Iata Huawei Honor 20 Pro pareri si pret Romania. Azi aducem ceva foarte special pentru fanii brand-ului Huawei (si nu numai). Producatorul chinez a lansat oficial flagship-ul Honor 20 Pro pentru pretul de 600 euro.

Ne putem astepta ca smartphone-ul sa ajunga in curand pe piata din Romania pentru suma cuprinsa intre 2800-2900 lei. Din start vrem sa va mentionam un aspect de interes.

Device-ul este o alternativa mai accesibila a navei amiral P30 Pro. V-am starnit interesul? Noi credem ca da 🙂 Si acum haideti sa descoperim pas cu pas daca noul flagship Honor merita investitia generoasa.

In randurile de mai jos scoatem in evidenta 4 argumente care te pot convinge sa ‘plasezi’ terminalul in ‘cosul’ de cumparaturi.

Huawei Honor 20 Pro pareri

1. Huawei Honor 20 Pro pareri – Motorizare Kirin 980 si acumulator foarte performant

Doua aspecte hardware care starnesc ‘invidia’ competitorilor sunt chipset-ul si acumulatorul. La fel ca varfurile de gama Huawei Mate 20 Pro si Huawei Honor View 20, ‘proaspatul’ Honor 20 Pro are la bord cel mai puternic ‘propulsor’ Huawei, in speta chipset-ul Hisilicon Kirin 980. Acest aspect doar poate sa ne bucure 🙂

Chip-ul Kirin 980 poseda frecventa ‘maxima’ de 2.6GHz si procesor grafic Mali G76 MP10, care este dotat cu tehnologia GPU Turbo 3.0.

Aceasta tehnologie ofera optimizari pe partea de performanta atunci cand utilizatorul se delecteaza cu jocuri si diverse programe mari consumatoare de resurse hardware. Excelent 🙂

Cel de-al doilea aspect care merita toata atentia din partea noastra este acumulatorul. Producatorul chinez nu a apelat la compromisuri inutile si a echipat ‘dispozitivul cu tehnologie de incarcare Honor SuperCharge 22.5W si baterie ‘accesorizata’ cu un generos 4000mAh.

Conform informatiilor de pe site-ul oficial, acumulatorul este alimentat de la 0 – 55 procente in doar 30 de minute. No comment 🙂

Pe partea de autonomie, bateria asigura pana la 141 ore playback audio, pana la 19 ore de playback video sau pana la 29 ore de convorbiri telefonice. Putem spune ca toate acestea ‘suna’ bine pe ‘hartie’.

Huawei Honor 20 Pro pareri

2. Huawei Honor 20 Pro pareri – Camera principala care dispune de 4 senzori foto

Din punct de vedere al camerei principale, smartphone-ul adopta ‘delicioasa reteta’ a flagship-ului P30 Pro.

Bineinteles ca exista diferente notabile intre camerele celor doua device-uri, insa este de laudat faptul ca Huawei a creat un device cu dotari nu cu mult mai slabe fata de ce ofera varful de gama Huawei pe 2019.

Honor 20 Pro poseda un sistem quad-camera inzestrat cu senzorii 16MP (super wide angle) + 48MP (senzor principal) + 8MP (telephoto pentru efect bokeh) + 2MP (senzor macro care ofera imbunatatiri in cazul pozarii de aproape).

Acum vrem sa va aducem in atentie cateva detalii tehnice pentru fiecare din senzori. Cel dotat cu un impresionant 48-megapixeli este Sony IMX 586, senzor care ‘motorizeaza’ si ‘nava amiral’ Huawei Nova 4.

Senzorul Sony de pe smartphone-ul Honor dispune de apertura larga F1.4 si tehnologie OIS de tip 4-axis (stabilizare optica a imaginii in 4 axe).

# Huawei Honor 20 Pro pareri

Noi ne asteptam ca senzorul de 48MP sa fie capabil de niste capturi foto de calitate excelenta. Pana la urma, senzorul poate scoate poze cu rezolutie de 8000×6000 pixeli 🙂

Senzorul super wide de 16-megapixeli asigura un unghi de filmare de pana la 117 grade. Asta iti permite sa fotografiezi cu usurinta peisaje foarte largi sau spatii interioare inguste. Vrem sa mentionam ca senzorul dispune de zoom optic 3X.

Senzorul de 2MP dotat cu lentile macro iti permite sa fotografiezi obiecte de la doar 4 centimetri distanta.

In zona de functii/dotari, sistemul quad-camera este posesor de flash LED, HDR, PDAF si autofocus cu laser, mod Super Night (fotografiere pe timp de noapte), zoom digital 30X, captura de clipuri video cu tehnologii de stabilizare OIS si EIS, video slow-motion la 720p cu 960fps, video 4K 30fps, mod portret, tehnologie AI Camera si mod Ultra Clarity (poze de inalta rezolutie).

