Motorola Moto G60S review in romana – DISPLAY

Motorola Moto G60S review in romana

Dam drumul acestui segment hardware prin a va prezenta caracteristicile ecranului.

FISA TEHNICA

# Panou LCD Max Vision 6.8 inci

# Rezolutie FHD+ (2460×1080 pixeli)

# Format 20:9 si raport ecran/corp de 85%

# 396PPI densitate pixeli

# Rata refresh de 120Hz

# Tehnologie HDR10

# Perforatie sus pe mijloc

O SCURTA OBSERVATIE

Va precizam ca initiatorul trendului de telefoane Motorola cu diagonala de 6.8 inci a fost terminalul Moto G9 Plus. Deoarece noi am avut la testare device-ul, va lansam invitatia de a citi Motorola Moto G9 Plus review.

Motorola Moto G60S review in romana

Dupa lunga perioada de butonare, putem afirma fara retinere ca display-ul este unul perfect decent. Incepem prin a spune ca in lumina de afara, luminozitatea disponibila este suficienta.

Legat de luminozitatea in bataia soarelui, cum in aceasta perioada a anului soarele nu isi prea face simtita prezenta, nu am putut testa acel aspect.

Cum e imaginea redata ? Panoul LCD afiseaza niste culori placute, nuantele de negru arata ok iar imaginea este clara/frumos pixelata. Precizam ca raspunsul la atingeri/comenzi este foarte bun.

Legat de unghiurile de vizualizare, aici ecranul sufera un pic. Insa, nu putem spune ca acest aspect afecteaza mult experienta de vizualizare.

Motorola Moto G60S review in romana

Motorola Moto G60S review in romana

Ca si design, display-ul etaleaza niste margini negre destul de slim. Datorita formatului 20:9, ecranul este unul inalt si relativ ingust. Asta in combinatie cu diagonala de 6.8 inci face din device accesoriul ideal atunci cand vine vorba de navigare si scrolling.

Motorola Moto G60S review in romana

Datorita diagonalei generoase si a panoului de calitate, vizionarea de clipuri pe YouTube, filme pe HBO Go etc este o activitate placuta si relaxanta 🙂

Perforatia plasata sus pe mijloc este de mici dimensiuni. Precizam ca pe fundal de alb si cu ecranul usor inclinat, in jurul perforatiei poate fi zarita o tenta de negru. Nimic neobisnuit pentru un panou LCD.

Modul in care se interactioneaza cu notificarile primite este unul elegant, simplu si intuitiv. Gratie functiei Peek Display, ecranul poate fi activat prin simpla atingere pentru a vizualiza detalii esentiale precum data, oara si nivelul de incarcare al bateriei.

Motorola Moto G60S review in romana

Navigarea se poate face prin gesturi (foarte bine optimizate) sau utilizand clasicele butoane software (back, home si recent apps).

Cu ecranul setat pe Dark Mode, negrul afisat arata destul de bine.

Motorola Moto G60S review in romana

In setarile display-ului, culorile pot fi setate sa fie afisate in 2 moduri: natural sau saturated.

Motorola Moto G60S review in romana

Si uite ca am ajuns la partea de mare interes, in speta rata de refresh. Precizam ca afisajul poate fi setat in 3 moduri: auto (tehnologia AI adapteaza refresh-ul in functie de continutul rulat), 60Hz si 120Hz.

Cu display-ul setat la 120Hz, totul devine cursiv si fluent (scrolling, navigare prin interfata, navigare pe net, navigare prin Google Play etc). Va spunem inca de pe acum ca device-ul dispune de procesorul MediaTek Helio G95.

Dupa perioada indelungata de testare, ne pare bine sa va spunem ca chipset-ul MediaTek este suficient de puternic pentru a tine pasul in diverse activitati/task-uri cu refresh-ul de 120Hz al ecranului.

Motorola Moto G60S review in romana

Motorola Moto G60S review in romana

Atunci cand este dezactivata functia de autorotate, iar ecranul este orientat in mod landscape, in partea de jos isi face aparitia o icoana care odata apasata, orienteaza ecranul in pozitia dorita. O chestie utila 🙂

Motorola Moto G60S review in romana

Prin apasarea indelungata a butonului de pornire/oprire, pe display isi face aparitia un meniu elegant (contine comenzile restart, power off si emergency).

Cand smartphone-ul este pus la incarcat, acest aspect este semnalat in partea de jos. Incarcarea device-ului este frumos afisata in meniul Peek Display.

Motorola Moto G60S review in romana

In lumina de afara, ecranul este suficient de lizibil. Precizam ca in aceasta perioada a anului, soarele nu prea are chef sa isi faca aparitia 🙂 Prin urmare, testarea in bataia soarelui nu a fost posibila.

Pages: 1 2 3 4 5 6
ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).