Motorola Razr 40 Ultra review in romana – DOTARI HARDWARE INTERNE

Motorola Razr 40 Ultra review in romana

Motorola Razr 40 Ultra utilizeaza un propulsor format din componente foarte performante.

FISA TEHNICA

# Chipset Qualcomm Snapdragon 8 Plus Gen 1 (4nm, 3.19GHz)

# 8GB de RAM tip LPDDR5X; functie RAM boost (memorie virtuala) care ofera un extra de 2GB memorie

# Procesor grafic Adreno 730

# 256GB de stocare tip UFS 3.1

CATEVA OBSERVATII

Va precizam ca echipa GadgetLab a mai avut la teste un telefon Motorola propulsat de catre chipset-ul Snapdragon 8 Plus Gen 1. Este vorba despre terminalul Edge 30 Ultra. Profitam de contextul creat si va invitam sa parcurgeti Motorola Edge 30 Ultra review in romana.

Apoi, in ceea ce priveste telefoanele Motorola echipate cu procesoare din gama Snapdragon 8 Gen 1, va spunem ca noi am testat si Motorola Edge 30 Pro (SD8 Gen 1).

Revenim la chipset-ul Snapdragon 8 Plus Gen 1. Tinem sa va spunem ca noi am testat si un Xiaomi dotat cu acest chipset. Facem referire la smartphone-ul Xiaomi 12T Pro (review).

Revenim la terminalul Razr 40 Ultra. Va spunem ca motorul de vibratii prezent pe device este unul bun (asigura efecte/pulsatii destul de intense).

PERFORMANTA

Terminalul ruleaza superb absolut orice. Gaming-ul, activitatea consumatoare de cele mai multe resurse hardware, este ceva simplu si natural pentru telefon. Deja celebrul joc Genshin impact (detalii grafice setate la maxim, optiune 60fps activata) ruleaza excelent 🙂 Ca sa fim sinceri, performanta de top a dispozitivului nu este ceva care sa surprinda.

Aspectul care cu siguranta este de mare interes e partea de temperatura chipset atunci cand acesta este impins la maxim pentru o perioada indelungata. Haideti sa descoperim detalii despre acest aspect 🙂

Testare intensiva indelungata

# Antutu stress test (45 minute)

Am demarat testarea intensiva cu benchmark-ul Antutu stress test. In decursul celor 45 minute de testare, temperatura maxima atinsa de chipset a fost de 49 grade. Daca punem la socoteala formatul device-ului, noi consideram ca valoarea de 49 grade este rezonabila.

Evident ca temperatura este mare, insa cum device-ul dispune de spatiu foarte redus pentru disipare caldura (chipset-ul este incorporat in partea de sus in zona camerei principale), putem spune ca valoarea este in limitele normale. Mentionam ca zona din spate sus este destul de calda.

# Genshin Impact (60 minute)

Cum s-a incheiat testarea in benchmark-ul Antutu stress test, am dat drumul jocului Genshin Impact. Pe parcursul celor 60 minute de gaming, temperatura maxima atinsa de chipset a fost de 52 grade. Valoarea este mare, insa acceptabila pentru un device de acest gen.

Cu CPU-ul la 50 – 52 grade, mentionam ca partea din spate sus este calda (tinde spre fierbinte). Trebuie spus faptul ca prin urcarea in temperatura a chipset-ului (peste 50 grade), nivelul de performanta in gaming este bun. Apar intreruperi cand sunt incarcate noi sectiuni ale hartii, insa nimic care sa afecteze experienta de gameplay.

GAMING – Moto Gametime

Motorola Razr 40 Ultra review in romana – TESTE SINTETICE

ANTUTU

Motorola Razr 40 Ultra review in romana

GEEKBENCH

Motorola Razr 40 Ultra review in romana

ANDROBENCH

Motorola Razr 40 Ultra review in romana

SPEEDTEST

DEVICE INFO HW (sistem info)

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).