Iata OnePlus 7T pret in Romania si pareri. Weekend-ul ne onoreaza cu prezenta iar asta merita ceva cu adevarat special din partea noastra ๐Ÿ™‚ Suntem convinsi ca aprobati aceasta strategie sanatoasa ๐Ÿ™‚

Astazi avem placerea sa va aducem la analiza noul terminal high-end OnePlus 7T. Ce se poate afirma despre acest nou device ? El este ‘ridicol’ de performant, poseda un look foarte trendy si dotari de lux, iar spre surprinderea noastra, pretul este de bun simt.

Ne pare bine sa va anuntam ca smartphone-ul OnePlus 7T este la vanzare in Romania prin intermediul eMAG.ro pentru suma de 2900 lei. Azi nu o sa recurgem la o introducere lunga si stufoasa.

Asa ca, in cateva clipe trecem la actiune si va precizam cele mai tari aspecte hardware ale proaspatului OnePlus.

Inainte de a face asta, va precizam ca terminalul este pe alocuri mai performant decat flagship-ul OnePlus 7 Pro, care a debutat oficial in luna Mai a acestui an. In regula. Ne pare bine ca am rezistat tentatiei de a crea o parte introductiva mult prea lunga ๐Ÿ™‚

OnePlus 7T pareri

# OnePlus 7T pareri – Motorizare care dispune de componente exagerat de performante ๐Ÿ™‚

Prima data haideti sa facem un ‘pit-stop’ in regiunea focusata pe memorie. Smartphone-ul este mandru detinator de stocare (128GB) care utilizeaza tehnologie UFS 3.0. Acest tip de stocare asigura o viteza la citirea de date cuprinsa intre 1400-1500 Mb/s.

Din punctul nostru de vedere asta este remarcabil (fara nici o exagerare). Practic, UFS-ul 3.0 asigura performante similare cu ale unui SSD tip NVMe (din zona entry-level/mid-range) pentru sisteme desktop. No comment ๐Ÿ™‚

In cazul memoriei RAM, producatorul chinez a optat pentru 8GB tip LPDDR4X (probabil in configuratie dual-channel). Din nou, no comment ๐Ÿ™‚

Acum ne oprim in dreptul componentelor care dau viata device-ului, in speta acumulatorul si chipset-ul. Bateria este una care aduce un numar adecvat de miliamperi, in speta 3800mAh. Excelent.

Continuam pe acelasi trend super pozitiv si va informam ca acumulatorul dispune de tehnologie de incarcare rapida Warp Charge 30T cu putere de 5V/6A 30W (incarcare 0-70% in 30 minute). Asta este impresionant.

Denumirea de ‘Warp’ ne duce cu gandul la serialul Star Trek (The Next Generation) in care capitanul Jean-Luc Picard pilota nava Enterprise la viteza ‘Warp Speed’ ๐Ÿ™‚

Tehnologia de incarcare Warp Charge 30T este si inteligenta (conform informatiilor de pe site-ul oficial). Procedurile de ‘Power management’ si de disipare a caldurii se desfasoara in incarcator si nu in telefon. Asta inseamna ca in smartphone ajunge putina caldura, ceea ce este esential in durata de viata a device-ului.

Toate acestea suna bine, insa nu putem sa nu ne intrebam cat de cald poate sa devina incarcatorul telefonului. Noi suntem increzatori ca inginerii OnePlus au luat in calcul acest aspect si au aplicat optimizarile corespunzatoare (speram ca va place expresia ๐Ÿ™‚ )

# OnePlus 7T pareri

Si iata-ne ajunsi la propulsorul noului terminal OnePlus. Producatorul s-a decis sa insereze in dispozitivul sau cel mai performant chipset de care dispune firma americana Qualcomm. Este vorba despre chipset-ul Snapdragon 855 Plus (2.96GHz, octa-core, 7nm).

Si acum vrem sa va mentionam ceva destul de cool (cel putin asa credem noi ๐Ÿ™‚ ). Fast charging-ul cu putere 30W si procesorul SD855 Plus se regasesc si pe smartphone-ul de gaming Asus ROG Phone 2.

Conform producatorului, noul smartphone OnePlus dispune de un nou motor pentru vibratii care asigura un feedback natural la tastare, la receptionarea de notificari si in timpul sesiunilor de gaming. Asta este binevenit ๐Ÿ™‚

Pentru o experienta de gaming fara intreruperi suparatoare, telefonul este dotat cu functie software ‘Fnatic mode’, care odata activata blocheaza apelurile, notificarile si aloca toate rezervele de putere jocului cu care tu te delectezi. Interesant ๐Ÿ™‚

O sesiune de gaming devine cu adevarat reusita atunci cand ai alaturi o sonorizare pe masura. Ne pare bine sa va anuntam ca OnePlus 7T dispune de asa ceva. Terminalul poseda boxe stereo (pe dunga de jos si sus in difuzorul pentru apeluri) optimizate cu tehnologia audio Dolby Atmos. Excelent ๐Ÿ™‚

OnePlus 7T pareri

# OnePlus 7T pareri – Ecran inzestrat cu 90Hz si 1000 niti ๐Ÿ™‚

Ne-am lamurit ca telefonul are la bord un hardware capabil sa isi ia zborul in orice tip de joc sau aplicatie. Pentru o experienta de utilizare la nivel foarte inalt, producatorul chinez a pus mult accent pe ecranul noii sale creatii. Noi nu ne opunem acestei tactici ๐Ÿ™‚

Incepem acest capitol al articolului prin a va aduce in atentie doua ‘chestii’ tari. Display-ul poseda rata refresh de 90Hz (ideal pentru gaming si nu numai) si luminozitate maxima de 1000 niti (ecranul este perfect lizibil in bataia directa a soarelui). Bravo OnePlus ๐Ÿ™‚

In ceea ce priveste restul de caracteristici cu profil tehnic, acestea nu dezamagesc ๐Ÿ™‚ Avem panou Fluid AMOLED, diagonala ‘mica’ de 6.55 inci, rezolutie FHD+ (2400×1080 pixeli), 402PPI si protectie cu geam Gorilla Glass (probabil de generatie 6).

