Uite Motorola Edge 30 review in romana. In aceasta zi de luna Mai avem o surpriza foarte placuta pentru voi, dragii nostri cititori/vizitatori 🙂
De ceva timp, in laboratorul nostru de testare este prezent noul terminal mid-range premium Edge 30 al celor de la Motorola. Device-ul este un model slim, relativ compact si echipat cu dotari hardware care de care mai cool/interesante.
Dintre acestea mentionam camera principala cu 2 senzori de 50MP, chipset-ul Snapdragon 778G Plus, display-ul OLED 144Hz si carcasa cu look elegant/stilat.
Ce parere aveti despre cele enumerate ? Noi credem ca ‘suna’ foarte bine 🙂 Lasam vorbaria fara rost de-o parte si trecem la treaba. Va dorim sa aveti parte de o lectura cat mai placuta 🙂
Motorola Edge 30 review in romana – DESIGN
Smartphone-ul afiseaza un aspect modern/elegant si o constructie solida/de calitate. Apropo de constructie, terminalul poseda carcasa din plastic si protectie IP52 (durabilitate la praf si stropiri cu apa).
Sa nu va descurajeze asamblarea din materiale plastice. Spunem asta deoarece device-ul se simte solid si bine inchegat. Partea din spate are finisaj semi-mat care nu retine tare (daca se poate spune asa) urmele de amprente si praf.
Coloristica partii din spate este un gri, care atunci cand este expus in lumina de afara, isi schimba nuanta inspre albastru. Noi credem ca arata foarte cool 🙂
In spate, elementul de design care fura toate privirile este clar camera principala tripla. Cei 3 senzori sunt frumos aliniati unul sub celalalt.
Va precizam ca la manevrare, suprafata semi-mata se ‘lipeste’ destul de bine de palma/mana utilizatorului.
Motorola Edge 30 review in romana
Sub camera principala inspre partea de mijloc avem logo-ul M iar inspre marginea de jos gasim ‘inscriptia’ motorola.
Facem trecerea insa partea frontala iar aici ne intampina cu bratele deschise un display echipat cu 6.5 inci, format 20:9 si perforatie pozitionata sus pe mijloc.
Formatul 20:9 face ca partea frontala (implicit ecranul) sa fie usor inalta si un pic ingusta.
Motorola Edge 30 review in romana – ALTE DETALII DE DESIGN
Pe marginea de deasupra ecranului sunt incorporate una din cele 2 boxe si difuzorul pentru apeluri. Legat de apeluri, noi am testat cateva convorbiri iar calitatea audio este una buna (voce care se aude placut, volum puternic).
Pe marginea de jos gasim insirate cea de-a 2-a boxa, un microfon, portul USB C si slotul Dual SIM. Ne indreptam privirea catre marginea de sus iar aici zarim cel de-al 2-lea microfon.
Pe marginea dreapta sunt pozitionate inspre partea de sus tasta de reglare volum si butonul de pornire/oprire. Marginea din partea stanga nu contine niciun element.
Spatele semi-mat are suprafata plata. Design-ul este de tip non unibody (daca se poate spune asa).
Va precizam ca smartphone-ul etaleaza un design slim de doar 6.79 milimetri.
Modulul camerei principale iese in afara corpului din plastic (nu exagerat). Va precizam ca senzorii ies la randul lor in afara modulului, care este dotat cu suprafata glossy.
Motorola Edge 30 review in romana
Remarcam faptul ca modulul camerei este frumos rotunjit. Din acest punct de vedere, modulul se ‘asorteaza’ cu marginea rotunjita a smartphone-ului.
Rama din plastic poseda suprafata mata si o dunga glossy subtire inspre partea de sus.
Si partea frontala dispune de suprafata plata. Inca odata se face remarcat profilul slim al dispozitivului.
Display-ul este inconjurat pe margini de jur imprejur de o dunga neagra din plastic.
Si uite ca am ajuns la un segment de mare interes/importanta, in speta sistemul audio. Va mentionam ca terminalul este dotat cu boxe stereo (una in partea de jos, una sus langa difuzorul de apeluri) si optimizare cu tehnologia Dolby Atmos.
Motorola Edge 30 review in romana
Boxele au volum puternic, vocile se aud clar, sunetul la ascultare muzica este placut iar difuzoarele nu distorsioneaza la volum maxim.
Va precizam ca notificarile, sunetul de apel etc, se aud fara probleme atunci cand te afli intr-un loc zgomotos.
Aplicatia Dolby Atmos pune la indemana 5 presetari: smart audio (optimizeaza sunetul in functie de ceea ce se ruleaza), music, movie, game si podcast.
Noi am testat presetarile iar fiecare din ele ajusteaza sunetul conform descrierii. Presetarea game accentueaza usor frecventele inalte, presetarea movie accentueaza vocile si dialogul etc.
Smartphone-ul dispune de functie Multi-volume, care permite ajustarea volumului per aplicatie media. O chestie foarte utila 🙂
In sectiunea sunet a device-ului gasim multe functii utile si interesante 🙂