Uite Realme 9 Pro Plus pareri si pret in Romania. Hmmm…. Astazi avem pentru voi la prezentare un terminal mid-range foarte, foarte interesant 🙂 (fara nici o de exagerare). Am putea spune ca avem de-a face cu unul dintre cele mai bune telefoane mid-range lansate in 2022. Ok, ok. Dar despre cine este vorba ?
Acest nou articol este focusat pe noul smartphone ‘9 Pro Plus’ al brand-ului chinezesc Realme. Device-ul etaleaza un mix irezistibil de dotari hardware (poate ne-a cam luat valul).
Avem baterie foarte performanta, panou AMOLED de refresh inalt, camera principala neobisnuit de puternica pentru un mid-range, chipset nou si potent (spre foarte potent) etc. Hmmm… ‘suna’ foarte bine 🙂
Si acum ne indreptam atentia catre pret. Versiunea cu 6GB RAM/128GB costa 1700 lei iar modelul cu 8GB RAM/128GB are pret de 2000 lei. Mentionam ca device-ul va fi lansat curand pe online-ul romanesc. Va tinem la curent in legatura cu acest aspect.
[UPDATE 18-02-2022] Realme 9 Pro Plus este la vanzare pe site-ul eMAG pentru suma de 1700 lei (6GB RAM/128GB).
SEGMENTE HARDWARE FORTE
# Realme 9 Pro Plus pareri – Camera principala cu OIS
Va precizam ca smartphone-ul are la bord o camera foto tripla. Ea contine senzorii 50MP + 8MP (ultra-wide) + 2MP (macro). Dintre senzori, cel ultra-wide si cel macro sunt cam de umplutura.
Din punctul nostru de vedere, Realme trebuia sa renunte la senzorul macro si sa echipeze device-ul cu o camera ultra-wide adecvata (una cu mai multi megapixeli). In fine.
‘Vedeta’ incontestabila este senzorul primar 50MP. Avem de-a face cu senzorul mid-range/high-end Sony IMX766.
El dispune de functii premium precum OIS (stabilizare optica a imaginii), EIS (stabilizare video) si tehnologie Noise Cancellation (reduce zgomotul in poze; functie utila in cazul pozarii pe timp de noapte). Interesant 🙂
Pentru pozare in conditii low light (noapte, lumina slaba in jur etc), camera dispune de tehnologia ProLight Imaging, care conform Realme, capteaza excelent lumina din jur (excellent light intake). Asta ramane de vazut la testarea reala.
Tinem sa va spunem ca filmarile sunt capturate la rezolutie 4K 30fps (cu stabilizare). Ceva firesc pentru un telefon mid-range premium.
Legat de senzorul Sony IMX766 50MP,
mentionam ca el motorizeaza telefoane premium (high-end si mid-range) precum Oppo Reno 6 Pro si OnePlus Nord 2.
# Realme 9 Pro Plus pareri – Chipset MediaTek Dimensity 920
Terminalul are la bord noul si potentul propulsor mid-range Dimensity 920. Prima data haideti sa aruncam o privire peste caracteristicile chipset-ului.
FISA TEHNICA
# 2 nuclee Cortex A78 2.5GHz + 6 nuclee Cortex A55 2.0GHz
# Tehnologie 6nm
# Functie 5G
# Procesor grafic ARM Mali G68 MC4
# Suport pentru RAM LPDDR4x sau LPDDR5
# Suport pentru stocare UFS 2.1 sau UFS 3.1
# Suport pentru ecran FHD+ 120Hz
CATEVA OBSERVATII
Pe partea de performanta, lucrurile se prezinta interesant. Ne-am uitat pe net iar conform informatiilor gasite (Youtube, diverse site-uri), chipset-ul Dimensity 920 livreaza un nivel de performanta apropiat de al motorizarii Snapdragon 778G. Destul de impresionant 🙂
Apropo de procesorul Snapdragon 778G, noi suntem familiarizati cu ceea ce poate chipset-ul Qualcomm. Spunem asta in contextul in care noi am avut in teste Motorola Edge 20 si Xiaomi 11 Lite 5G NE (review), telefoane cu SD778G. Noi va invitam cu multa caldura sa cititi recenziile celor 2 device-uri.
In ceea ce priveste chipset-urile din seria MediaTek Dimensity, va precizam ca noi am butonat cateva telefoane echipate cu astfel de procesoare. Este vorba despre Motorola Edge 20 Lite (Dimensity 720) si Xiaomi Redmi Note 9T (Dimensity 800U).
