Motorola Edge 30 review in romana – DOTARI HARDWARE INTERNE

Motorola Edge 30 review in romana

Smartphone-ul ascunde sub capota (ne scuzati expresia cliseu) o motorizare mid-range alcatuita din componente puternice.

FISA TEHNICA

# Chipset Qualcomm Snapdragon 778G Plus

# Procesor grafic Adreno 642L tactat la 608MHz

# 8GB de memorie RAM tip LPDDR4X

# 128GB ROM (probabil tip UFS 3.1)

CATEVA OBSERVATII

Edge 30 se numara printre primele smartphone-uri echipate cu propulsorul Snapdragon 778G Plus. Va precizam ca modelul precedent de Motorola Edge 20 (review) dispune de chipset-ul Snapdragon 778G.

Ca tot am mentionat de procesorul SD778G, va precizam ca si terminalul Xiaomi 11 Lite 5G NE (review) dispune de acest propulsor. Bine de stiut 🙂

In ceea ce priveste tipul de stocare ce motorizeaza noul smartphone Edge 30, avem cateva aspecte de precizat.

In screenshot-ul de mai sus, remarcam faptul ca stocarea de pe Edge 30 are performante apropiate de stocarea utilizata de catre flagship-ul Edge 30 Pro (UFS 3.1). Asta ne face sa credem ca smartphone-ul Edge 30 dispune si el de stocare tip UFS 3.1.

Apropo de nava amiral Motorola, va informam ca echipa GadgetLab a testat si compus review in romana Motorola Edge 30 Pro.

Motorola Edge 30 review in romana

Va precizam ca Edge 30 dispune de functie RAM boost (memorie virtuala), care suplimenteaza memoria cu un plus de 2GB (preluati din stocarea interna).

Apropo de functia RAM boost, primele telefoane mid-range pe care Motorola a implementat aceasta functie sunt Motorola Edge 20 si Motorola Edge 20 Lite.

Motorola Edge 30 review in romana – PERFORMANTA

Gratie hardware-ului puternic, smartphone-ul ruleaza excelent orice tip de scenariu, joc si aplicatie.

Pe partea de gaming, noi am testat Genshin Impact (are cerinte hardware foarte ridicate). Cu detaliile grafice setate la maxim si cu optiunea 60fps activata, chipset-ul are suficienta putere pentru a tine fps-ul la o valoare destul de apropiata de pragul de 60fps.

Apar momente de incetineala (cand sunt incarcate sectiuni noi ale hartii sau cand este afisata o zona plina de detalii grafice), insa per total Genshin Impact ruleaza bine (spre excelent).

Temperatura atinsa in jocul Genshin Impact

Dupa aproximativ 2 ore de Genshin Impact (detalii grafice setate in modul default), chipset-ul Snapdragon 778G Plus a urcat pana la 45 grade. La aceasta temperatura, spatele smartphone-ului este caldut, insa nimic mai mult.

GAMING – Moto Gametime

Motorola Edge 30 review in romana – TESTE SINTETICE

ANTUTU (versiune 9)

Scorul maxim atins de noi in AnTuTu 9 este de 590.000 puncte. Pentru un chipset mid-range asta este impresionant 🙂

In medie, device-ul obtine in AnTuTu in jur de 580.000 puncte.

Dupa testari repetate, chipset-ul a intrat intr-un usor throttling iar scorul in AnTuTu a coborat la 560.000 puncte.

ANTUTU – stress test

Pentru a vedea pana la ce temperatura urca chipset-ul, noi am rulat Antutu stress test de 2 ori consecutiv (o testare dureaza 45 de minute).

Runda 1

Dupa prima runda de testare, chipset-ul a atins valoarea de 41 grade. La aceasta temperatura, spatele este usor cald.

Runda 2

Imediat dupa incheierea primei runde de Antutu stress test, am dat drumul din nou benchmark-ului. Testarea a demarat cu chipset-ul situat la valoarea de 42 grade.

Spre bucuria noastra, dupa alte 45 minute de Antutu stress test, chipset-ul nu a depasit valoarea de 42 grade. Excelent 🙂 La aceasta temperatura, partea din spate sus este calduta, insa nimic mai mult.

3DMARK – stress test

Am continuat cu testarea foarte intensiva prin rulajul de 2 ori a 3D Mark stress test.

Runda 1

Dupa prima runda de testare, temperatura chipset-ului nu a depasit pragul de 42 grade.

Runda 2

Si dupa a 2-a runda de testare in 3DMark stress test, chipset-ul Snapdragon 778G Plus nu a depasit valoarea de 42 grade. Excelent 🙂

Motorola a facut o treaba foarte buna cu partea de racire a chipset-ului Snapdragon. Ii felicitam pentru asta!

GEEKBENCH

ANDROBENCH

SPEEDTEST

DEVICE INFO HW

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).