Uite Motorola Moto G9 Power review in romana si impresii personale. Astazi avem ceva special pentru voi (dragii nostri cititori 🙂 ). In ultimele 7 zile am testat/butonat intens noul terminal Moto G9 Power. Din start va informam ca telefonul poseda acumulator de 6000mAh. Hmmm… interesant 🙂

Continuam cu partea de teasing si mentionam ca telefonul are camera cu 64MP, aspect elegant, stocare generoasa, conectivitate bine pusa la punct si asa mai departe.

Oare am reusit sa va starnim atentia si interesul ? Noi credem ca da 🙂 Ne abtinem in a compune o introducere stufoasa si trecem direct la treaba. Tot ce putem face este sa va dorim o lectura cat mai captivanta 🙂

Motorola Moto G9 Power review in romana

Motorola Moto G9 Power review in romana – DESIGN

Motorola Moto G9 Power review in romana

Smartphone-ul a receptionat o carcasa din plastic iar materialul utilizat si asamblarea sunt de calitate buna. Finisajele nu se lasa mai prejos 🙂 Plasticul dispune de striatii care la atingere ofera un feedback placut.

Pe noi ne bucura faptul ca partea din spate nu este un magnet pentru amprente si praf. Asta se datoreaza suprafetei cu striatii si culorii care este o combinatie de gri cu verde. Excelent 🙂

Spatele adera destul de bine in palma utilizatorului. In ciuda acumulatorului de 6000mAh, device-ul nu lasa impresia de greutate la utilizare (cantareste 221 grame).

Motorola Moto G9 Power review in romana

Pe spate in partea de sus zarim sistemul tri-camera si scanner-ul pentru amprente. Apropo de senzorul amprente, el este usor de configurat iar deblocarea este precisa si decent de rapida.

Pentru deblocare, smartphone-ul are si functie pentru deblocare faciala. In conditii de luminozitate buna si medie, face unlock-ul este placut la utilizare (deblocare destul de rapida). In conditii low-light, deblocarea faciala functioneaza, insa are momente cand este usor lenta. Face unlock-ul nu merge pe intuneric/bezna.

Motorola Moto G9 Power review in romana

Motorola Moto G9 Power review in romana

In partea frontala ne intampina un display inzestrat cu 6.8 inci si perforatie in partea stanga sus.

Motorola Moto G9 Power review in romana

Motorola Moto G9 Power review in romana – ALTE DETALII DE DESIGN

Motorola Moto G9 Power review in romana

Deasupra ecranului sade difuzorul pentru apeluri. Noi am vorbit destul de mult la telefon iar calitatea audio in convorbiri este una buna (volum puternic, voce clara).

Ecranul este inconjurat pe margini de jur imprejur de o dunga subtire din plastic (de culoare neagra).

Motorola Moto G9 Power review in romana

Spatele din plastic are design tip unibody. Marginile laterale sunt usor curbate iar rama are finisaj semi-mat fara striatii.

Motorola Moto G9 Power review in romana

Modulul camerei principale iese usor in afara corpului din plastic.

Motorola Moto G9 Power review in romana

Motorola Moto G9 Power review in romana

Pe marginea de jos sunt insirate (de la stanga spre dreapta) difuzorul audio, portul USB C si un microfon. Difuzorul din dotare se descurca asa si asa atunci cand vine vorba de muzica. Va precizam ca difuzorul distorsioneaza cand volumul este setat la maxim.

Atunci cand vine vorba de notificari, apeluri, mesaje etc, difuzorul se descurca excelent 🙂 Cu volumul setat la maxim, soneria telefonului se aude clar chiar si intr-un spatiu zgomotos. Sunetul emis de difuzor in aplicatii precum Netflix sau HBO GO este unul bun (volum puternic, dialoguri care se aud clar).

Motorola Moto G9 Power review in romana

Pe marginea din partea de sus avem jack audio 3.5mm si un alt microfon.

