Iata Asus Zenfone 7 Pro pareri si pret in Romania. Continuam cu seria de articole cool si interesante si astazi va prezentam pe larg noul flagship Zenfone 7 Pro al firmei taivaneze Asus.

Terminalul este un model high-end special datorita mix-ului reusit de design atractiv + componente hardware de top. Exista vre-o persoana careia sa nu-i placa aceasta combinatie ? Nu credem 🙂

Punem vorbele fara rost de-o parte si va mentionam ca terminalul este la vanzare in Romania (precomanda) pe site-ul eMAG pentru suma de 3900 lei. Remarcam faptul ca pretul device-ului este apropiat de cel al navei amiral Huawei P40 Pro (4300 lei). Momentan ne abtinem sa comentam acest aspect.

Mergem mai departe si ne focusam exclusiv pe cele mai tari dotari ale proaspatului Zenfone 7 Pro. Va asiguram ca ve-ti avea parte de o lectura placuta si captivanta 🙂 Haideti sa-i dam drumul.

Asus Zenfone 7 Pro pareri

1. Asus Zenfone 7 Pro pareri – Camera tripla rabatabila

Elementul marca inregistrata al acestui smartphone este fara indoiala aparatul foto de tip FLIP CAMERA. Datorita mecanismului cool de rabatare, ea poate fi utilizata pe post de camera principala si camera selfie. Foarte tare 🙂 Va reamintim ca Asus a introdus in premiera acest tip de design pe flagship-ul Zenfone 6 (lansat in Mai 2019).

Avantajele acestui tip de design sunt multiple. In primul rand, ecranul terminalului nu este perturbat de notch sau perforatie. Display-ul a receptionat un design full screen veritabil iar asta doar poate sa ne bucure.

Apoi, datorita design-ului FLIP, hardware-ul disponibil pentru camera principala este utilizat si pentru camera secundara. Asta inseamna poze selfie captate cu senzorul de 64MP, poze selfie captate cu senzorul ultra-wide etc. Ce-ti poti dori mai mult din partea unei camere ? 🙂

Practic, in modul camera selfie nu exista nici o limitare. La fel ca in modul camera principala, se pot capta clipuri selfie in 8K 30fps si clipuri selfie ultra-wide in 4K 30/60fps. Va mentionam ca filmarea in 8K 30fps este realizata cu stabilizare de imagine (EIS). No comment 🙂

# Asus Zenfone 7 Pro pareri

Purcedem mai departe si va spunem ca Zenfone 7 Pro are camera formata din trio-ul de senzori 64MP (Sony IMX686) + 12MP (ultra-wide, Sony IMX363) + 8MP (telephoto). Acum haideti sa detaliem un pic dotarile fiecarui senzor.

Cel de 64MP poseda stabilizare optica (in 4 axe), tehnologie 2×1 OCL (on-chip-lens) PDAF pentru focalizare ultra-rapida, lentile 6p si apertura F1.8 Suna bine 🙂

Senzorul ultra-wide 12MP are la bord tehnologie de focalizare rapida Dual Pixel, tehnologie de corectare in timp real a distorsiunilor de imagine si capabilitate de captura foto tip macro. Nu-i rau 🙂

Facem pasul catre senzorul telephoto 8MP si va informam ca el dispune de stabilizare optica (in 4 axe), zoom optic 3X si zoom digital 12X. Excelent 🙂

Pe partea de functii, sistemul tri-camera se mandreste cu dotari precum HyperSteady (stabilizare video), Free Zoom (permite sa faci zoom in orice parte a unui clip video), Wind Filter (reduce/filtreaza zgomotul de vant din filmari), Night mode (pozare pe timp de noapte), mod portret, panorama, mod Pro, suport pentru captura RAW, video slow-motion 4K 120fps, 1080p 240fps etc.

Ce se poate spune despre camera terminalului ? Ea poseda un design foarte cool si niste caracteristici de top. Asa da 🙂

Asus Zenfone 7 Pro pareri

2. Asus Zenfone 7 Pro pareri – Display excelent

In partea frontala, Asus a dat frau liber imaginatiei si a inchegat un ecran excelent pus la punct pe partile de design si specificatii.

Avem un display plat care acopera toata partea frontala. Ecranul poseda margini negre slim si colturi elegant rotunjite.

