Iata Huawei Honor 20 pareri si pret Romania. Suntem convinsi ca la noi in tara exista multi fani ai celebrului brand chinezesc Huawei. Acestor persoane (si nu numai) le facem astazi o surpriza foarte placuta (credem noi 🙂 ).
Ne-am decis sa ne focusam toata atentia spre terminalul Honor 20, un device de categorie high-end echipat cu dotari de top, design special (putea sa fie altcumva 🙂 ) si pret cat de cat normal.
Smartphone-ul apare listat pe site-ul oficial Honor din Romania, insa nu ni se ‘furnizeaza’ detalii despre pret si disponibilitate.
Cu toate acestea, device-ul este deja disponibil pe site-ul Honor din Germania la pretul de 500 euro. Ne putem astepta ca Honor 20 sa fie lansat in curand in tara noastra pentru suma cuprinsa intre 2300-2400 lei.
Avem pentru voi cateva aspecte hardware foarte cool in ceea ce priveste acest device. Inainte de a vi le prezenta, vrem sa mentionam ca terminalul se alatura gamei de care mai apartin device-urile Honor 20 Lite si Honor 20 Pro.
Nu mai vrem sa lungim ‘povestea’ inutil, asa ca ‘sarim’ direct in dotarile hardware si va punem la ‘curent’ cu dotarile foto. Va asiguram ca nu o sa fiti dezamagiti 🙂
1. Huawei Honor 20 pareri – Unitate foto principala de tip quad-camera
Pe site-ul oficial apare caracterizarea ‘Honor 20 Capture Wonder’ (traducerea aproximativa este de minune/miracol de captare poze).
Afirmatia este clar exagerata, insa nu este foarte departe de adevar. Spunem asta deoarece terminalul are in dotare o camera principala cu specificatii puternice (pe alocuri foarte puternice). Asta intodeauna este binevenit 🙂
Camera este una de tip quad iar felul in care producatorul chinez a ‘setat’ cei 4 senzori este unul interesant. La fel de atractiv este urmatorul aspect.
Huawei are deja in ‘curtea’ proprie 4 telefoane motorizate de sistem quad-camera. Este vorba despre Nova 5i, Nova 5, Huawei P20 Lite 2019 si flagship-ul Huawei P30 Pro. Destul de impresionant 🙂
Revenim la subiectul zilei de azi, terminalul Honor 20, si va informam ca ‘aparatul’ foto poseda urmatoarea combinatie de senzori: 16MP+48MP+2MP+2MP. Vrem sa va detaliem ceea ce face fiecare din acesti senzori.
# Detalii despre camera
Cel de 48MP este senzorul standard/primar/de baza care se utilizeaza pentru fotografii si filmari. El este furnizat de Sony iar modelul e IMX586 (are diafragma F1.8).
Cel de 16-megapixeli dispune de obiectiv cu unghi foarte larg de 117 grade. Asta ajuta mult atunci cand se fotografiaza cladiri inalte, obiecte voluminoase, un grup mare de prieteni, un peisaj foarte intins etc.
Au mai ramas senzorii inzestrati fiecare cu 2MP. Unul este ‘responsabil’ cu efectul de blur in background iar celalalt este de tip macro iar el permite fotografierea de obiecte de la distanta de doar 4 cm.
Avand in vedere toate cele mentionate in randurile de mai sus, putem spune ca un sistem quad-camera se poate dovedi a fi chiar util 🙂 In ceea ce priveste dotarile, camera este bine pusa la punct.
# Tehnologie AI, Super Night Mode (pozare pe timp de noapte), mod portret, AIS (stabilizare imagine), Ultra Clarity (poze de inalta rezolutie), PDAF (phase detection autofocus), auto HDR, video 4K 30fps, video 1080p cu stabilizare EIS, video slow-motion 720p 960fps etc.
2. Huawei Honor 20 pareri – Chipset de top + acumulator performant si design superb
Smartphone-ul este un model care face pe plac celor care adora performanta, gaming-ul cu multe fps-uri si scoruri ‘exagerate’ in aplicatii benchmark gen AnTuTu.