# Realme 9 Pro Plus pareri – Display Super AMOLED de 90Hz
Facem trecerea spre ecran. Ne pare bine sa vedem ca producatorul a mers pe mana unui display premium 🙂
FISA TEHNICA
# Panou Super AMOLED 6.4 inci
# Format 20:9 si rezolutie FHD+ (2400×1080 pixeli)
# 411PPI densitate pixeli
# Rata refresh de 90Hz si rata touch sampling de 360Hz
# Luminozitate maxima de 1000 niti
# Raport ecran/corp de aproape 85%
# Protectie Gorilla Glass 5
# Scanner de amprente incorporat in ecran
# Functie Always-On
CATEVA SCURTE OBSERVATII
Legat de senzorul pentru amprente, pe langa deblocare, el incorporeaza si functie de monitorizare ritm cardiac (puls). Foarte tare 🙂
# Realme 9 Pro Plus pareri – Incarcare rapida cu putere 60W
Un alt aspect forte al device-ului este bateria. Ea poseda capacitate de 4500mAh si functie fast charging SuperDart cu putere 60W.
Efectul tehnologiei SuperDart 60W este unul destul de profund. Conform Realme, alimentarea 0 – 50% se face in 15 minute, ceea ce este impresionant 🙂
Apropo de telefoane care se incarca foarte repede, avem ceva cool pentru voi 🙂 Va precizam ca noi am avut ocazia sa facem o recenzie completa smartphone-ului Motorola Moto G60S (baterie 5000mAh, incarcare 50W).
# Conectivitate bine pusa la punct
Continuam cu partile hardware forte si ne focusam pentru cateva momente pe conectivitate. Acest segment este bine accesorizat (daca se poate spune asa).
FISA TEHNICA
# 5G, 4G LTE, WiFi 802.11 ax, Bluetooth 5.2, USB C, NFC, deblocare faciala, amprenta (in ecran)
# Dual SIM, jack 3.5mm (certificare audio Hi-Res), GPS/AGPS/GLONASS/BEIDOU
# Senzori – compas, lumina, proximitate, giroscop, accelerometru
# Realme 9 Pro Plus pareri – Stocare si memorie viteziste 🙂
Va informam ca smartphone-ul dispune de stocare tip UFS 2.2 (128GB sau 256GB) si RAM tip LPDDR4X (6GB sau 8GB). Trebuie spus faptul ca device-ul poseda tehnologia DRE (dynamic RAM expansion).
In cazul versiunii 6GB RAM/128GB, functia DRE adauga un plus de 3GB RAM. Atunci cand vine vorba de modelul 8GB RAM/256GB, tehnologia DRE suplimenteaza RAM-ul cu 5GB. Precizam ca memoria este virtuala si e preluata din stocarea interna. Interesant 🙂
Si acum vrem sa va spunem ceva cool 🙂 Primul telefon butonat/testat de noi dotat cu functie de suplimentare RAM este flagship-ul Edge 20 Pro al celor de la Motorola (functie RAM Boost).
Impresiile nostre despre terminal le puteti descoperi in review in romana Motorola Edge 20 Pro. Sa aveti parte de o lectura cat mai relaxanta 🙂
# Ce alte dotari cool mai are terminalul Realme ?
Dintre aspectele care mai sunt listate pe site, noua ne-a atras atentia sistemul audio dotat cu boxe stereo si optimizare Dolby Atmos. Excelent 🙂
UITE RESTUL DE SPECIFICATII TEHNICE
- Sistem de operare Android 12 cu interfata Realme UI 3.0
- Camera selfie 16-megapixeli, video 1080p 30fps
- Culori – albastru, verde, negru
- 160.2 x 73.3 x 7.99mm si 182 grame
- Design – carcasa din plastic
- Altele – 2 microfoane, motor vibratii X-axis Linear, sistem de racire tip Vapor Chamber
- Accesorii – incarcator de 65W, husa, folie
- Lipsuri – fara slot MicroSD
Realme 9 Pro Plus pareri – CONCLUZIE
Am exagerat in partea de debut a articolului cand am precizat ca device-ul este ‘foarte, foarte interesant’ ? Noi credem ca nu. Realme 9 Pro Plus lasa o impresie pozitiva in cam fiecare segment hardware. Pentru un mid-range, asta este impresionant 🙂
Se apropie telefonul de termenul ‘mid-range perfect/ideal’ ? Clar ca nu exista gadget perfect. Insa, smartphone-ul este unul foarte bun.
Aspectele care il impiedica sa fie etalonul clasei mid-range sunt lipsa protectiei IP68, lipsa MicroSD si lipsa capturii 4K de pe camera selfie.
Daca stam sa ne gandim bine, aici putem include si lipsa carcasei premium (sticla si metal). Insa, trebuie spus faptul ca daca telefonul includea si acele dotari, probabil ca pretul lui era cu cateva sute de lei mai mare.
Legat de cost, versiunea 6GB RAM/128GB are un pret bun (1700 lei).
Acum ca ati terminat de citit articolul, va invitam sa aruncati o privire si peste prezentarea realizata de noi pentru Realme 9i. Va dorim o lectura placuta 🙂