Smartphone-ul Huawei P30 Pro pareri si pret in Romania. Iata ca Huawei isi prezinta nava amiral pentru prima jumatate a anului 2019. Este vorba despre P30 Pro, un ‘dispozitiv’ cu hardware super bine pus la punct (pe alocuri inovator) si design pur si simplu superb.
Avand in vedere aceste aspecte, era ceva ‘firesc’ ca pretul de achizitie sa fie unul pe masura. Astfel ca, ‘proaspatul’ terminal P30 Pro este disponibil pentru cumparare pe site-ul eMAG.ro. Preturile sunt de 4000 lei (versiune cu 6GB RAM/128GB) si 4400 lei (versiune cu 8GB RAM/256GB).
Din start vrem sa va mentionam ca telefonul aduce o ‘pleiada’ de dotari care de care mai atractive. Noi am tinut cont de acest aspect si am decis sa ‘simplificam’ un pic lucrurile. In randurile de mai jos va prezentam principalele 3 argumente de achizitie.
Este de la sine inteles ca articolul nu va duce lipsa de sincerele noastre pareri si caracteristici hardware pana la cel mai mic detaliu. Asa ca, pornim la drum cu noutatea principala.
Huawei P30 Pro pareri – MOTIV 1: Sistem foto ‘Quad Camera’
Producatorul chinez a facut eforturi considerabile in a creea un device foarte performant din punct de vedere foto. Rezultatul este o camera principala cu specificatii de top si cele mai recente tehnologii.
Camera are la ‘bord’ o combinatie interesanta de senzori. Avem 40MP (lentile wide, F1.6, stabilizare optica a imaginii) + 20MP (lentile ultra wide, F2.2) + 8MP (telephoto, F3.4, stabilizare optica a imaginii) + senzor HUAWEI Time-of-Flight (TOF). Haideti sa detaliem pe fiecare in parte.
Incepem cu senzorul cel mai ‘misterios’, in speta HUAWEI TOF. Conform producatorului, camera masoara cu acuratete adancimea obiectelor. Asta in combinatie cu tehnologia AIS Long Exposure Shot, rezulta in fotografii tip portret naturale, realiste si perfect realizate.
Fundalul este blurat progresiv cu diverse efecte pentru a crea imagini cu efect bokeh de nivel ‘profesional’ (atins de obicei de camerele tip DSLR). Foarte interesant 🙂
Senzorul telephoto de 8-megapixeli este accesorizat cu lentile SuperZoom. Ele sunt capabile de zoom hybrid 10x si zoom digital de pana la 50x. In combinatie cu tehnologia OIS, senzorul telephoto poate captura cele mai subtile detalii fara ca imaginea sa isi piarda din calitate.
Senzorul ultra wide de 20-megapixeli permite captura de obiecte, peisaje de dimensiune foarte mare. Asta clar este util cand fotografiezi cladiri mari gen catedrale, zgarie-nori (daca cumva ai ocazia sa ajungi in America sau alte locuri din lume unde exista asa ceva).
# Huawei P30 Pro pareri
Senzorul ‘primar’ de 40-megapixeli este ajutat de tehnologia HUAWEI SuperSpectrum. Ce inseamna asta? Tehnologia furnizeaza in poze extra luminozitate iar asta iti permite sa te bucuri de poze de calitate pe zi sau noapte.
Conform producatorului, valoarea ISO urca pana la un impresionant 409,600. Asta iti da voie sa capturezi imagini de calitate chiar si in conditii de bezna. Cei 40MP asigura imagini clare si viu colorate.
Cum sta camera pe partea de dotari? Precum era de asteptat, excelent 🙂 Ea dispune de functie AI HDR+ (tehnologie HDR inteligenta care se adapteaza in functie de lumina disponibila).
Mai avem 3 tipuri de autofocus (laser, PDAF si contrast), tehnologie Huawei AIS de stabilizare inteligenta a imaginii, inteligenta artificiala (detectare automata de obiecte, locuri, peisaje etc), flash LED dual-tone, optica Leica, captura video 4K 30fps sau 1080p 60fps si video slow-motion la 720p cu 960fps.
Camera este clar una foarte puternica, insa oare de ce lipseste captura video 4K la 60 de cadre pe secunda? Sa fie oare chipset-ul Kirin 980 de vina? Cel mai probabil.
Noi speram ca Huawei va lansa la un moment dat un update software care sa permita filmarea in 4K 60fps. Este posibil ca asta sa nu se intample, insa trebuie sa fim optimisti 🙂
Huawei P30 Pro pareri – MOTIV 2: Display superb, curbat ‘puternic’ si dotat cu specificatii excelente
Partea frontala a smartphone-ului Huawei P30 Pro arata spectaculos (fara nici o exagerare). Aici suntem intampinati de un afisaj echipat cu look ‘high-tech’ care face pe plac oricarui tip de utilizator.
Atrag atentia curburile pronuntate de pe ambele parti laterale si suprafata generoasa a display-ului. Datorita curburilor, marginile negre de pe lateral sunt ‘ascunse’ privirii.
Ne pare bine sa vedem ca Huawei a incorporat in partea de sus un notch mic si stilat, care iese foarte putin in evidenta. Asta este important. Din punct de vedere hardware, afisajul sta foarte bine.
