Uite Realme 8 pareri si pret in Romania. Incheiem aceasta saptamana in mare stil si va aducem la prezentare un smartphone mid-range puternic, echipat generos si accesibil.
Acela este un trio pe care noi vrem sa-l vedem pe toate device-urile 🙂 Lasam palavrageala de-o parte si va precizam ca astazi am ales sa aruncam o privire (sau mai multe) peste terminalul Realme 8.
Deoarece telefonul este unul interesant (spre foarte interesant), va mai precizam detaliile despre pret si apoi ‘sarim’ direct spre etalarea aspectelor hardware forte 🙂
Smartphone-ul va fi disponibil la noi in tara din data de 20 Aprilie pentru 1000 lei (versiune 4GB RAM/64GB) si 1100 lei (versiune 6GB RAM/128GB). Vom actualiza articolul cu detaliile care intereseaza (pretul si magazinul online de unde poate fi cumparat device-ul).
[UPDATE 14-04-2021] Realme 8 este la vanzare (precomanda) pe site-ul eMAG pentru 1000 lei (4GB RAM/64GB ROM) si 1100 lei (6GB RAM/128GB ROM).
5 MOTIVE DE ACHIZITIE
# Realme 8 pareri – Baterie de 5000mAh cu fast charging 30W
In ultimii 2 ani, telefoanele mid-range de buget au evoluat foarte mult. Aceasta progresie a afectat mult partea de acumulator. S-a terminat cu vremurile in care telefoanele de clasa medie sunt echipate cu baterii de 3000mAh si incarcare 10W. In prezent, acest combo este rezervat pentru telefoanele de clasa entry-level 🙂
Smartphone-urile mid-range din ziua de azi etaleaza acumulatoare de capacitate mare si tehnologii potente (spre foarte potente) de incarcare rapida. Noul Realme 8 s-a conformat acestui trend si afiseaza combo-ul 5000mAh + incarcare rapida cu putere 30W. Excelent 🙂
Trebuie sa va mentionam ca noi am testat 2 telefoane echipate cu un setup similar. Este vorba despre terminalele Motorola Moto G9 Plus si Xiaomi Redmi Note 9 Pro (review).
Pe site-ul oficial Realme se mentioneaza ca incarcarea full se face in 65 de minute. Noi ne incredem in aceasta afirmatie deoarece in urma testarii device-urilor mentionate mai sus am obtinut un timp de incarcare similar.
# Realme 8 pareri – Per total, conectivitatea este perfect ok
Demaram acest punct al articolului prin a va spune ca telefonul dispune de jack 3.5mm (certificare audio Hi-Res), slot Dual SIM si slot MicroSD dedicat. Asa da 🙂
In ceea ce priveste restul de dotari, avem de-a face cu multe elemente moderne. Gasim USB C, Bluetooth 5.1, WiFi 802.11 ac, Dual 4G, scanner de amprente incorporat in ecran si deblocare faciala.
Continuam cu dotarile de conectivitate si va spunem ca telefonul mai are GPS/AGPS/GLONASS/BEIDOU/GALILEO, WiFi Direct, WiFi Hotspot, WiFi Display si diversi senzori (lumina, proximitate, magnetic, accelerometru, giroscop).
Ce lipseste dintre echipamentele enumerate mai sus ? NFC-ul. Pacat ca producatorul nu a accesorizat device-ul cu aceasta dotare 🙁
[UPDATE 29-11-2021] Tinem sa mentionam ca versiunea pentru Europa (implicit Romania) are NFC. Atunci cand vine vorba de absenta acestei dotari, precizam ca versiunea de Realme 8 pentru piata din India nu are NFC.
# Realme 8 pareri – Display Super AMOLED
Va mentionam ca in cazul ‘batranului’ Realme 7, producatorul chinez a mers pe mana ecranului LCD echipat cu rata refresh de 90Hz. Acest combo este unul interesant, insa in locul LCD-ului 90Hz, noi preferam fara a sta pe ganduri un ecran AMOLED cu refresh standard de 60Hz. Suntem increzatori ca multi dintre voi aveti aceasta preferinta.
