Iata Digi K2 pareri si pret. Digiromania (sau mai bine zis RCS RDS) si-a actualizat gama de telefoane sub brand DIGI cu 3 modele noi noute. Este vorba despre terminalele K2, R2 si C2.

Dintre aceste modele, azi ne focusam atentia exclusiv pe smartphone-ul K2. Telefonul este urmasul lui Digi K1, device care si-a facut aparitia in oferta operatorului in vara acestui an (Iunie).

In articolul realizat de noi pentru K1 am criticat faptul ca terminalul dispune de un chipset modest (Helio P23) si pret prea mare (1000 lei). Cum se prezinta lucrurile pentru proaspatul K2 ?

Cu mult mai bine 🙂 Telefonul poseda un chipset bun si destul de modern, camera 48MP, multa memorie, acumulator mare, design placut etc. Si care este pretul ? Tot 1000 lei. Momentan rezistam tentatiei de a face comentarii despre pret. Ne abtinem pana la concluzia acestui articol 🙂

Inainte de a va prezenta toate aspectele forte ale noului smartphone DIGI, avem pentru voi o mica/mare precizare. Terminalul K2 este practic un Oukitel Y4800 rebranduit.

Ceva in neregula cu asta ? Noi credem ca nu. Spunem asta in contextul in care Y4800 este un device modern/potent lansat destul de recent (20 Iunie 2019). Asta este important.

Digi K2 pareri

Digi K2 pareri – ELEMENTE HARDWARE CHEIE

A. Per total, conectivitatea este bine pusa la punct; din pacate telefonul duce lipsa de USB C

B. Camera duala 48MP+5MP (senzor wide)

C. Configuratie destul de potenta – Helio P70, 128GB ROM

D. Display FHD+ dotat cu notch

E. Baterie de capacitate mare cu fast charging 9V/2A

# Digi K2 pareri

A. De obicei demaram prezentarea unui nou smartphone cu cea mai atractiva si importanta dotare hardware. Azi ne-am hotarat sa ne abatem usor de la tipar si sa incepem cu partea de conectivitate. Va asiguram ca merita 🙂

Avem motive intemeiate sa zambim deoarece device-ul poseda o conectica bine pusa la punct. Astfel ca, avem urmatoarele:

FUNCTII SI PORTURI – deblocare faciala, senzor de amprente, slot triplu (Dual SIM si MicroSD max 128GB), Dual 4G VoLTE, 4G LTE Cat 6, jack 3.5mm, WiFi 802.11 ac, WiFi Direct, WiFi Hotspot, Radio FM, GPS/AGPS/GLONASS, Bluetooth 4.2

SENZORI – accelerometru, compas, giroscop, proximitate, lumina etc

Ce parere aveti de cele enumerate mai sus ? Noi credem ca nu e rau deloc. Insa, lucrurile nu sunt doar lapte si miere 🙁 Din pacate, de pe device lipseste portul USB C. Avem doar MicroUSB 2.0.

Digi K2 pareri

# Digi K2 pareri

B. Aspectul care iti sare in ochi legat de camera duala este evident senzorul de 48-megapixeli (Samsung GM1). Senzorul GM1 48MP echipeaza si camera tripla a noului si potentului mid-range Samsung Galaxy M30s. Asta e foarte bine pentru terminalul DIGI (sau mai bine zis Oukitel 🙂 )

In ceea ce priveste dotarile/functiile camerei, sistemul dual-camera se prezinta binisor. Gasim tehnologie AI, apertura F1.8 (senzorul 48MP), mod portret (background blurat), autofocus tip PDAF, functie de fotografiere pe timp de noapte, flash LED, captura video 1080p 30fps, high dynamic range (HDR) etc.

Avand in vedere acele caracteristici, camera dispune de un bun potential de a captura poze de calitate. Speram ca asa si este in realitate.

Digi K2 pareri

# Digi K2 pareri

C. Continuam pe aceeasi linie optimista si va precizam detalii despre componentele care alcatuiesc motorizarea acestui smartphone. Propulsorul nu este un varf de gama, insa nici lenes nu poate fi considerat 🙂 Este vorba despre modelul octa-core MediaTek Helio P70 2.0GHz.

Dupa o scurta cautare pe net, am descoperit intr-un video de pe YouTube ca Oukitel Y4800 scoate in AnTuTu punctajul de peste 142.000 puncte (video-ul este publicat pe canalul oficial de YouTube al celor de la Oukitel). Conform acestui punctaj, chip-ul Helio P70 are performante similare cu Snapdragon 660. Excelent 🙂

Inca nu ne despartim de motorizarea smartphone-ului Digi K2. Ea mai dispune de procesorul grafic Mali G72 MP3, 6GB de memorie RAM (LPDDR4X) si 128GB ROM (eMMC 5.1). Nu e rau deloc 🙂

# Digi K2 pareri

D. Cu smartphone-ul se interactioneaza prin intermediul unui display dotat cu notch in forma de V, diagonala de 6.3 inci si rezolutie de 2340×1080 pixeli.

Alte detalii tehnice de interes sunt sticla Gorilla Glass 3, tehnologia IPS LCD si ratia ecran/corp de aproximativ 90 de procente. In ceea ce priveste densitatea pixeli, aceasta este de aproximativ 400PPI. Asta e perfect in regula 🙂

Se poate spune fara urma de retinere ca afisajul poseda niste caracteristici multumitoare 🙂 Ca si design, remarcam faptul ca display-ul dispune de margini slim. Asta este binevenit.

# Digi K2 pareri

E. Si acum am ajuns la baterie. Vestile sunt bune si in aceasta regiune hardware 🙂 Smartphone-ul dispune de un acumulator inzestrat cu fast charging 18W si capacitate generoasa de 4000mAh.

Putem spune despre acest duo ca este unul reusit 🙂 In ciuda prezentei portului MicroUSB, producatorul a reusit sa implementeze un fast charging potent. Asta e bine.

UITE RESTUL DE CARACTERISTICI TEHNICE

  • Android 9.0 Pie
  • Camera frontala de 16-megapixeli
  • Culoare – negru
  • Design – carcasa din plastic si finisaje glossy
  • Altele – serviciu RO Alert activat

Digi K2 pareri – GANDURI DE FINAL

Noul Digi K2 este net superior ‘batranului’ DIGI K1 iar asta nu poate fi trecut cu vederea. Insa, pretul de 1000 lei in continuare ni se pare cam ridicat. De ce spunem asta ?

Performantul smartphone mid-range Xiaomi Redmi Note 8 Pro poate fi gasit online pentru 1200 lei. Terminalul Xiaomi este in alta liga in comparatie cu terminalul K2.

Un alt exemplu elocvent este smartphone-ul Motorola One Vision (128GB ROM UFS, chipset Exynos 9609, carcasa cu spate din sticla, camera Sony IMX586 48MP cu OIS si 4K 30fps, camera selfie 25MP etc).

Ce sa mai spunem de terminalul Samsung Galaxy A50, care cu un pic de noroc poate fi achizitionat pentru sub 1200 lei. Daca nu vreti sa depasiti bugetul de 1000 lei, va puteti orienta catre terminalele Motorola One Action (1000 lei) sau Xiaomi Redmi Note 7 (800 lei). Si aceste doua device-uri sunt superioare in comparatie cu modelul K2.

Pentru ca smartphone-ul DIGI K2 sa devina interesant ca si raport pret/dotari, device-ul nu trebuie sa depaseasca 700 lei.

Sursa 1 , Sursa 2

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).