Uite Realme 14 Pro Plus pareri si pret Romania. Astazi va lansam invitatia de a explora un telefon mid-range premium performant, generos echipat, elegant si bineinteles nou aparut 🙂 Setup-ul perfect ? Tot ce este posibil 🙂

Subiectul acestui proaspat articol este smartphone-ul 14 Pro Plus al brand-ului chinezesc Realme. Incepem cu detaliile despre segmentul de pret. Va precizam ca device-ul este la vanzare in Polonia (site-urile realmeshop.pl si mediamarkt.pl) pentru suma de 2299 zl – in jur de 553 euro (varianta 8GB RAM/256GB). Terminalul va fi lansat curand in Romania pentru pretul de aproximativ 2754 lei. Va tinem la curent in legatura cu acest aspect.

Ca si dotari, ‘va avertizam’ ca dispozitivul pune la dispozitie 2 super dotari (nu exageram deloc cand spunem asta) – display OLED high-end si baterie foarte, foarte puternica. In ceea ce priveste restul de echipamente…, asta ramane sa descoperiti in randurile de mai jos 🙂 Tot ce ne mai ramane de facut este sa va uram o lectura cat mai placuta.

Realme 14 Pro Plus pareri

PUNCTE FORTE

# Realme 14 Pro Plus pareri – Display

In acest segment hardware, producatorul a inchegat ceva cu adevarat next gen 🙂 Realme a alcatuit un setup care imbina urmatoarele elemente – diagonala generoasa + tehnologie OLED + ratie ecran/corp de peste 90% + valoare PPI generoasa. Hmmm… suna bine 🙂 Gata cu vorbaria. Haideti sa parcurgem specificatiile 🙂

FISA TEHNICA

# Panou OLED 6.83 inci curbat subtil pe cele 4 laturi/margini

# Rezolutie 2800×1272 pixeli si 450PPI

# Refresh max 120Hz

# Coloristica pe 10 bit si spectru culoare DCI-P3

# Luminozitate max standard 1200 niti si peak de 1500 niti

# Ratie ecran/corp de 93.8%

# Tehnologii – Always On, PWM dimming 3840Hz

# Protectie – Gorilla Glass 7i

Realme 14 Pro Plus pareri – CATEVA OBSERVATII

De obicei nu agreeam telefoanele cu ecrane foarte mari. Insa, atunci cand vine vorba de panou OLED/AMOLED performant, cu cat display-ul este mai mare, cu atat mai bine 🙂

Apoi, faptul ca ecranul domina atat de autoritar zona frontala (margini negre foarte slim) este ‘garantia’ unei experiente next level la utilizare (speram ca va place formularea 🙂 ).

Realme 14 Pro Plus pareri

# Realme 14 Pro Plus pareri – Acumulator

Cel de-al 2-lea segment cu factor de oau este bateria 🙂 Dansa poseda capacitate de 6000mAh + fast charging cu putere de 80W. No comment 🙂

O SCURTA OBSERVATIE

De fapt avem ceva de mentionat 🙂 Echipa GadgetLab a avut la testare telefon cu 6000mAh. Este vorba despre modelul mid-range buget Motorola Moto G54 5G Power (review romana).

# Configuratia este ‘vitezista’

Pe partea de configuratie interna, Realme pus laolalta o motorizare de masina sport 🙂

FISA TEHNICA

# Chipset Qualcomm Snapdragon 7s Gen 3 (tehnologie 4nm)

# Procesor grafic Adreno 710 tactat la 940Hz

# 8GB de RAM LPDDR4X + 256GB stocare UFS 3.1

Realme 14 Pro Plus pareri – CATEVA OBSERVATII

Inainte de toate, va precizam ca device-ul este oferit de producator si in varianta cu 12GB RAM/512GB.

In ceea ce priveste chipset-ul Snapdragon 7s Gen 3, chiar daca dansul este o versiune ‘lite’ a motorizarii Snapdragon 7 Gen 3, el poate sa asigure un nivel de performanta perfect adecvat pentru un telefon mid-range premium (peste 820.000 puncte in benchmark-ul Antutu 10).

Profitam de contextul ivit si va spunem ca echipa GadgetLab a avut la testare performantul OnePlus Nord 4 (dispune de propulsorul Snapdragon 7 Plus Gen 3).

ALTE PUNCTE FORTE

# Durabilitate iesita din comun – protectie MIL STD 810H (rezistenta la socuri, impact, caderi etc), protectie IP69 (rezistenta la jeturi puternice de apa, praf fin), protectie IP68 (rezistenta la scufundari in apa)

# Camera principala cu senzori Sony IMX896 50MP (OIS, PDAF multi-directional) + periscop telephoto Sony IMX882 50MP (OIS, PDAF multi-directional, zoom optic 3X), captura video 4K 30fps

# Camera selfie 32MP, tehnologie AF, captura video 4K 30fps

# Conectivitate – Dual 5G, WiFi 802.11 ax, NFC la 360 grade, Bluetooth 5.2, scanner amprente (in ecran)

# Sunet – boxe stereo, certificare Hi-Res audio

CATEVA OBSERVATII

Daca nu ne inselam, trend-ul de telefoane mid-range premium echipate cu extra durabilitate a fost demarat de Motorola cu modelele Motorola Edge 50 (i-am compus articol) si Motorola Edge 50 Neo (l-am avut la testare). Ambele device-uri poseda carcase echipate cu protectie MIL STD 810H si certificare IP68.

Cu terminalul 14 Pro Plus, pe langa MIL STD 810H si IP68, Realme a adaugat si certificarea IP69 (specifica telefoanelor rugged). Poate usor overkill, insa nu are cum sa ne deranjeze acest aspect 🙂

Realme 14 Pro Plus pareri – CE NU NE PLACE LA DEVICE

# Camera ultra-wide este modesta – 8MP, FF, unghi mic de filmare 112 grade, video 1080p 30fps

# Portul USB C este de tip 2.0

CATEVA OBSERVATII

Pentru un telefon mid-range atat de scump, sunt de neiertat aspectele mentionate 🙁 Este de-a dreptul ireal faptul ca un device de 550 euro dispune de camera UW folosita pe telefoane mid-range buget (1100-1200).

GANDURI DE FINAL

Realme 14 Pro Plus este un terminal mid-range premium atractiv 🙂 Asta nu poate fi pus la indoiala. Insa, imaginea pozitiva a device-ului este puternic afectata de prezenta a doua dotari care nu au ce cauta pe un astfel de telefon (camera UW 8MP, USB C 2.0).

Avand in vedere cele mentionate, cum ni se pare pretul de 553 euro – 2754 lei ? Este ireal unde s-a ajuns cu preturile pentru telefoanele mid-range. Cu ceva ani in urma, in pragul de 3000 lei puteau fi gasite flagship-uri. Vremuri demult apuse 🙁

Oricat de mult ne-ar placea device-ul, aproape 2800 lei este de-a dreptul ridicol. Un pret corect si realist este de 2200 – 2300 lei.

UITE RESTUL DE CARACTERISTICI TEHNICE

  • Sistem de operare Android 15 cu interfata realme UI 6.0
  • Design – carcasa din plastic, culori – alb, mov, gri; profil 8mm
  • Conectivitate – Dual SIM, GPS/AGPS/GLONASS/BEIDOU/QZSS, WiFi display
  • Senzori – proximitate, lumina, accelerometru, giroscop, compas
  • Altele – 2 microfoane
  • Lipsuri – fara slot MicroSD, jack 3.5mm
  • Accesorii – incarcator, husa

Sursa 1 , Sursa 2

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).