Huawei a facut oficial de putin timp in China un smartphone mid-range de buget. Iata Huawei Honor Play 8A pareri – Terminalul este listat sub pretul de 799 yuan (117 dolari/102 euro/476 lei).

Daca punem la socoteala taxele, noi suntem de parere ca device-ul va ajunge pe piata din Europa (speram si in Romania) pentru aproximativ 150 euro (690 lei).

Acum ca ne-am lamurit de faptul ca dispozitivul poseda un cost de achizitie bun, haideti sa analizam impreuna punctele pro si punctele slabe ale proaspatului Honor Play 8A.

PRO

# Huawei Honor Play 8A pareri – Configuratie cu dotari noi si atractive – Helio P35 si Android 9.0

La fel ca terminalul Xiaomi Mi Play, noul model Honor Play 8A este motorizat de proaspatul chipset MediaTek Helio P35 (8 nuclee Cortex A53, 2.3GHz, procesor grafic PowerVR GE8320).

Chipset-ul Helio P35 poseda tehnologie AI (inteligenta artificiala) si este capabil sa scoata in AnTuTu un punctaj de aproximativ 86.000 puncte. Nu e rau deloc.

Remarcam faptul ca terminalul Huawei adopta aceeasi denumire de ‘Play’ ca si smartphone-ul Mi Play al celor de la Xiaomi. Vrem sa mentionam ca Xiaomi este prima companie care a mers pe mana chipset-ului Helio P35.

In ceea ce priveste restul de dotari hardware, smartphone-ul Huawei dispune de 3GB RAM (LPDDR3), 32GB ROM sau 64GB ROM (eMMC 5.1) si acumulator de 3020mAh.

Componentele de mai sus lucreaza in tandem cu cea mai recenta versiune de Android, in speta 9.0 Pie (interfata grafica EMUI 9.0). Asta este un mare plus 🙂

O scurta observatie

Observam faptul ca telefonul aduce ‘ciudata’ combinatie de 3GB RAM + 64GB ROM. Aceasta pereche poate fi regasita si pe noul terminal Huawei P Smart 2019.

Avand in vedere ca exista versiune cu 3GB RAM/32GB, era logic ca modelul cu 64GB ROM sa includa 4GB de memorie RAM. Nu e nimic in neregula cu asta, insa noua ni se pare usor ciudat 🙂

# Huawei Honor Play 8A pareri – Display cu specificatii decente

Afisajul noului smartphone Huawei nu impresioneaza, insa noi consideram ca este unul decent (daca se ia in considerare pretul device-ului).

Inainte de a va lista specificatiile, vrem sa precizam cateva aspecte referitoare la design. Afisajul poseda look elegant, notch mic si stilat in partea de sus si margini slim/curbate.

Fisa tehnica pentru ecran

  • Panou IPS LCD
  • Format 19:9
  • Diagonala 6.09 inci
  • Rezolutie HD+ (1560×720 pixeli)
  • Geam curbat 2.5D
  • 283PPI densitate pixeli
  • Ratie display/corp 80%

Huawei Honor Play 8A pareri – CONTRA

Din pacate lipsesc senzorul de amprente, functia fast charging (incarcare 5V/1A), portul USB C si WiFi dual-band.

Intelegem perfect ca Honor Play 8A este un smartphone de buget. Insa, avem de-a face cu un terminal generatie 2019 iar absenta acelor dotari este un mare minus.

In configuratia actuala, device-ul poseda WiFi 802.11 b/g/n si port MicroUSB 2.0. Lipsa scanner-ului de amprente este oarecum compensata de functia pentru deblocare faciala.

Iata restul de caracteristici

  • Camera principala 13MP, PDAF, apertura F1.8, video 1080p 30fps, flash LED, HDR
  • Camera secundara 8MP, apertura F2.0, HDR
  • Conectica – slot MicroSD (max 512GB), slot Dual SIM, 4G LTE Cat 7, VoLTE, jack 3.5mm, Bluetooth 4.2, GPS/AGPS/GLONASS/Beidou, Radio FM
  • Senzori – lumina, proximitate, gravitatie
  • Sunet – Amplificator audio Smart PA
  • 156.28 x 73.5 x 8 mm si 150 grame
  • Constructie – rama metalica, sticla pe fata, plastic lucios pe spate
  • Culori – negru, auriu, rosu, albastru

Cateva scurte observatii

Avand in vedere ‘profilul’ de buget al device-ului, noi consideram ca dotarile foto sunt in regula. Remarcam faptul ca slotul MicroSD din dotare suporta pana la 512GB. Asta clar este un plus. Ca si design, telefonul arata placut. Constructia este ‘semi-premium’ (metal si plastic) iar optiunile de culoare sunt interesante.

Huawei Honor Play 8A pareri – CONCLUZIE

Noul Huawei Honor Play 8A este un smartphone accesibil care pune pe ‘tava’ destul de multe lucruri atractive. Asta in combinatie cu pretul accesibil, face din telefon unul demn de luat in considerare. Exista insa si parti slabe. Telefonul are destul de multe lipsuri importante. Daca puteti trece cu vederea acest lucru, telefonul poate fi o alegere inspirata.

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).