Parasim sectorul focusat pe design si ne indreptam nerabdatori catre caracteristici. Avem urmatoarele:

# Panou AMOLED 6.67 inci

# Format 20:9, rata refresh de 90Hz si timp raspuns de 1ms

# Touch sampling rate de 200Hz

# Rezolutie FHD+ (2400×1080 pixeli) si 395PPI densitate pixeli

# Raport ecran/corp de 92 procente

# Luminozitate de 700 niti

# Tehnologii – 110% DCI-P3, 105% NTSC color gamut, HDR10+, DC Dimming (reduce fenomenul de palpaire al ecranului)

# Protectie Gorilla Glass 6

O SCURTA OBSERVATIE

Noi consideram ca ecranul este destul de impresionant. Poate era de preferat un ecran cu rezolutie Quad HD+ pentru o valoare PPI ceva mai mare. Insa, aproape 400PPI pentru un ecran de 6.67 inci este o valoare respectabila 🙂

Asus Zenfone 7 Pro pareri

3. Asus Zenfone 7 Pro pareri – Configuratie foarte puternica

Acum haideti sa facem pasul catre ceva si mai interesant, in speta configuratia. In ceea ce priveste chipset-ul, putem afirma ca Asus a mers all-in 🙂

Spunem asta deoarece flagship-ul Zenfone 7 Pro dispune de cel mai rapid procesor Qualcomm al momentului, in speta chipset-ul Snapdragon 865+.

CE ALTE DOTARI COOL MAI ARE CONFIGURATIA BOLIDULUI ?

# Baterie de 5000mAh cu fast charging 30W

# 8GB de memorie RAM tip LPDDR5

# 256GB de stocare nativa tip UFS 3.1

# Procesor grafic Adreno 650

O SCURTA OBSERVATIE

# Asus Zenfone 7 Pro pareri – Incarcarea rapida cu putere 30W nu este rau deloc. Insa, noi ne asteptam la mai mult din partea unui flagship (macar 40W). Noi am testat recent terminalul Xiaomi Redmi Note 9 Pro, device mid-range de 1300 lei care poseda incarcare 30W.

CE NU NE PLACE

Bateria nu dispune de tehnologie wireless charging, ceea ce este cam aiurea din partea unui device de 4000 lei.

Despre protectia IP68 (durabilitate la apa si praf) va mentionam ca ea lipseste. Insa, oarecum putem intelege acest aspect. Camera rabatabila probabil nu a permis echiparea device-ului cu IP68.

3. Asus Zenfone 7 Pro pareri – Diverse dotari specifice unui telefon tip nava amiral

Incepem acest capitol al articolului cu detalii despre butonul de pornire/oprire. El incorporeaza scanner de amprente si functionalitate Smart Key, care iti permite prin dubla apasare a butonului de Pornire sa lansezi orice aplicatie specificata de tine. Asta este o chestie utila 🙂

Mergem mai departe si va precizam ce alte dotari premium mai are dispozitivul.

# Carcasa superba din sticla si metal

# Boxe stereo cu doua amplificatoare NXP TFA9874

# Conectivitate – 5G, WiFi 6 (802.11 a/b/g/n/ac/ax), Bluetooth 5.1, NFC, slot triplu (Dual SIM + MicroSD max 2TB)

CE NU NE PLACE

# Asus Zenfone 7 Pro pareri – Va mentionam ca telefonul masoara in grosime 9.6 milimetri. Daca punem la socoteala acest aspect si dimensiunile generoase ale terminalului, nu ne putem explica de ce lipseste de pe device jack-ul 3.5mm.

UITE RESTUL DE SPECIFICATII TEHNICE

  • Sistem de operare Android 10 cu interfata ZenUI 7
  • Conectica – WiFi Direct, GPS/GLONASS/Galileo/BeiDou/QZSS/navIC, Dual 4G, USB C
  • Senzori – deblocare faciala, accelerometru, compas, proximitate, lumina, giroscop, hall, senzor de unghi etc
  • Culori – alb, negru
  • 165.08 x 77.28 x 9.6mm si 230 grame
  • Altele – trei microfoane cu tehnologie Asus Noise Reduction
  • Accesorii – husa

Asus Zenfone 7 Pro pareri – GANDURI DE FINAL

Per total, noul Asus Zenfone 7 Pro este un flagship cool si interesant. Insa, putem spune ca era loc de mai bine. Lipseste incarcarea fara fir, lipseste jack-ul 3.5mm si se putea un fast charging mai potent decat 30W.

Avand in vedere pretul de aproape 4000 lei, poate era de preferat ecranul Quad HD+ in locul celui FHD+. Cei drept ca ecranul din dotare este unul potent (spre foarte potent).

Va precizam in partea de debut a articolului ca terminalul Asus are pret apropiat de al navei amiral Huawei P40 Pro. Ca sa fim sinceri, asta este un pic cam problematic pentru smartphone-ul Asus.

# Asus Zenfone 7 Pro pareri – Exceptand chipset-ul si partea de sonorizare, ca si hardware noi consideram ca terminalul Huawei este superior. Pe partea de camera, sincer noi ne indoim de faptul ca Zenfone 7 Pro este mai bun decat P40 Pro. Insa, trebuie sa recunoastem ca aspectul delicat al smartphone-ului Huawei il reprezinta absenta serviciilor Google.

Concluzionam prin a spune ca ar fi indicat ca din pretul noului Zenfone 7 Pro sa cada cateva sute de lei.

Incheiem acest articol prin a va lansa invitatia de a citi review-ul realizat de noi pentru P40 Pro. Sa aveti parte de o lectura placuta 🙂

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).