Inca nu am terminat ๐Ÿ™‚ Afisajul este posesor de tehnologie HDR10+, scanner de amprente, format 20:9, spectru de culoare sRGB si DCI-P3 si raport ecran/corp de peste 86 procente.

Poate era de preferat un ecran cu rezolutie Quad HD+. Insa, noi credem ca panoul FHD+ de pe dispozitiv se impaca excelent cu acumulatorul (stres mic pe baterie) si cu partea de gaming. In ceea ce priveste cei 402PPI ai ecranului, acestia sunt mai mult decat suficienti pentru o imagine clara si bine pixelata.

OnePlus 7T pareri

# OnePlus 7T pareri – Camera tripla cu senzor de 48MP; functii si dotari de top

Firma chineza a dedicat un procent mare din focusul sau si camerei foto principale. Noi nu avem nimic impotriva la asta ๐Ÿ™‚ Camera dispune de un setup foto triplu: 48MP+12MP+16MP. Acum vrem sa va detaliem ce face fiecare din acesti senzori.

Cel de 48-megapixeli este modelul Sony IMX586, acelasi care motorizeaza terminalul One Vision. Profitam de aceasta ocazie si va invitam cu tot dragul sa cititi review-ul nostru pentru smartphone-ul Motorola One Vision.

Senzorul Sony IMX586 48MP care echipeaza smartphone-ul OnePlus dispune de apertura F1.6, EIS (stabilizare electronica), OIS (stabilizare optica) si lentile 7P.

Senzorul de 12-megapixeli (apertura F2.2) incorporeaza lentile telephoto care livreaza efectul de background blurat (bokeh) si functia de zoom optic 2X.

Senzorul de 16MP (apertura F2.2) dispune de lentile ultra-wide-angle 117 grade care iti permit captura de ‘landscape-uri’ largi, cladiri masive etc.

In regiunea care pune focus pe functii si dotari, lucrurile se prezinta excelent. Nimic surprinzator ๐Ÿ™‚

# Flash LED Dual, Multi Autofocus (PDAF+CAF – contrast AF), video 4K 60fps, video slow-motion 1080p 240fps/720p 480fps/720p 960fps, video Time-Lapse

# Mod Nightscape (fotografiere pe timp de noapte), tehnologie UltraShot (optimizeaza imaginea in conditii low-light), mod Macro (fotografiere obiecte de la 2.5 cm distanta), mod Pro, tehnologie AI Scene Detection, fotografiere RAW

Camera tripla are la bord niste dotari puternice iar asta este ceva firesc si normal in cazul unui telefon de tip nava amiral. Deci, nimic surprinzator ๐Ÿ™‚

UITE RESTUL DE INFORMATII TEHNICE PENTRU TERMINAL

  • Sistem de operare OxygenOS (bazat pe Android 10)
  • Camera frontala 16-megapixeli (Sony IMX471), EIS, fixed focus, apertura F2.0, HDR, screen flash, video time-laspe, video 1080p 30fps
  • USB C 3.1, slot Dual SIM, Face Unlock, 4×4 MIMO LTE Cat 18, WiFi 802.11 ac 2×2 MIMO, Bluetooth 5.0, NFC, GPS/AGPS/GLONASS/Galileo/Beidou
  • Lipsuri – fara jack 3.5mm, fara slot MicroSD
  • Senzori – accelerometru, compas, giroscop, lumina, proximitate etc
  • Design – spate si fata din sticla Gorilla Glass + rama metalica slim
  • 160.94 ร— 74.44 ร— 8.13mm si 190 grame
  • Culori – albastru, argintiu
  • Accesorii – folie preaplicata, husa, actibild (logo)

OnePlus 7T pareri – CATEVA SCURTE OBSERVATII (NU DE BINE)

Din pacate, smartphone-ul duce lipsa de jack 3.5mm si slot MicroSD. La toate acestea se mai adauga lipsa wireless charging. Hai sa zicem ca fara incarcare wireless si fara jack 3.5mm se poate trai fara probleme.

Insa, in prezent un joc poate ocupa pana spre 6GB spatiu pe telefon. Daca se instaleaza vreo 10 jocuri de acest gen, diverse aplicatii si stochezi foarte multe poze, te trezesti ca ramai fara spatiu de stocare.

Cei 128GB prezenti sunt suficienti, insa un power-user ii poate consuma in cateva clipe. In acest context, lipsa slotului MicroSD este un mare minus.

GANDURI DE FINAL

Ce putem spune despre proaspatul OnePlus 7T? Smartphone-ul ne incanta cu niste dotari hardware de top iar acest aspect este imposibil de trecut cu vederea. Exista cateva minusuri importante, insa per total device-ul este unul care stie sa se faca placut.

La toate acestea adaugam pretul de 2900 lei, care pentru un device cu asemenea dotari este cat de cat rezonabil (la ce s-a ajuns in ziua de azi: sa spui ca 3000 lei este un pret bun pentru un telefon ๐Ÿ™ ).

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).