Motorola Moto G9 Power review in romana

Pe marginea din partea stanga sunt pozitionate slotul Dual SIM Hybrid si butonul pentru Google Assistant.

Motorola Moto G9 Power review in romana

Pe marginea din partea dreapta sunt asezate butoanele de pornire/oprire si volum. Inainte de a incheia capitolul de design al review-ului, vrem sa mentionam ca telefonul este durabil la stropiri cu apa. Asta este binevenit 🙂

Motorola Moto G9 Power review in romana – GALERIE FOTO

Motorola Moto G9 Power review in romana – DISPLAY

Motorola Moto G9 Power review in romana

Prima data ne focusam pe partea de specificatii a ecranului.

FISA TEHNICA

# Diagonala de 6.8 inci

# Panou IPS LCD

# Rezolutie HD+ (1640×720 pixeli)

# In jur de 263PPI densitate pixeli

# Raport ecran/corp de 83 procente

# Perforatie in partea stanga sus

# Format 20.5:9

O SCURTA OBSERVATIE

Exceptand diagonala, ecranul lui Moto G9 Power este destul de similar cu cel care echipeaza terminalul Moto G9 Play. Nu putem rata ocazia aparuta si va reamintim ca noi am realizat Motorola Moto G9 Play review.

DESIGN

Remarcam faptul ca marginea neagra de sus si cele de pe laterale sunt destul de inguste. In ceea ce priveste marginea neagra de jos, ea putea fi ceva mai slim.

Motorola Moto G9 Power review in romana

La prima vedere, combinatia de diagonala 6.8 inci + rezolutie HD+ nu suna prea bine. Insa, dupa o perioada indelungata de butonare/utilizare a ecranului, noi am ramas cu o impresie pozitiva.

Imaginea are claritate buna, culorile arata ok, viteza de raspuns la atingeri este multumitoare iar negrul/contrastul arata decent pentru un panou LCD.

Ce mai putem spune despre ecran ? Datorita formatului 20.5:9, diagonala de 6.8 inci este resimtita in special atunci cand vine vorba de inaltimea ecranului (speram ca are noima ceea ce vrem sa spunem 🙂 ). Asta este foarte potrivit pentru site-urile/aplicatiile in care se face mult scrolling.

Display-ul este rezonabil de lat, insa inaltimea sa este generoasa. Datorita acestui aspect, de cele mai multe ori, ecranul este destul de usor de manevrat/butonat cu o singura mana.

Motorola Moto G9 Power review in romana

Insa, daca trebuie sa faci touch sus in colturile ecranului, trebuie sa faci cateva manevre pentru a ajunge cu degetul acolo. Datorita dimensiunilor, clar ca telefonul trebuie manevrat cu 2 maini.

Diagonala mare este ideala pentru aplicatii de streaming precum YouTube, HBO Go, Netflix etc. Avand in vedere acest aspect, ramanem cu o urma de regret legat de faptul ca Motorola nu a utilizat pe device un ecran FHD.

Insa, ve-ti descoperi in review la sectiunea ‘DOTARI HARDWARE INTERNE’ motivul pentru care producatorul s-a limitat in a motoriza device-ul cu panou HD+.

Mergem mai departe si va mentionam ca perforatia are circumferinta mica. Excelent 🙂

Atunci cand imaginea este de culoare alba, in jurul perforatiei poate fi zarita o usoara tenta de negru (ea se intensifica cand display-ul este inclinat).

Motorola Moto G9 Power review in romana

Prin pornirea din setari a functiei Peek Display, ecranul poate fi activat prin ridicarea device-ului. Functia Peek Display iti permite sa interactionezi simplu si intuitiv cu notificarile, apelurile, mesajele etc primite sau pierdute. Din testele facute de noi, Peek Display este o functie bine implementata 🙂

Motorola Moto G9 Power review in romana

Atunci cand telefonul este pus la incarcat, acest aspect este semnalat in partea de jos a ecranului.

