Oppo Reno 10 5G review in romana – DISPLAY
Prima data haideti sa exploram latura tehnica a ecranului. Tinem sa va atentionam ca display-ul are niste caracteristici excelente 🙂
FISA TEHNICA
# Panou 3D AMOLED 6.7 inci
# Rezolutie 2412×1080 pixeli si 394PPI densitate pixeli
# Refresh maxim de 120Hz si rata touch sampling de max 240Hz
# Culori pe 10 bit si spectru culoare DCI-P3
# Luminozitate – standard 500 niti, maxima 800 niti si pana la 950 niti in cazul continutului HDR/HDR10+
# Tehnologii – Always On, HDR10+
# Raport ecran/corp de 93 procente
# Protectie cu sticla Asahi Glass AGC DT Star 2
# Format 20:9
Va precizam ca ecranul este foarte, foarte bun 🙂 (nu exageram deloc cand spunem asta). Display-ul exceleaza cam peste tot.
Culorile sunt foarte frumoase, luminozitatea si contrastul sunt excelente, diagonala mare de 6.7 inci se impaca de minune cu rezolutia FHD+ (poate ne-a cam luat valul 🙂 ), raspunsul la touch/atingeri este excelent, nuantele de negru arata superb iar la utilizare indelungata a ecranului nu ne-am simtit vederea obosita.
Ce ar mai fi de precizat despre ecran ? Unghiurile de vizualizare sunt bune, imaginea este clara iar formatul 20:9 + diagonala mare fac din ecran accesoriul perfect pentru scrolling continut (display-ul este inalt si destul de ingust).
Practic, Oppo si-a motorizat noul terminal mid-range cu un panou AMOLED high-end. Acest tip de abordare intodeauna o sa aseze un zambet larg pe chipul nostru 🙂
Oppo Reno 10 5G review in romana
Ca si design, ecranul are margini negre inguste si extremitati laterale curbate. Noi credem ca display-ul arata foarte bine 🙂
Observam ca display-ul poseda zone laterale curbate. Trebuie spus ca producatorul a optat pentru niste curburi usoare/nu foarte accentuate, ceea ce este excelent.
Urcam un pic unghiul de pozare si admiram ecranul in toata splendoarea lui 🙂
Acum haideti sa privim mai de aproape zonele curbate ale display-ului.
Apropiem camera si mai aproape de marginile display-ului si observam inca odata ca acestea sunt usor curbate. Din nou spunem excelent 🙂
Oppo Reno 10 5G review in romana
Cu modul dark pornit, negrul afisat prin interfata/meniuri arata superb. Mentionam ca in sectiunea ‘Dark mode’ gasim cateva functii interesante/utile.
In sectiunea ‘screen color mode’, gasim 2 moduri de afisare culori: vivid sau natural. Din aceasta sectiune nu absenteaza optiunea pentru ajustare temperatura culoare.
In ceea ce priveste functia de luminozitate automata, ea este bine optimizata (speram ca va place rima).
Daca esti tipul de user/utilizator care petrece ore in sir noaptea cu ochii in display, atunci vei gasi foarte utila functia ‘Eye comfort’.
Mergem mai departe si va spunem ca in setari avem optiuni pentru setare tip font, ajustare marime font si ajustare marime interfata.
Oppo Reno 10 5G review in romana
Functia ‘Video Color Boost’ ofera un plus de culoare clipurilor SD/de mica rezolutie vizionate pe Youtube si/sau vizionate cu un player video/media dedicat.
Facem pasul catre functie ‘Adaptive sleep’ si va precizam ca rolul ei este de a mentine ecranul permanent activ atat timp cat el este privit de catre utilizator.
Ne oprim la sectiunea de refresh a ecranului. Aici ne sunt oferite 3 optiuni: auto select (refresh-ul este ajustat in mod automat in functie de utilizare), high (refresh-ul este ‘blocat’ la 120Hz) sau standard (refresh maxim de 60Hz).
Fie ca se alege refresh-ul ‘auto select’ sau ‘high’, pe display totul este rapid, cursiv si fluent. Va precizam inca de pe acum ca smartphone-ul Reno 10 foloseste chipset-ul Dimensity 7050. Va precizam ca procesorul tine lejer pasul cu refresh-ul maxim de 120Hz.
