Motorola Razr 40 Ultra review in romana – CAMERA FOTO PRINCIPALA

Motorola Razr 40 Ultra review in romana

SPECIFICATII

# Senzori – 12MP (F1.5, functie OIS, focalizare PDAF) + 13MP ultra-wide si macro (108 grade, F2.2, autofocus)

# Functii/dotari – HDR, night vision, mod pro, functie google lens, filtre live, mod portret, mod macro, spot color, fotografii active, panorama, video 4K 60fps, video 4K 30fps cu HDR10+, video ultra-wide 4K 30fps, functie de stabilizare, super slow motion FHD 960fps etc

MOD STANDARD

Pe timp de zi (conditii bune sau slabe de luminozitate), camera 12MP (cu OIS) performeaza excelent. Incepem prin a va spune ca partea de captura foto este realizata instant. Apesi pe buton iar poza este gata. Practic, nu exista delay 🙂

Apoi, segmentele de focalizare si captura foto sunt realizate si ele extrem de rapid. Este evident faptul ca chipset-ul este principalul ‘vinovat’ pentru aceste aspecte 🙂

Facem pasul catre calitatea imaginii. Pozele captate sunt impresionante (nu exageram deloc cand spunem asta). Culorile sunt frumoase si intense (nu exagerat de intense), imaginea este clara si foarte detaliata, unghiul de filmare este suficient de larg, luminozitatea este foarte buna, in poze nu este prezent fenomenul de supraexpunere (aici ne referim la conditii de lumina foarte intensa) etc. In ceea ce priveste aplicatia de camera, ea se misca excelent 🙂

MOD STANDARD ZOOM 2X (digital)

Calitatea imaginii este decenta, insa trebuie spus faptul ca scaderea in calitate (comparativ cu standard fara zoom) este semnificativa. Aici clar ca performa ceva mai bine un senzor cu mai multi megapixeli (gen 50/100MP).

MOD ULTRA-WIDE

Ca si performante, camera ultra-wide 13MP nu este la nivelul camerei primare 12MP. Era de asteptat. Insa, noi consideram ca ea performeaza excelent (pe timp de zi conditii bune sau medii de luminozitate).

Primul lucru pe care il mentionam legat de calitatea imaginii este absenta fenomenului de distorsionare de la extremitatile laterale. Cel putin el nu este sesizabil.

Apoi, per total, calitatea imaginii in poze este foarte buna. Culorile sunt frumose, luminozitatea este buna, imaginea are claritate, detaliul este destul de generos, avem unghi larg de filmare (in poze incape mult peisaj/decor) etc.

Ca si viteza focalizare si captura foto, din nou chipset-ul Snapdragon 8 Plus Gen 1 se achita cu brio de job 🙂

MOD NIGHT VISION (standard)

Haideti ca acum sa aruncam o privire peste modul foto night vision (pozare pe timp de noapte). Per total, camera performeaza bine (spre excelent). Imaginile sunt clare, destul de detaliate, lipsite de zgomot, luminoase si frumos colorate.

Camera intampina mici dificultati atunci cand lumina din jur este de intensitate slaba (spre foarte slaba). Isi pot face aparitia fotografiile usor incetosate/blurate.

In ceea ce priveste restul de aspecte, imaginea este focalizata rapid iar partile de captura si procesare foto sunt realizate suficient de repede.

MOD NIGHT VISION (ultra wide)

Va precizam ca modul foto night vision este disponibil si pe camera ultra-wide. Performantele camerei ultra-wide sunt decente, insa fotografierea pe noapte nu este un aspect pe care senzorul ultra-wide il agreeaza.

Daca in jur sunt multe surse de lumina sau se fotografiaza inainte de a fi intuneric complet, camera captureaza niste poze de calitate ok.

Insa, daca lumina din jur este asa si asa, in poze isi face aparitia zgomotul, imaginea devine blurata, imaginea este prea intunecata iar extremitatile laterale sunt distorsionate/usor distorsionate.

Aaaa… sa nu uitam. Daca pozezi aproape de o sursa de lumina (bec stradal) in jurul acelei surse isi fac aparitia raze luminoase.

MOD PORTRET

MOD MACRO

In ceea ce priveste modurile foto macro si portret, ambele capteaza niste poze reusite 🙂

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).