebuie sa admitem ca Motorola Edge 20 este un mid-range premium foarte interesat. Multe din dotarile oferite sunt excelente iar daca ne raportam la acestea, putem spune ca pretul de 2400-2500 lei este corect.

Legat de partile slabe (Gorilla Glass 3, lipsa boxe stereo), acestea nu pot fi trecute cu vederea. Insa, ele nu reusesc sa stirbeasca impresia pozitiva pe care o avem despre telefon 🙂

Uite restul de specificatii tehnice

  • Sistem de operare Android 11, interfata My UX
  • Sunet – difuzor (pe marginea de jos) optimizat/tunat de Waves Maxx, 3 microfoane
  • Culori – gri, alb
  • Accesorii – husa, casti

Sursa 1 , Sursa 2

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).