Realme 11 Pro Plus review in romana – CAMERA FOTO PRINCIPALA

Realme 11 Pro Plus review in romana

SPECIFICATII

# Senzori – 200MP Samsung ISOCELL HP3 (tehnologie OIS, lentile 7P, apertura F1.69, FOV de 85 grade) + ultra-wide 8MP (unghi de filmare 112 grade, apertura F2.2, lentile 5P) + macro 2MP, video 4K 30fps, video 1080p 60fps cu stabilizare

O SCURTA OBSERVATIE

Va precizam ca terminalul este cel de-al 2-lea mid-range cu camera 200MP pe care noi il testam/butonam. Primul a fost smartphone-ul Redmi Note 12 Pro Plus (dispune de senzorul Samsung ISOCELL HPX 200MP).

MOD High-Res 200MP

Prima data haideti sa descoperim impreuna cum se comporta camera Samsung HP3 200MP. Noi am pus la teste modul foto de cea mai inalta rezolutie, in speta 16320×12240 pixeli (200MP).

In ciuda faptului ca afara noi am prins o vreme inchisa si mohorata, camera Samsung a performat excelent. Fotografiile capturate arata foarte bine (nu exageram deloc cand spunem asta).

Pozele 200MP au luminozitate buna, imaginea este foarte clara, avem detaliu din belsug, culorile arata placut, nu am sesizat urme de distorsionare imagine etc.

In ceea ce priveste partea de viteza captura foto + procesare, ne pare bine sa va anuntam ca procesorul Dimensity 7050 face o treaba excelenta (captura si procesare realizate repede).

MOD High-Res 200MP pe timp de noapte

Nu am putut rata ocazia de a testa modul foto de inalta rezolutie si pe timp de noapte. Daca in jur conditiile de luminozitate sunt bune (multe surse de lumina), camera Samsung captureaza niste poze care arata destul de bine. Aspectul care impiedica ca fotografiile realizate sa arate excelent este coloristica usor spalacita.

MOD NIGHT

Ramanem la fotografierea pe timp de noapte si analizam un pic modul foto night dedicat pozarii de acest gen. Am mentionat in randurile de sus ca senzorul Samsung capteaza pe timp de noapte poze 200MP ce au culori usor spalacite. Asta nu este cazul modului foto night (poze cu rezolutie efectiva de 4080×3072 pixeli).

Pozele realizate cu modul foto night sunt frumos si destul de realist colorate. In ceea ce priveste restul de aspecte, din imagini lipseste zgomotul, gratie functiei OIS rar isi fac aparitia pozele blurate/usor blurate, luminozitatea in poze este buna (spre excelenta), avem un detaliu destul de generos etc.

Apropo de functia OIS, ea este bine optimizata. Noi am facut cateva teste si in conditii slabe de lumina iar majoritatea pozelor capturate nu au iesit cu blur. Asta este important.

MOD PORTRET

Mergem mai departe si ne indreptam atentia pentru cateva momente catre modul foto portret. Imaginile captate arata foarte bine 🙂

Fundalul este suficient de intens blurat iar obiectul/subiectul pe care ai focusat este clar, detaliat, frumos colorat si bine scos in evidenta.

MOD MACRO

Precum era de asteptat, camera macro 2MP este slaba. Pozele realizate sunt de mica rezolutie, lipsite de detaliu si culoare iar zgomotul este prezent in imagini.

Ca sa fim sinceri, producatorul trebuia sa renunte la camera macro si sa echipeze telefonul cu o camera ultra-wide mai performanta. Ca tot am scos in evidenta camera ulta-wide, haideti sa trecem la dansa 🙂

MOD ULTRA-WIDE

Spre surprinderea noastra, camera ultra-wide 8MP a capturat niste poze de calitate decenta. Spunem asta in contextul in care testarea a fost realizata in conditii de vreme inchisa.

Noi suntem convinsi ca fotografiile ultra-wide o sa arate mult mai bine atunci cand o sa fie capturate pe vreme insorita.

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8
ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).