Motorola Edge 30 Fusion review in romana – BATERIE SI AUTONOMIE
In carcasa din sticla si metal locuieste un acumulator echipat cu capacitate de 4400mAh si tehnologie de incarcare TurboPower cu putere 68W.
CATEVA SCURTE OBSERVATII
Va precizam ca in ultima perioada noi am avut in teste diverse telefoane echipate cu incarcare rapida foarte potenta. Aici scoatem in evidenta Xiaomi Redmi Note 11 Pro Plus (incarcare 120W), Poco X4 GT (incarcare 67W), Xiaomi Redmi Note 11 Pro (incarcare 67W) si Poco X4 Pro 5G (incarcare 67W).
In ceea ce priveste terminalele Motorola, modelul care a dat startul pentru producator la ‘nebunia’ cu incarcarea foarte rapida este smartphone-ul mid-range Moto G60S (incarcare 50W). Tinem sa precizam ca noi am avut in teste smartphone-ul Motorola Moto G60S.
Prima data haideti sa trecem in revista detalii despre timpii de incarcare ai lui Edge 30 Fusion
3% – 30% in 6 minute
30% – 50% in 5 minute
50% – 70% in 7 minute
70% – 100% in 20 minute
Incarcare full in 38 minute
CATEVA OBSERVATII
Incarcare in 18 minute pana la 70% este impresionant. Apoi, incarcare full in sub 40 de minute este excelent 🙂
AUTONOMIE CU ECRANUL SETAT LA 144Hz
Cu bateria incarcata full si cu ecranul setat la refresh 144Hz, dupa 6 ore de rulaj intens si continuu, smartphone-ul a mai ramas cu 5 procente. Autonomia clar nu este grozava. Insa, daca punem la socoteala chipset-ul foarte puternic si refresh-ul de 144Hz, noi consideram ca autonomia este decenta.
AUTONOMIE CU ECRANUL SETAT IN MODUL REFRESH AUTO
Cu bateria incarcata full si cu refresh-ul setat pe modul auto (functia AI ajusteaza refresh-ul in functie de scenariul de utilizare), dupa 8 ore de rulaj intens si continuu, smartphone-ul a mai ramas cu 5 procente. Noi consideram ca autonomia este buna.
Este foarte bine ca exista optiune care prelungeste semnificativ partea de autonomie (in comparatie cu modul 144Hz).
Per total, noi ne declaram multumiti de cum performeaza device-ul pe partea de autonomie.
CAMERA CONSUM BATERIE
Cu bateria incarcata full, dupa mai mult de 1 ora de utilizare intensa a camerei principale (filmari 8K 30fps, 4K 60fps, 4K HDR10, ultra wide 4K, poze 50MP etc), smartphone-ul a ramas cu 57 procente. Decent.
Motorola Edge 30 Fusion review in romana – CONECTIVITATE SI SENZORI
Si iata-ne ajunsi la sectorul de conectivitate. Aici smartphone-ul este bine pus la punct 🙂
FISA TEHNICA
# WiFi 802.11 ax, Bluetooth 5.2, NFC, USB C 3.1 (cu Display Port, iesire video 4K 60hz), 5G, 4G, WiFi Direct, WiFi Hotspot
# Dual SIM, GPS/AGPS/GLONASS/GALILEO
# Senzori – proximitate, lumina ambianta, accelerometru, giroscop, compas, amprenta (senzor optic pozitionat sub ecran), pedometru
CATEVA SCURTE OBSERVATII
Va precizam ca smartphone-ul nu dispune de jack 3.5mm si slot MicroSD. Nu putem spune ca lipsa acestor dotari surprinde. Clar ca absenta lor este un minus, insa nu este ceva decisiv.
Motorola Edge 30 Fusion review in romana – AMBALAJ SI ACCESORII
In cutia device-ului gasim incluse urmatoarele elemente – incarcator 68W, husa transparenta, cablu USB C – USB C, cheita pentru SIM, folie preaplicata si documentatie.
Legat de husa din dotare, ea este una de calitate. Marginile curbate, partile de sus/jos si spatele dispun de o protectie decenta.
Apropo de folie, si ea este de calitate buna.