DETALII TEHNICE PENTRU DISPLAY
- Panou OLED Dewdrop
- Diagonala de 6.47 inci
- Rezolutie FHD+ (2340×1080 pixeli)
- Spectru de culoare DCI-P3
- Raport ecran/corp de 88.6 procente
- 398PPI densitate pixeli
- Format 19.5:9
- Geam curbat 2.5D
- Tehnologie HDR
- Scanner de amprente incorporat in ecran
- Difuzor incorporat in ecran
CATEVA SCURTE OBSERVATII
Remarcam faptul ca Huawei nu s-a focusat pe un ecran cu rezolutie Quad HD+. Din punctul nostru de vedere este un plus prezenta panoului FHD+. De ce spunem asta?
Afisajul asigura suficienti de multi pixeli (aproape 400PPI). Insa, marele avantaj este autonomia. Huawei a incorporat in device un acumulator puternic (mai multe despre asta in randurile de mai jos).
Asta in combinatie cu panoul de rezolutie medie (in comparatie cu unul Quad HD+), are potential imens sa asigure o autonomie de top. Suntem convinsi ca multi dintre voi agreeaza aceasta ‘strategie’ 🙂 .
Huawei P30 Pro pareri – MOTIV 3: Configuratie care imbina performanta cu autonomia; scenariul ideal 🙂
Dotarile hardware ‘graviteaza’ in jurul acumulatorului dotat cu un excelent 4200mAh. La asta se adauga tehnologiile de incarcare HUAWEI Super Charge 40W (prin USB C) si HUAWEI Wireless Quick Charge 15 (alimentare fara fir). Perfect 🙂
Conform producatorului, tehnologia de incarcare Super Charge 40W urca nivelul bateriei de la 0-70 procente in doar 30 de minute. Cool 🙂 Mai vrem sa mentionam ca telefonul poate fi utilizat pe post de powerbank pentru a alimenta cu energie diverse device-uri (prin cablu sau wireless).
Legat de dotarile hardware care pun in ‘miscare’ device-ul, tot ce putem spune este ‘no comment’ 🙂 . Gasim chipset-ul HiSilicon Kirin 980, care motorizeaza si terminalele high-end Huawei precum Mate 20 si Honor View 20.
UITE CELALALTE DOTARI CARE MOTORIZEAZA CONFIGURATIA
- 6GB RAM LPDDR4X Dual Channel + 128GB ROM UFS 2.1
- 8GB RAM LPDDR4X Dual Channel + 128GB/256GB/512GB ROM UFS 2.1
- Procesor grafic ARM Mali G76 MP10 (10 nuclee grafice) cu tehnologie GPU Turbo 2.0
Huawei P30 Pro pareri – O SCURTA OBSERVATIE
Memoria disponibila este clar din ‘belsug’. Insa, noi am fi dorit ca Huawei sa indrazneasca ceva mai mult si sa puna pe device undeva la 12GB RAM. Suntem constienti ca este de-a dreptul ridicol un telefon cu asa multa memorie.
Insa, rolul unui device de tip flagship este de a duce totul spre ‘extrem’, iar noi credem ca in acest context, cel putin 10GB RAM erau bineveniti.
RESTUL DE CARACTERISTICI TEHNICE
- Android 9.0 Pie (interfata grafica EMUI 9.1)
- Camera frontala 32-megapixeli, apertura F2.0
- Conectivitate – Dual 4G, Dual SIM, WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 5.0, USB tip C 3.1, Face Unlock, GPS/AGPS/Glonass/BeiDou/Galileo, NFC, 4G LTE Cat 21 1400/200 Mbps
- Sunet – difuzor audio, tehnologie Dolby Atmos, calitate 32bit/384KHz
- Senzori – lumina, giroscop, compas, proximitate, gravitatie, hall, infrarosu, temperatura
- Lipsuri – fara jack 3.5mm, slot MicroSD compatibil doar cu carduri Huawei
- 158 x 73.4 x 8.41mm si 192 grame
- Culori – rosu, albastru, albastru deschis, negru, alb
- Carcasa din sticla si metal; protectie IP68 (durabilitate la apa si praf)
- Accesorii – casti USB C
Huawei P30 Pro pareri – GANDURI DE FINAL
Noul Huawei P30 Pro este un smartphone high-end atractiv (spre foarte atractiv). ‘Bolidul’ pune mult focus pe dotarile foto de top. Insa, asta nu inseamna ca restul de dotari au fost neglijate.
Dimpotriva. Smartphone-ul este puternic, excelent echipat si are la bord un acumulator puternic. In zilele noastre asta este foarte important.
Daca ar fi sa aducem cateva mici critici, parca era de preferat un afisaj Quad HD+ (noi credem ca afisajul 1080p+ este foarte ok), am fi dorit mai multa indrazneala pe partea de memorie (10GB sau 12GB RAM) iar lipsa jack 3.5mm si slotul MicroSD compatibil cu carduri Huawei, sunt clar doua minusuri importante.
Va reamintim sa nu uitati de ‘batranele’ smartphone-uri Huawei P20 Pro si P20, care sunt in continuare niste device-uri high-end extrem de atractive.