Iata ca Realme a luat in calcul ceea ce isi doresc utilizatorii si a dotat noul Realme 8 cu ecran Super AMOLED (refresh de 60Hz). Asta merita 5 stele din partea noastra 🙂
Trebuie sa va spunem ca si Xiaomi a adoptat ecranul Super AMOLED 60Hz pe telefoanele sale mid-range de buget. Aici ne referim la noul si atractivul Xiaomi Redmi Note 10.
Revenim la smartphone-ul Realme si va spunem de ce alte caracteristici dispune display-ul.
FISA TEHNICA
# Diagonala de 6.4 inci si format 20:9
# Rezolutie Full HD+ (2400×1080 pixeli) si 409PPI
# Raport ecran/corp de peste 83%
# Luminozitate maxima de 1000 niti
# Perforatie in partea stanga sus
# Touch sampling rate cu valoare de 180Hz
# Tehnologie Always-On
O SCURTA OBSERVATIE
Trebuie sa recunoastem ca cei 1000 niti reprezinta o valoare foarte impresionanta (pentru un mid-range). Ne putem astepta ca ecranul sa fie perfect lizibil in bataia unui soare puternic de vara 🙂
# Realme 8 pareri – Motorizare mid-range puternica
Incepem prin a va spune ca smartphone-ul incorporeaza chipset-ul MediaTek Helio G95 (8 nuclee din care 2 sunt Cortex A76 2.05GHz, procesor grafic Mali G76 MC4). Propulsorul MediaTek este capabil de aproape 300.000 puncte in benchmark-ul AnTuTu, ceea ce este destul de impresionant 🙂
Va mentionam ca chipset-ul Snapdragon 730 scoate in AnTuTu in jur de 263.000 puncte. Cele aproximativ 37.000 puncte in plus obtinute de Helio G95 nu sunt de neglijat. Apropo de chipset-ul SD730, noi ne-am intersectat cu el atunci cand am testat smartphone-ul Motorola One Fusion Plus.
Ne indreptam din nou atentia catre Realme 8 si va informam ca el este oferit in versiuni cu 4GB RAM/64GB si 6GB RAM/128GB. Apropo de memorii si stocare, RAM-ul este de tip LPDDR4X iar ROM-ul de tip UFS 2.1. Excelent 🙂
# Realme 8 pareri – Camere bine puse la punct
Prima data trecem in revista detalii despre camera principala. Avem de-a face cu un setup foto quad compus din senzorii 64MP (F1.79, PDAF) + 8MP (F2.25, unghi 119 grade) + 2MP (macro, F2.4) + 2MP (adancime/bokeh, F2.4).
In cazul senzorului 64MP, producatorul chinez a optat pentru modelul Sony IMX682. Va precizam ca acest senzor echipeaza si atractivul Realme 7 Pro.
In zona cu functii si dotari, camera quad se prezinta bine 🙂 Avem mod ultra-wide, ultra-macro, super nightscape (pozare pe timp de noapte), dynamic bokeh, mod portret, infrumusetare, filtre de imagine, chroma boost (accentueaza culorile si contrastul), HDR, captura video 4K 30fps, stabilizare EIS etc.
# Realme 8 pareri – Facem pasul catre camera selfie si va spunem ca ea poseda senzor de 16-megapixeli (Sony IMX471). Camera secundara pune la indemana functii precum mod portret, HDR, filtre, super nightscape (pozare pe noapte), functie bokeh ajustabila, filmare 1080p 30fps, functie de stabilizare video etc. Nu-i rau 🙂
UITE RESTUL DE SPECIFICATII TEHNICE
- Sistem de operare Android 11 cu interfata Realme UI 2.0
- Design – carcasa din plastic
- Culori – argintiu, negru
- 160.6 x 73.9 x 7.99 si 177 grame
- Sunet – dufuzor in partea de jos
- Accesorii – folie, husa, incarcator 30W
CONCLUZIE
Noul Realme 8 este un mid-range foarte interesant (fara nici o exagerare). Dotarile hardware sunt bune iar display-ul AMOLED este cireasa de pe tort 🙂 Pacat ca absenteaza NFC-ul. Legat de preturi, acestea sunt destul de bune (1000 lei pentru 4GB/64GB si 1100 lei pentru 6GB RAM/128GB).
Insa, ar fi indicat ca fiecare versiune sa coste cu 100 lei in minus. Spunem asta in contextul in care terminalul Realme 7 Pro costa 1250 lei iar per total, device-ul este usor superior.