Prin activarea functiei ‘Swipe to split’, ecranul poate fi impartit pentru a rula 2 aplicatii simultan. Gratie dimensiunilor mari ale display-ului, utilizarea celor 2 aplicatii se face relativ usor.

Va precizam ca functia ‘Swipe to split’ este usor de folosit. Se face swipe dus-intors de la o margine la cealalta pe mijlocul ecranului. Tinem sa mentionam ca functia nu merge cand te afli in app drawer sau in fereastra home a device-ului.

Motorola Moto G9 Power review in romana

In lumina de afara, ecranul are o lizibilitate buna. Ce-i drept ca pe timpul testului am prins o vreme destul de inchisa. Datorita conditiilor meteo, nu am reusit sa testam lizibilitatea in bataia soarelui.

Motorola Moto G9 Power review in romana – DOTARI HARDWARE INTERNE

Motorola Moto G9 Power review in romana

Smartphone-ul are la bord o motorizare alcatuita din urmatoarele componente:

# Chipset Snapdragon 662

# Procesor grafic Adreno 610

# 4GB de memorie RAM (probabil tip LPDDR4X)

# 128GB ROM tip eMMC 5.1

O SCURTA OBSERVATIE

Stocarea de capacitate generoasa este un plus evident 🙂

Motorola Moto G9 Power review in romana – PERFORMANTA

Inainte de a va expune detalii despre cum performeaza telefonul, avem o mica/mare precizare de facut. Noi banuim ca motivul pentru care Motorola nu a utilizat pe device un ecran FHD+ este chipset-ul Snapdragon 662.

Propulsorul este un mid-range decent, insa el nu poseda suficienta putere pentru a putea sustine adecvat combinatia de diagonala 6.8 inci + ecran FHD+. Aici ne referim strict la gaming.

Va precizam ca noi am testat Moto G8 Power (Snapdragon 665, Adreno 610, ecran FHD+) iar device-ul nu se descurca prea grozav in jocuri pretentioase ca cerinte hardware precum Asphalt 9, Shadowgun Legends etc.

Chiar daca este dezamagitor faptul ca Motorola nu a echipat smartphone-ul G9 Power cu ecran 1080p, noi putem intelege motivele din spatele acestei decizii. In regula.

Mergem mai departe si va precizam ca propulsorul lui G9 Power asigura un nivel de performanta bun in cam orice fel de aplicatie/scenariu si un nivel de performanta decent in gaming.

Cand spunem performanta decenta in gaming, facem referire la jocuri precum Asphalt 9. Cu setarile grafice puse pe ‘Default’, Asphalt 9 ruleaza cu nu numar multumitor de fps-uri. Exista momente cand jocul agata sau incetineste, insa per total el ruleaza ok.

GAMING

Pentru gaming, dispozitivul include functia Moto Gametime, care iti permite sa blochezi apeluri/notificari pentru un gaming fara intreruperi.

Motorola Moto G9 Power review in romana – TESTE SINTETICE

ANTUTU

GEEKBENCH

ANDROBENCH

SPEEDTEST

DEVCHECK

Motorola Moto G9 Power review in romana – SISTEM DE OPERARE SI INTERFATA

Pe device este prezent sistemul de operare Android 10. Avem de-a face cu o versiune de Android aerisita/curata (fara aplicatii inutile) iar asta doar poate sa ne bucure. Practic, acest aspect este caracteristic pentru terminalele Motorola 🙂

Sistemul de operare nu duce lipsa de clasicele si utilele customizari Moto Actions (peek display, attentive display, quick capture, fast flashlight etc).

Va precizam ca pe partea de functii Moto Actions, sunt incluse noile functii ‘Swipe to split’ (imparte ecranul pentru a rula simultan 2 programe) si ‘Multi volume’ (setare volum per aplicatie media).

