Lenovo Tab P12 review in romana – DISPLAY

Lenovo Tab P12 review in romana
Haideti ca prima data sa ne delectam cu specificatiile ecranului. Trebuie sa va ‘atentionam’ ca ele sunt bune (spre foarte bune).

FISA TEHNICA

# Panou LPTS LCD 12.7 inci

# Rezolutie 2944×1840 pixeli si 273PPI

# Refresh standard de 60Hz

# Tehnologie HDR10+

# Format 16:10

CATEVA OBSERVATII

Remarcam faptul ca Lenovo a optat pentru un panou LCD cu rezolutie impresionanta (nu exageram deloc cand spunem asta). Peste 270PPI pentru un ecran de aproape 13 inci este o valoare excelenta 🙂

Datorita ecranului cu rezolutie foarte apropiata de 3K, noi putem intelege si accepta refresh-ul de 60Hz. Trebuie spus faptul ca avem de-a face cu o tableta mid-range care bineinteles utilizeaza chipset tot mid-range, in speta MediaTek Dimensity 7050. Vom detalia partea de chipset la segmentul de ‘Dotari hardware’ a review-ului.

Datorita motorizarii mid-range, este lesne de inteles faptul ca chipset-ul nu este capabil sa ruleze ecran 3K la refresh 90Hz sau 120Hz. Pentru asta este necesar un chipset cu mult mai potent precum Kompanio 1300T.

Tinem sa va precizam ca Lenovo a utilizat propulsorul Kompanio 1300T pe tableta mid-range/high-end Tab P11 Pro Gen 2. Cum noi am testat tableta, va invitam cu drag sa parcurgeti Lenovo Tab P11 Pro Gen 2 review in romana.

Lenovo Tab P12 review in romana

Lenovo Tab P12 review in romana
Suntem bucurosi sa va spunem ca display-ul este foarte bun. Setup-ul 12.7 inci + 2944×1840 pixeli furnizeaza o imagine clara si excelent pixelata.

Lenovo Tab P12 review in romana

Pe timpul testarii, ne-a impresionat lizibilitatea ecranului in bataia directa a soarelui. Nu exageram cand spunem ca ecranul tabletei se numara printre cele mai luminoase panouri LCD cu care noi am avut de-a face. Display-ul este lizibil in bataia directa a soarelui (soare puternic de vara) chiar si cu wallpaper de culoare inchisa.

Lenovo Tab P12 review in romana

In ceea ce priveste restul de aspecte, vestile sunt bune 🙂 Ecranul are culori intense, percepe prompt touch-ul, negrul redat este destul de inchis/profund, unghiurile de vizulizare sunt ok etc. Ca si design, afisajul poseda margini negre destul de inguste.

Apropo de unghiuri vizualizare, pentru un panou LCD, acestea sunt perfect decente. Din aceste imagini se observa clar marginile negre cu profil destul de slim.

Lenovo Tab P12 review in romana

Lenovo Tab P12 review in romana

Display-ul poseda suprafata plata. Datorita ramei negre care inconjoara ecranul, display-ul nu este ‘lipit’ direct de rama device-ului.

Cu modul Dark activat, negrul afisat in interfata arata placut.

Lenovo Tab P12 review in romana
Functia ‘adaptive brightness’ (luminozitate automata/adaptiva) este destul de bine optimizata. Insa, trebuie spus faptul ca functia are momente cand ajusteaza luminozitatea un pic cam agresiv. Acest aspect este in regula in lumina soarelui.

Insa, in lumina unui spatiu interior, tableta urca luminozitatea un pic cam mult iar de cateva ori ne-am vazut nevoiti sa coboram manual luminozitatea.

Va precizam ca ecranul tabletei dispune de functiile ‘adapt color to environment’ (ajustare temperatura culoare in functie lumina ambientala) si ‘video quality enhancement’ (functie care imbunatateste calitatea video a clipurilor de rezolutie scazuta).

Lenovo Tab P12 review in romana

Noi am testat cele 2 functii si putem spune ca se observa diferente din punct de vedere vizual (in special functia care ajusteaza temperatura culorii).

In ceea ce priveste ‘video quality enhancement’, se observa o imbunatatire, insa sa nu va asteptati la ceva iesit din comun.