Trebuie sa admitem ca smartphone-ul are in posesie o camera principala cu dotari impresionante (spre foarte impresionante).

Huawei Honor 20 Pro pareri

3. Huawei Honor 20 Pro pareri – Senzor de amprente pe lateral si camera selfie incorporata in display

Daca nu ne inselam, Honor 20 Pro este primul smartphone Huawei care dispune de scanner amprente incorporat pe lateral.

Scanner-ul este pozitionat la mijlocul marginii drepte (sub tasta de ajustare volum). Vrem sa va precizam ca ‘butonul’ dotat cu scanner amprente se utilizeaza si pe post de tasta pornire/oprire. Cool 🙂

Pentru amatorii de gadget-uri si tehnologii moderne montate pe un smartphone, avem o veste buna. Terminalul Honor include display dotat cu perforatie. In perforatie gasim incorporata camera selfie inzestrata cu potentul senzor de 32-megapixeli. In regula 🙂

Legat de dotarile camerei frontale, ea dispune de lentile F2.0, tehnologie AI, mod portret si filmare 1080p cu tehnologie de stabilizare EIS. Nimic negativ de reprosat.

4. Huawei Honor 20 Pro pareri – Design impecabil si memorie din belsug

Facem pasul spre carcasa iar aici nu putem spune ca suntem surprinsi de faptul ca device-ul arata impecabil. Toate smartphone-urile mid-range si high-end lansate de Huawei in ultima perioada exceleaza pe partea de design.

Terminalul este un ‘mix’ elegant/stilat de sticla si rama metalica subtire. Sticla de pe fata si spate vine cu design curbat. Cea de pe spate este ‘vopsita’ in doua variante de culoare (albastru sau negru) care isi schimba nuanta in functie de unghiul din care este privit device-ul.

Ca si memorie, producatorul chinez a evitat ‘complicatiile’, si a decis sa ofere ‘bolidul’ intr-o singura versiune, in speta 8GB RAM+256GB ROM (UFS 2.1). Vi se pare putin ? 🙂

UITE RESTUL DE CARACTERISTICI TEHNICE

  • Sistem de operare Magic UI 2.1.0 (bazat pe Android 9.0)
  • Display IPS LCD dotat cu 6.26 inci, rezolutie Full HD+ (2340×1080 pixeli), 412PPI, format 19.5:9, raport ecran/corp de peste 84%
  • Conectica – WiFi 802.11 a/b/g/n/ac cu 2×2 MIMO, NFC, Bluetooth 5.0, USB C 3.0, GPS/AGPS/Glonass/BeiDou/Galileo/QZSS, Face Unlock, senzor infrarosu, slot Dual SIM, LTE cu viteza Gigabit
  • Lipsuri – fara jack 3.5mm, fara slot MicroSD
  • Senzori – proximitate, compas digital, lumina ambianta, gravitatie, hall, giroscop
  • Dimensiuni si greutate – 154.6 x 73.97 x 8.44 mm si 182 grame
  • Sunet – surround pe 9.1 canale, audio prin USB C, tehnologie Huawei Histen 6.0, microfoane duale
  • Accesorii – adaptor USB C – jack 3.5mm

CATEVA SCURTE OBSERVATII

Remarcam faptul ca smartphone-ul duce lipsa de doua dotari esentiale: jack 3.5mm si slot MicroSD. Fara indoiala ca acestea sunt niste minusuri importante, insa avand in vedere ceea ce pune pe ‘tava’ device-ul, hai sa zicem ca oarecum putem trece cu vederea cele doua mari lipsuri.

Pentru a tine pretul device-ului la o distanta cat mai mare de cel al smartphone-ului P30 Pro, observam ca Honor 20 Pro are panou IPS LCD. Noi suntem de parere ca asta este in regula.

O alta ‘manevra’ de a tine pretul la un nivel cat mai scazut, este absenta de pe gadget a functiei wireless charging. Noi credem ca se poate ‘trai’ fara probleme cu acest inconvenient.

GANDURI DE FINAL

Noul Huawei Honor 20 Pro este un smartphone high-end care dispune de multe dotari impresionante. Avand in vedere asta, pretul de pana in 2900 lei este bunicel. Era indicat ca in acesti bani, pe device sa fie prezente jack-ul audio si slotul MicroSD.

Merita device-ul investitia generoasa? Daca pui mult focus pe dotarile care lipsesc de pe smartphone, atunci nu.

Insa, daca doresti un device cu performante si dotari apropiate de cele ale flagship-ului P30 Pro, atunci noi credem ca device-ul isi merita cei aproape 3000 lei.

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).