Va spunem ca noi ne-am intalnit pentru prima oara cu functia ‘Swipe to split’ atunci cand am testat excelentul terminal mid-range Motorola Moto G 5G (review).

Motorola Moto G9 Power review in romana

Aaaa… si inca ceva. Moto G9 Power dispune de noua functie ‘Live caption’ (subtitrare/subtitrari live). Aceasta functie livreaza subtitrari live in video-uri, apeluri vocale, apeluri video, mesaje audio etc. In ceea ce priveste limba, momentan functia ‘Live caption’ ruleaza doar in engleza.

Din punctul nostru de vedere, in convorbiri, functia de subtitrare live poate fi foarte utila pentru persoanele cu deficiente de auz. Insa, pentru Romania este esential ca ‘Live Caption’ sa functioneze si in limba romana.

Noi am testat functia in cateva aplicatii iar cele mai bune rezultate au fost obtinute cu aplicatia YouTube. Live caption nu poate oferi subtitrari in cazul clipurilor muzicale, insa atunci cand vine vorba de continut precum talk show, unboxing, review etc, functia se descurca decent.

Am probat functia pe aplicatia HBO GO iar subtitrarile livrate nu tin pasul cu dialogul din filme. Pe Netflix, functia de Live Caption nu merge.

Inainte de a trece mai departe, mai vrem sa precizam cateva aspecte. Sistemul de operare este bine optimizat iar interfata este cursiva/rapida. Va invitam cu tot dragul sa descoperiti in screenshot-urile de mai jos cum arata interfata si ce setari pune la dispozitie telefonul. Va dorim vizionare placuta 🙂

INTERFATA

SETARI

Motorola Moto G9 Power review in romana – CAMERA FOTO PRINCIPALA

Motorola Moto G9 Power review in romana

SPECIFICATII PENTRU CAMERA

# Senzori – 64MP (F1.8) + 2MP (F2.4, macro) + 2MP (F2.4, bokeh/adancime)

# Functii/dotari – focalizare PDAF, flash LED, auto HDR, tehnologie quad pixel, mod macro, mod portret, mod Night Vision (pozare pe timp de noapte), mod panorama, mod Ultra Res 64MP, filtre live, mod pro, functie Google Lens, tehnologie AI (detectie zambet, smart composition, shot optimization), captura video 1080p 60fps, captura video 1080p 30fps cu stabilizare, captura video macro HD 30fps etc

O SCURTA OBSERVATIE

Remarcam faptul ca smartphone-ul dispune de senzor primar inzestrat cu 64MP. Interesant 🙂 Este posibil sa fie acelasi senzor de 64MP prezent pe excelentul terminal Motorola One Fusion Plus.

SI ACUM HAIDETI SA FACEM PASUL CATRE PARTEA DE PARERI/IMPRESII DESPRE CAMERA

Avand in vedere ca telefonul are senzor de 64MP, primul lucru pe care noi l-am facut in timpul testarii camerei a fost sa punem la lucru modul foto 64MP Ultra Res 🙂 Va precizam ca pozele capturate cu acest mod foto au rezolutia de 9248×6944 pixeli.

Fotografiile de acest gen exceleaza pe partile de claritate/rezolutie, nivel detaliu si coloristica. Despre culori va precizam ca ele sunt realiste si frumos nuantate.

Va informam ca chipset-ul Snapdragon 662 se descurca ok atunci cand camera este utilizata in modul 64MP: viteza de focalizare este buna iar captura foto este realizata decent de rapid.

In timpul testarii, noi am prins o vreme destul de inchisa. Zapada a fost prezenta in jur iar asta a ajutat destul de mult in ceea ce priveste nivelul bun de luminozitate al pozelor 64MP.

Si acum va precizam cum performeaza camera 64MP atunci cand se fac poze in mod standard (datorita tehnologiei quad-pixel, pozele au rezolutia efectiva de 16MP). Ca si functionare, acest mod foto este excelent optimizat.