Lenovo Tab P12 review in romana

 

In sectiunea culori a ecranului, putem alege intre 2 moduri de afisare: standard sau vibrant. Aici intalnim si optiune pentru ajustare temperatura culoare.

Daca esti genul de persoana care petrece multe ore cu ochii in ecran pe timpul noptii, functia ‘Night light’ este foarte utila.

Lenovo Tab P12 review in romana
Pentru citire text, PDF-uri etc, tableta dispune de presetare ‘Reading mode’.

Lenovo Tab P12 review in romana

Lenovo Tab P12 review in romana

Din setari, nu lipsesc optiunile pentru ajustare marime text si marime interfata.

In cazul ferestrei/meniului drop down cu notificari si setari rapide, avem doua optiuni: classic control center (afisare prin swipe down a notificarilor si a setarilor rapide) sau new control center (afisare prin swipe down in stanga a notificarilor si afisare prin swipe down in dreapta a comenzilor rapide).

O functie interesanta si utila este ‘Custom status’ bar. Ea iti permite afisarea/neafisarea in status bar (partea de sus) de elemente precum ora, nivelul de incarcare al bateriei, mod avion, icoana wifi, icoana bluetooth etc.

Lenovo Tab P12 review in romana

In cazul navigarii, putem alege intre gesturi sau taste software/virtuale. Aspectele care ne-au placut mult la butoanele software sunt dimensiunea redusa si faptul ca la rulajul de aplicatii, tastele software sunt pozitionate automat in partea dreapta jos a ecranului.

Lenovo Tab P12 review in romana

O alta chestie utila prezenta in setari este functia ‘Taskbar’. Ea permite afisarea in taskbar (bara de jos) a aplicatiilor utilizate recent si a icoanei care permite accesarea meniului cu toate aplicatiile.

Ne pare bine sa vedem ca Lenovo a incorporat clasicele comenzi/gesturi pentru activare/dezactivare ecran: double tap pentru pornire ecran si double tap pentru blocare. Va precizam ca aceste comenzi sunt bine optimizate.

Pe langa gesturile mentionate, mai sunt prezente cateva foarte utile.

Tableta pune la indemana optiuni pentru screenshot rapid si inregistrare ecran.

Lenovo Tab P12 review in romana

Aplicatiile de pe device pot fi afisate in 2 moduri: sub forma de ‘Drawer style’ (app drawer) sau ‘Normal style’ (aplicatiile sunt toate afisate pe ecranul/ecranele Home).

In setari putem alege intre 3 animatii care sa fie afisate atunci cand tableta este pusa la incarcat (animatia dureaza cateva secunde).

Accesarea functiilor ‘split screen’ si ‘floating window’ (fereastra plutitoare) se face foarte usor.

Rulajul de 2 aplicatii in split screen este o reala placere pe un ecran echipat cu aproape 13 inci. Va precizam ca chipset-ul Dimensity 7050 are suficienta putere pentru un rulaj cursiv in modul split screen. Excelent 🙂

Utilizarea functiei ‘floating window’ (fereastra plutitoare) este ceva natural si foarte simplu pe un ecran atat de mare 🙂

Lenovo Tab P12 review in romana

Va mentionam ca tableta dispune de functie ‘Smart rotate’. Ea este foarte utila in cazul rulajului de aplicatii optimizate pentru functionarea in modul portret.

Cu functia activata, aceste aplicatii sunt fortate sa ruleze in mod landscape. Trebuie sa precizam ca functia ‘Smart rotate’ nu functioneaza in cazul jocurilor (care sunt optimizate pentru a rula in mod portret).

Va precizam ca functia ‘floating window’ (fereastra plutitoare) poate fi accesata simplu/rapid si prin intermediul functiei ‘Sidebar’. Pe langa asta, functia ‘Sidebar’ ofera acces rapid la aplicatiile de pe device.

Lenovo Tab P12 review in romana

Datorita ecranului mare si performant, tableta este pur si simplu perfecta pentru consum excesiv de continut media 🙂 Apoi, mentionam ca device-ul poseda certificare DRM Widevine L1.

Noi am rulat aplicatiile SkyShowtime si Youtube iar acestea au rulat in HD sau mai mult. Apropo de Youtube, clipurile 2160p60 (4K 60fps) cu HDR ruleaza si se vad impecabil.

Lenovo Tab P12 review in romana
Web browsing-ul (si nu numai) este ideal (afisare format full desktop).

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).