Realme 11 Pro Plus review in romana – DISPLAY


Demaram acest capitol al review-ului prin a explora partea de specificatii a display-ului. Trebuie sa va atentionam ca ele sunt foarte bune 🙂

FISA TEHNICA

# Panou AMOLED curbat, diagonala 6.7 inci

# Rezolutie 2412×1080 pixeli

# Raport ecran/corp de 93.65%

# Refresh maxim de 120Hz

# Rata touch sampling de 360Hz; urca pana la 1260Hz

# Culori pe 10 bit si spectru culoare DCI-P3

# Rata contrast de 5.000.000:1 si luminozitate max de 950 niti

# Tehnologii – Always On, HDR10+, PWM dimming de 2160Hz

# Protectie cu sticla dublu ramforsata

# Format 20:9

# Senzor de amprente incorporat in ecran

Realme 11 Pro Plus review in romana
Din start vrem sa precizam ca display-ul nu este curbat exagerat inspre extremitatile laterale. Asta este excelent 🙂 Am putea spune ca design-ul curbat este unul care tinde spre subtil. Cu aceste aspecte lamurite, facem pasul catre partea de calitate imagine.

Nu exageram cand afirmam ca display-ul pus de producator pe device este foarte, foarte bun 🙂 Ecranul reuseste sa exceleze la toate capitolele: avem luminozitate generoasa, o imagine cursiva/fluida (gratie refresh-ului de 120Hz), un negru care impresioneaza cu nuanta foarte inchisa, culori foarte frumoase, o imagine clara si blanda cu ochii/vederea utilizatorului, claritate, unghiuri generoase de vizualizare si o diagonala mare (6.7 inci).

In mod normal noi agreeam telefoanele echipate cu cel mult 6.5 inci. Insa, atunci cand vine vorba de panouri AMOLED high-end (precum cel de pe modelul Realme), noi suntem adeptii urmatorului principiu: cu cat e mai mare, cu atat e mai bine 🙂

Realme 11 Pro Plus review in romana

Realme 11 Pro Plus review in romana

Ca si design, observam ca display-ul este posesor de margini negre inguste.

In ceea ce priveste luminozitatea in bataia directa a soarelui (soare de luna Decembrie), ea este buna. Noi suntem convinsi ca datorita celor aproape 1000 niti (950), ecranul are lizibilitate excelenta si in bataia unui soare puternic de vara 🙂

Si acum va invitam sa privim ceva mai de aproape marginile curbate ale ecranului. Acest tip de design a fost, este si intodeauna va fi unul foarte cool 🙂

Mai admiram pentru cateva momente suprafetele curbate ale ecranului (de aceasta data cu device-ul orientat in alta directie).

Realme 11 Pro Plus review in romana
Setup-ul 6.7 inci + rezolutie 2412×1080 pixeli + format 20:9 este perfect pentru a te delecta cu diverse pagini web (si nu numai). Evident ca noi navigam doar pe site-ul GadgetLab 🙂

Realme 11 Pro Plus review in romana

Perforatia pozitionata sus pe mijloc este una de mici dimensiuni.

Prin activarea modului dark, este pusa excelent in valoare capabilitatea panoului AMOLED de a reda un negru inchis si foarte profund 🙂

Realme 11 Pro Plus review in romana

Functia de ‘Auto brightness’ (luminozitate automata) este bine implementata/optimizata. Ajustarea automata a luminozitatii este facuta foarte fin.

In sectiunea ‘screen color mode’, gasim 4 optiuni pentru afisare culori. Avem vivid, natural si 2 moduri Pro (cinematic, brilliant). Noi am ales presetarea vivid 🙂

In setarile device-ului gasim optiuni pentru ajustare marime font si interfata.

In ceea ce priveste functia ‘Adaptive Sleep’ prezenta in setarile ecranului, va spunem ca ea are menirea de a tine display-ul activ (atat timp cat el este privit de catre user).

Realme 11 Pro Plus review in romana


Facem trecerea catre sectiunea de refresh a display-ului. Aici ne intampina 3 optiuni: auto select (refresh-ul este ajustat automat in functie de utilizare), high (refresh-ul este ‘blocat’ la 120Hz) sau standard (refresh de 60Hz).

Indiferent ca se opteaza pentru refresh high sau auto select, pe ecran totul este rapid si super cursiv 🙂


Ne pare bine sa vedem ca in setari este prezenta optiunea pentru mascare/ascundere notch 🙂


Aplicatiile de pe device pot fi grupate sub forma de app drawer sau pe mai multe ecrane.

Functia ‘double tap to lock’ (blocare ecran prin dublu tap) este excelent implementata.

In setarile Home screen gasim functia ‘Swipe down on Home screen’. Dansei ii pot fi asociate 3 tipuri de actiuni – notification drawer (meniu drop down cu notificari), global search (meniu/fereastra pt cautare aplicatii) sau shelf.

Dintre cele 3 mentionate, ‘Shelf’ este cea mai cool functie 🙂 Practic, shelf este un soi de portal care ofera acces rapid prin widget-uri la informatii despre vreme, data/ora, numarul de pasi parcurs etc.

Realme 11 Pro Plus review in romana

Realme 11 Pro Plus review in romana

Functiile ‘Raise to wake’ si ‘double tap to wake or turn off screen’ pentru activare/dezactivare ecran sunt foarte utile.

In setarile device-ului poate fi gasita optiunea ‘Lock screen Magazine’. Ea permite afisarea a unui wallpaper diferit de fiecare data cand este activat meniul lock screen.

Functia Always On ofera multe chestii cool pentru persoanlizare.

Temele de ceas prezente in sectiunea Always On arata foarte bine.

Notificarile intrate pe device sunt afisate clar si elegant in fereastra Always On.

Realme 11 Pro Plus review in romana

Si acum a sosit momentul sa spunem cateva vorbe si despre deblocarea cu senzorul de amprente (incorporat in ecran). Procedura de configurare este simpla/rapida iar deblocarea in sine este rapida si precisa.

Daca ar fi sa ne legam de ceva, poate amprenta este asezata o idee cam jos. Era mai bine daca dansa era asezata un pic mai sus.

Pe langa deblocare device, senzorul de amprente mai poate fi utilizat pentru pornire de aplicatii si masurare puls.

Activarea modului ‘Split view’ pentru multitasking se face rapid si usor.

Din setarile sistemului de operare nu lipseste functia de ferestre plutitoare (flexible windows).

O alta functie interesanta si utila este ‘Smart sidebar’. Ea ofera acces rapid la aplicatiile de pe device. Mentionam ca in fereastra ‘Smart sidebar’ pot fi adaugate scurtaturi pentru 6 aplicatii.

Realme 11 Pro Plus review in romana

Realme 11 Pro Plus review in romana

Pentru navigare, pot fi utilizate gesturile sau traditionalele taste/butoane software.

Device-ul poseda un sistem de gesturi interesant, util si bine pus la punct.

Butonului de Power ii pot fi atribuite doua roluri: activare Google assistant sau activare meniu pornire/oprire.

Va mentionam ca smartphone-ul dispune de certificare ‘DRM Widevine L1’. Astfel ca, device-ul poate rula continutul de pe platformele online de filme (netflix, disney plus etc) in HD sau mai mult. Legat de aplicatia YouTube, terminalul ruleaza fara probleme continut setat la rezolutie 4K60fps (cu HDR).

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8
ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).