Focalizarea se face repede iar captura foto este de asemenea rapida. Excelent 🙂 Pe partea de calitate a imaginii, fotografiile nu dezamagesc. Pozele sunt detaliate, luminoase, frumos si realistic colorate iar rezolutia de 16MP ofera o claritate destul de inalta. In regula.

Motorola Moto G9 Power review in romana

Pana aici toate bune si frumoase 🙂 Facem pasul catre modul foto Night Vision (pozare pe timp de noapte). Atat timp cat in jur exista surse de lumina (iluminare stradala, afise publicitare, cladiri iluminate etc) acest mod foto performeaza decent.

In timpul testarii ne-a ajutat si faptul ca in jur era destul de multa zapada. Fotografiile au zgomot redus, culorile arata rezonabil iar detaliul este decent.

Insa, cu toate ca nivelul de detaliu este bunicel, nu putem trece cu vederea faptul ca pozele sunt o idee cam sterse. Acest aspect este intensificat cand lumina din jur este slaba.

Daca in jur nu prea exista surse de lumina, calitatea foto este asa si asa. In ceea ce priveste viteza de captura foto, parca dureaza o idee cam mult pana cand poza este realizata.

Motorola Moto G9 Power review in romana

Si acum haideti sa ne indreptam atentia catre modul foto portret. Fotografiile captate arata interesant si artistic 🙂 Obiectul pe care s-a focalizat este bine scos in evidenta iar background-ul este blurat decent.

Apar momente cand blur-ul din background este neuniform, insa nu este ceva care sa deranjeze. Senzorul de 2MP se descurca binisor atunci cand vine vorba de detaliu, rezolutie si culoare.

Punctul slab al sistemului tri-camera este senzorul macro. El focalizeaza greoi imaginea iar datorita acestui aspect, apar momente cand telefonul capteaza poze macro blurate. Cand nu apar probleme cu focalizarea, fotografiile capturate arata decent, insa au culori cam spalacite.

Incheiem partea de foto prin a spune cateva cuvinte despre modul foto panorama. Va precizam ca telefonul poate capta panorame atat in mod foto landscape, cat si in mod foto portret. Excelent 🙂

Panoramele sunt usor de capturat iar calitatea foto este una multumitoare (in poze incape mult detaliu/decor, coloristica este de calitate, pozele sunt destul de luminoase etc).

Motorola Moto G9 Power review in romana

Si acum este momentul sa spunem cateva cuvinte despre cum filmeaza smartphone-ul. Se pot face capturi video la 1080p 60fps (fara stabilizare) si 1080p 30fps (cu stabilizare).

Filmarea 1080p 60fps este cursiva, are claritate/rezolutie ok iar detaliul capturat arata placut. Apar mici probleme cu focalizarea iar imaginea tremura (atunci cand se filmeaza in miscare).

Am testat filmarea 1080p 60fps pe timp de noapte iar rezultatele obtinute sunt asa si asa. Apar probleme cu focalizarea, zonele luminoase palpaie iar zgomotul este destul de accentuat.

In cazul capturii video 1080p 30fps, functia de stabilizare isi face bine treaba (imaginea este destul de stabila). In ceea ce priveste calitatea imaginii, ea este mai slaba in comparatie cu filmarea 1080p 60fps. Partea buna este ca filmarea 1080p 30fps nu intampina probleme cu focalizarea.

Captura video 1080p 30fps (cu stabilizare) realizata pe timp de noapte este asa si asa. Isi face aparitia fenomenul de screen tearing, apar probleme cu focalizarea iar zgomotul este prezent.

