Uite Realme Pad Mini pareri si pret in Romania. In ultimii ani, tabletele (cu android) mid-range compacte ( 7 – 9 inci) au cam fost trecute cu vederea de marii producatori.
Au existat cateva mici exceptii (Galaxy Tab A7 Lite), insa nimic care sa atraga cu adevarat atentia. Iata ca grupul chinezesc BBK Electronics (detine Oppo, Vivo, OnePlus, Realme, iQOO) isi indreapta privirea asupra segmentului de tablete compacte si dezvolta un device care starneste interesul 🙂
Este vorba de noul Realme Pad Mini. Avem de-a face cu o tableta mid-range care surprinde placut prin cateva aspecte hardware. Aici mentionam dimensiunea, stocarea, carcasa, chipset-ul si bateria.
Incheiem partea de introducere cu informatii despre pret. Precizam ca tableta este la vanzare pe site-ul Amazon Germania pentru 179 euro (versiune WiFi 3GB RAM/32GB) si 199 euro (versiune WiFi 4GB RAM/64GB).
Mentionam ca device-ul va fi lansat curand in Romania pentru aproximativ 885 lei (cu 3GB RAM), respectiv 985 lei (cu 4GB RAM). Va tinem la curent in legatura cu acest aspect.
Si acum haideti sa facem pasul spre partea de prezentare. Va dorim o lectura placuta 🙂
[UPDATE 16-06-2022] Tableta Pad Mini este la vanzare pe site-ul itgalaxy.ro pentru suma de 1012 lei (versiune WiFi 4GB RAM/64GB).
Aspectul surprinzator si destul de impresionant este stocarea
Daca va vine sa credeti, tableta are la bord stocare tip UFS 2.1. Oau 🙂 Prezenta pe un device de buget a unei astfel de stocari este un plus major (fara nici o exagerare). Tableta o sa se miste bine la instalare aplicatii, incarcare jocuri/aplicatii si utilizare in general.
Lansarea de Realme a device-ului Pad Mini cu stocare UFS nu este un incident izolat. Producatorul a debutat acest trend pe device-urile sale cu smartphone-urile de buget Realme C35 si Realme C31.
Tinem sa va precizam ca initiatorul trend-ului de dispozitive buget cu stocare UFS este Xiaomi. Device-ul in cauza este smartphone-ul Xiaomi Redmi 10C.
Apropo de gama Redmi 10, va precizam ca noi am testat smartphone-ul Xiaomi Redmi 10 (Helio G88, panou LCD 90Hz).
Realme Pad Mini pareri – Un alt aspect care impresioneaza este carcasa
Tableta dispune de corp full metalic echipat cu profil slim de 7.6 mm. Precizam ca atat partea frontala, cat si spatele tabletei au suprafata plata, ceea ce este un plus.
Apropo de partea frontala, aici remarcam faptul ca ecranul are niste margini negre destul de slim.
Chipset-ul este decent
In cazul motorizarii, producatorul a optat pentru chipset-ul Unisoc T616. Va informam ca procesorul are 2 nuclee Cortex A75 2.0GHz + 6 nuclee Cortex A55 1.8GHz, tehnologie 12nm, procesor grafic Mali G57 MP1 (1 nucleu grafic, frecventa 750MHz) si suport pentru stocare UFS. Interesant 🙂
Nivelul de performanta livrat de catre Unisoc T616 este destul de apropiat de al chipset-ului Snapdragon 680 (220.000 vs 251.000 in AnTuTu 9). Nu-i rau 🙂
Am mentionat acest aspect ca sa va putem invita sa parcurgeti Xiaomi Redmi Note 11 review (device cu Snapdragon 680).
Ca tot am scos in evidenta terminalul Xiaomi, va precizam ca noi am testat si varful de lance al gamei Redmi Note 11. Este vorba despre excelentul Xiaomi Redmi Note 11 Pro Plus (review).
CATEVA SCURTE OBSERVATII
Va precizam ca pe piata se gasesc cateva tablete atractive echipate cu motorizare Unisoc. Aici mentionam Samsung Galaxy Tab A8 (Unisoc T618) si Nokia T20 (Unisoc T610).
Realme Pad Mini pareri – Cum este display-ul tabletei ? Rezonabil, insa clar ca se putea ceva mai bine
Incepem prin a va spune ca ecranul etaleaza o diagonala de 8.7 inci. Avand in vedere diagonala destul de compacta si corpul metalic, probabil va intrebati cat cantareste device-ul ?
Va spunem ca el cantareste 372 grame, ceea ce este o valoare destul de buna 🙂
FISA TEHNICA ECRAN
# Panoul LCD de 60Hz
# Rezolutie de 1340×800 pixeli
# 179PPI densitate pixeli
# Raport ecran/corp de peste 84.6 procente
# Format 5:3
CATEVA SCURTE OBSERVATII
Va precizam ca ecranul device-ului este similar cu al tabletei Samsung Galaxy Tab A7 Lite. Nu este ceva cu care Pad Mini sa se laude.
Display-ul este decent, insa era de preferat o rezolutie ceva mai mare (1600×720, 1560×720 etc). In zona cu aspecte pozitive, ne pare bine sa vedem ca raportul ecran/corp este unul bun.
Realme Pad Mini pareri – CE ALTE DOTARI INTERESANTE MAI ARE TABLETA ?
Primul aspect pe care il mentionam este acumulatorul echipat cu incarcare rapida 18W si capacitate de 6400mAh. Un ‘combo’ atractiv 🙂
Apoi, pe partea de conectivitate, lucrurile se prezinta bine 🙂 Avem WiFi 802.11 ac, WiFi Hotspot, Bluetooth 5.0, slot MicroSD (pana la 1TB), USB C, jack 3.5mm si diversi senzori (compas, lumina, accelerometru, giroscop, proximitate).
Va precizam ca device-ul este oferit de Realme si in versiune 4G LTE (are slot SIM si GPS/AGPS/BEIDOU/GALILEO).
Din punct de vedere audio, tableta poseda boxe stereo (pozitionate de-o parte si de alta). Noi speram ca sistemul audio scoate un sunet decent.
Un alt aspect care surprinde este camera principala. Ea poseda senzor 8-megapixeli, autofocus, HDR, mod portret si capabilitate filmare la 1080p 30fps. Nu-i rau 🙂
UITE RESTUL DE SPECIFICATII TEHNICE
- Sistem de operare Android 11 cu interfata realme UI R Edition
- Camera frontala 5-megapixeli, video 1080p 30fps
- Culori – gri, albastru
- 211,8 x 124,5 x 7,6 mm si 372 grame (LTE)/368 grame (WiFi)
- Altele – sunet optimizat cu tehnologie Dirac, deblocare faciala
Realme Pad Mini pareri – O SCURTA OBSERVATIE
Va informam ca senzorul de amprente lipseste de pe gadget. Era o dotare binevenita.
CONCLUZIE
Realme Pad Mini este un device interesant. Hardware-ul este decent (spre bun), stocarea UFS 2.1 este un mare plus iar design-ul e reusit.
Legat de ecran, el este rezonabil, insa noi consideram ca display-ul e punctul slab al tabletei. Asta este pacat.
In acest context, noi consideram ca preturile trebuie sa fie urmatoarele: nu mai mult de 800 lei (WiFi 3GB RAM/32GB) si 900 lei (WiFi 4GB RAM/64GB).