Asta se datoreaza chipset-ului Huawei Kirin 980 si stocarii interne (128GB), care utilizeaza tehnologie UFS 2.1. No comment 🙂
Telefoanele Huawei intodeauna au punctat bine atunci cand vine vorba de acumulator. Noul Honor 20 se aliniaza acestui ‘trend’ si receptioneaza o baterie de 3750mAh inzestrata cu fast charging de mare putere, in speta 22.5W.
Conform producatorului, incarcarea de la 0-50 procente se face in 30 de minute, ceea ce este destul de rapid 🙂
Un alt aspect prezent permanent pe telefoanele producatorului chinez este carcasa premium cu design superb. Bineinteles ca noul terminal nu putea duce lipsa de asa ceva.
Smartphone-ul poseda constructie realizata in mare parte din sticla. ‘Fasia’ de sticla de pe spate are finisaje de tip ‘oglinda’, care lucesc foarte stilat in bataia luminii. In teorie asta suna bine, insa toti dintre noi stim ca in realitate, spatele va fi ascuns privirii datorita husei.
Nici nu mai are rost sa mentionam ca sticla de pe spate este un magnet de amprente si praf. Acestea sunt cateva compromisuri care trebuie acceptate atunci cand vine vorba de design-ul din sticla. Zona frontala este imbracata si ea cu sticla iar de jur imprejur putem gasi o rama metalica slim.
Din punctul nostru de vedere este oarecum pacat faptul ca Huawei a cam renuntat la constructia full metalica pentru smartphone-urile sale.
Cu cativa ani in urma, corpul metalic era ‘marca inregistrata’ in cazul telefoanelor Huawei. Speram ca producatorul sa nu uite definitiv de acest trend de design.
3. Huawei Honor 20 pareri – Configuratie excelent pusa la punct
Faptul ca avem de-a face cu un device Honor high-end este un fel de ‘garantie’ ca in zona de configuratie lucrurile se prezinta excelent. Asa si este 🙂
# Scanner de amprente montat pe lateral (in partea dreapta); Face Unlock
# Display Full HD+ dotat cu perforatie; tehnologie IPS LCD, diagonala de 6.26 inci, 2340×1080 pixeli, 412PPI, raport ecran/corp de 91.7%
# In perforatie este incorporata camera selfie de 32-megapixeli. Va reamintim ca Nova 4 a fost atat primul Huawei cu ecran perforat, cat si primul telefon de pe piata dotat cu perforatie in ecran.
# 6GB de memorie RAM si 128GB de memorie ROM
# USB C, Bluetooth 5.0, NFC, WiFi 802.11 ac cu MIMO, Dual SIM, LTE Gigabit, VoLTE, WiFi Hotspot, GPS/AGPS/Glonass/Beidou/Galileo/QZSS
# Diversi senzori – proximitate, lumina ambianta, compas digital, hall, gravitatie, giroscop; # Sistem de operare Magic UI 2.1 (bazat pe Android 9.0 Pie)
Huawei Honor 20 pareri – EXISTA CATEVA ‘LIPSURI’ DESTUL DE IMPORTANTE
Cu acest nou device Huawei, lucrurile nu sunt doar lapte si miere. Terminalul nu dispune de slot MicroSD si jack audio 3.5mm (iesire audio prin USB C). Pentru unele persoane acestea pot fi doua mari minusuri.
Vrem sa precizam ca in dotarea standard este oferit adaptorul USB C – jack 3.5mm. Asta este binevenit. O alta dotare care lipseste este protectia IP68 pentru durabilitate la apa si praf.
UITE RESTUL DE INFORMATII TEHNICE
- Sunet – 32bit/192KHz
- Versiuni de culoare: albastru sau negru
- Dimensiuni si greutate – 154.25 x 73.97 x 7.87mm si 174 grame
- Accesorii – folie, husa TPU
CONCLUZIE
Noi suntem de parere ca dotarile de care dispune terminalul Huawei Honor 20 reusesc sa impresioneze. Aspectele care ‘lucesc’ cel mai puternic sunt camera principala, design-ul si chipset-ul.
Lipsurile mentionate de noi putin mai sus sunt destul de importante, insa nu ‘decisive’. Ca si pret, 500 euro pentru un device cu multe valente high-end este rezonabil.