In randurile de mai jos gasiti o galerie foto cuprinzatoare si 4 video sample. Va dorim vizionare placuta 🙂

Motorola Moto G9 Power review in romana – CAMERA FOTO SECUNDARA

Motorola Moto G9 Power review in romana

SPECIFICATII PENTRU CAMERA

# Senzor de 16-megapixeli (F2.2)

# Functii/dotari – infrumusetare, display flash, mod portret, spot color, night vision, selfie in grup, filtre live, mod pro, auto HDR, video FHD 30fps etc

Motorola Moto G9 Power review in romana

Cand camera selfie este utilizata, conturul perforatiei este aprins intermitent in alb.

Din cele cateva teste facute de noi, pe timp de zi, camera selfie a scos niste poze calitative (rezolutie buna gratie senzorului 16MP, culori placute, detaliu bun).

Legat de selfie-urile captate pe timp de noapte, modul foto night vision capteaza poze de calitate doar daca in jur exista surse de lumina. Pentru fotografiere in bezna, display flash-ul este eficient.

INTERFATA CAMERA FOTO

Motorola Moto G9 Power review in romana – GALERIE FOTO

MOD 64MP ULTRA-RES

MOD STANDARD

MOD PORTRET

MOD FILTRE IMAGINE (ALB-NEGRU)

MOD MACRO

MOD NIGHT VISION

MOD PANORAMA

FILMARI

1080p 60fps

1080p 60fps pe timp de noapte

1080p 30fps cu stabilizare

1080p 30fps cu stabilizare pe timp de noapte

Motorola Moto G9 Power review in romana – BATERIE SI AUTONOMIE

Motorola Moto G9 Power review in romana

Am ajuns la componenta hardware de la care provine numele smartphone-ului (G9 ‘Power’). Bateria care echipeaza telefonul dispune de un impresionant 6000mAh. Daca stam sa ne gandim bine, acumulatorul este cel mai mare montat vreodata de Motorola pe un smartphone.

Va reamintim ca ‘batranul’ Motorola Moto G8 Power dispune de un acumulator echipat cu 5000mAh si fast charging 18W. Si acum urmeaza intrebarea cheie. Reuseste bateria de pe G9 Power sa se ridice la nivelul asteptarilor ? Noi consideram ca da 🙂

Inainte de a va preciza detalii legat de autonomie, trecem in revista informatii despre timpii de incarcare. Va precizam ca smartphone-ul poseda incarcare rapida TurboPower cu putere 20W.

# Incarcare 0% – 50% in 64 minute

# Incarcare 50% – 100% in 88 minute

# Incarcare full in 2 ore si 32 minute

CATEVA OBSERVATII

Incarcarea 0% – 50% putea fi o idee mai rapida. Insa, pentru un acumulator de 6000mAh, timpul total de incarcare este unul decent de rapid 🙂

Si acum e momentul sa facem pasul spre autonomie. Cu smartphone-ul incarcat full, dupa 15 ore de utilizare intensa si continua, din baterie au mai ramas 10 procente.

Autonomia este buna (spre foarte buna). Insa, ca sa fim sinceri, noi ne asteptam la mai mult. Spunem asta in contextul in care smartphone-ul nu are ecran FHD+. Cel mai probabil ca chipset-ul SD662 (11nm) este de vina pentru aceasta situatie.

Daca Motorola mergea pe mana unei motorizari mai eficiente (ca si consum energie) precum Snapdragon 730G (8nm) sau Snapdragon 720G (8nm), noi suntem de parere ca autonomia (utilizare intensa si continua) depasea lejer valoarea de 18 ore.

Motorola Moto G9 Power review in romana – CONECTIVITATE SI SENZORI

Motorola Moto G9 Power review in romana

Pasim in zona focusata pe conectivitate. Va relatam ca ea este bine pusa la punct 🙂

# Dual SIM Hybrid, 4G LTE, Bluetooth 5.0, NFC, WiFi 802.11 ac dual-band, USB C

# Slot MicroSD (max 512GB), jack 3.5mm, WiFi Hotspot, WiFi Direct, GPS/AGPS/GLONASS/Galileo

# Senzori – accelerometru, giroscop, proximitate, lumina, gravitatie, pedometru

Motorola Moto G9 Power review in romana – AMBALAJ SI ACCESORII

Motorola Moto G9 Power review in romana

In cutia device-ului gasim incluse urmatoarele accesorii: incarcator 20W, cablu USB C, cheita pentru slotul SIM, documentatie si husa transparenta (din silicon).

Apropo de husa, ea este una de calitate buna si se monteaza usor pe terminal. Husa ofera o buna protectie partii din spate si marginilor.

Motorola Moto G9 Power review in romana – CONCLUZIE SI PRET

Motorola Moto G9 Power review in romana

Motorola Moto G9 Power este un smartphone bun. El puncteaza bine (spre foarte bine) la capitolele de autonomie si camera foto principala (pozele pe timp de zi realizate cu senzorul de 64MP).

Alte parti atractive sunt design-ul, conectivitatea, viteza de incarcare si alte cateva aspecte. Legat de ecran si performanta asigurata de configuratie, ele sunt decente.

Si acum urmeaza partea delicata, in speta pretul. Smartphone-ul costa 900 lei (pe site-urile Motorola Romania si Altex), ceea ce este mult. De ce spunem asta ? Terminalul Motorola Moto G9 Plus (review) are pret de 950 lei iar dotarile oferite sunt pe alocuri net superioare (128GB ROM UFS, chipset Snapdragon 730G, fast charging 30W, ecran 6.81 inci FHD+ cu HDR10, camera 64MP capabila de 4K 30fps etc).

Intradevar, smartphone-ul Moto G9 Plus are baterie mai mica (5000mAh), insa ea asigura lejer o autonomie de 11 ore la utilizare intensa si continua. In acest context, merita sa ignori dotarile de care dispune G9 Plus si sa optezi pentru cele extra 4 ore de autonomie asigurate de Moto G9 Power ? Depinde de ce iti doresti.

Motorola Moto G9 Power review in romana

Daca esti genul de persoana care vorbeste foarte mult la telefon iar dotari precum chipset, ecran etc cad in plan secundar (autonomia este cea mai importanta), atunci Moto G9 Power este o optiune interesanta.

Insa, daca voi sunteti persoane ca si noi care pun accent pe un ecran de calitate, chipset performant si diverse alte dotari de acest gen, la pretul de 900 lei, Moto G9 Power nu se prea merita. Terminalul Moto G9 Plus este in alta liga iar ca si autonomie, smartphone-ul nu este cu mult mai slab decat G9 Power.

Insa, din fericire pentru Motorola, situatia este usor de remediat. Daca telefonul coboara la valoarea de 650-700 lei, atunci Moto G9 Power devine un device interesant 🙂

PRO

  • Design placut si constructie solida; durabilitate la stropiri cu apa
  • Display HD+ decent
  • Configuratie suficient de puternica; chipset-ul SD662 se descurca binisor in gaming
  • Stocare generoasa de 128GB
  • Acumulator 6000mAh cu fast charging 20W; autonomie buna (spre foarte buna)
  • Senzorul 64MP al camerei principale face poze de calitate; filmarea 1080p 60fps arata bine
  • Camera selfie destul de potenta
  • Sistem de operare Android 10 excelent optimizat; diverse functii/setari utile
  • Scanner de amprente rapid si precis
  • Deblocare faciala destul de rapida in conditii bune si medii de luminozitate
  • Conectivitate bine pusa la punct: NFC, USB C, MicroSD, Dual SIM, jack 3.5mm etc
  • Difuzor audio decent
  • Husa de calitate in dotarea standard

CONTRA

  • Pe fundal de alb, imaginea din jurul perforatiei capata tenta de negru
  • Modul foto Night Vision este decent, insa mai are nevoie de optimizare
  • Senzorul 2MP macro este slabut
  • Pret mare

Am avut ocazia sa va aducem Motorola Moto G9 Power review in romana gratie partenerului nostru Motorola Romania.

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).