Oppo Reno 10 5G review in romana
Terminalul are in setari functie pentru mascarea/ascunderea notch-ului.
Aplicatiile de pe device pot fi afisate sub forma de ‘drawer mode’ (app drawer) sau in mod standard (pe mai multe ecrane home).
O functie interesanta prezenta in setari este ‘Swipe down on Home screen’. Acestui tip de actiune (daca se poate spune asa) i se pot asocia 3 functii: Shelf, Global Search (pe ecran apare fereastra de cautare aplicatii) sau Notification drawer (este afisata fereastra cu notificari si setari rapide).
Functia ‘Shelf’ este foarte cool deoarece ofera acces rapid la un portal media alcatuit/format din widget-uri. Se pot adauga widget-uri utile precum conditii meteo, numarul de pasi parcurs, ceas, galerie foto etc. Portalul ‘Shelf’ este bine optimizat (ruleaza rapid) si are o interfata grafica eleganta.
Oppo Reno 10 5G review in romana
Celalalte 2 functii, ‘Global search’ sau ‘Notification drawer’ ce pot fi asociate gestului ‘Swipe down on Home screen’ sunt si ele interesante.
O alta chestie interesanta prezenta in setari este ‘Lock Screen Magazine’. Cu aceasta functie activata/pornita, de fiecare data cand accesezi meniul lock screen, pe ecran o sa fie afisat un wallpaper diferit.
Deja clasicele optiuni pentru activare ecran, raise to wake si double tap sunt excelent optimizate.
In fereastra lock screen se poate opta pentru afisarea de shortcuts (in partea de jos) pentru aplicatii precum camera, google assistant etc.
Oppo Reno 10 5G review in romana
Apropo de fereastra lock screen, ea este intuitiva si are un aspect minimalist.
Ne pare bine sa vedem ca Oppo a inclus pe device functia ‘Pocket mistouch prevention’ (touch-urile accidentale nu sunt inregistrate). Din testele facute de noi putem spune ca functia este eficienta 🙂
Meniul split screen pentru multitasking poate fi accesat simplu si rapid.
Prezenta optiunii ‘Flexible windows’ (ferestre putitoare) este un mare plus. Aceasta functie (si alte cateva) poate fi accesata din meniul ‘recents’.
Oppo Reno 10 5G review in romana
Si uite ca am ajuns la senzorul de amprente (incorporat in ecran). Incepem prin a va spune ca procedura de configurare a senzorului este simpla si rapida. Cu acest aspect lamurit, va precizam ca scanner-ul are o pozitie destul de comoda (aproape de marginea de jos) si este usor de gasit/atins. Ca si deblocare, va precizam ca senzorul de amprente este rapid si precis.
Mentionam ca in setarile scanner-ului de amprente gasim cateva functii interesante precum animatie amprenta (afisata atunci cand device-ul este deblocat), app lock, quick launch etc.
O alta functie interesanta si utila prezenta in setari este ‘Smart Sidebar’. Ea ofera acces rapid (si simplu) la aplicatiile favorite.
Daca terminalul este frecvent folosit de catre copil, atunci vei gasi foarte utila functia ‘Kid Space’.
Oppo Reno 10 5G review in romana
Pentru persoanele cu deficiente de vedere sau pentru cei in varsta, terminalul pune la dispozitie functia ‘Simple mode’ (interfata este simplificata iar icoanele sunt mari si clare).
Pentru navigare, putem alege tastele software (back, home, recent apps) sau gesturile (sunt foarte bine optimizate).
Smartphone-ul ofera un sistem de gesturi interesant si bine pus la punct.
In setari gasim optiune de setare a butonului de power (cand este apasat) pentru a porni assistentul vocal google sau pentru a afisa pe ecran meniul de oprire/restart.
Sectiunea Always On ofera multe optiuni de personalizare/customizare fereastra Always On.
Oppo Reno 10 5G review in romana
Temele de ceas disponibile in sectiunea Always On arata foarte bine.
In fereastra Always On, notificarile sunt afisate clar si elegant.
Atunci cand intra notificari, se poate seta ca marginile ecranului sa fie iluminate (iluminarea dureaza cateva secunde).
Setup-ul diagonala mare de 6.7 inci + format 20:9 este ideal pentru scrolling de continut.
Va precizam ca smartphone-ul dispune de certificare DRM Widevine L1. Cu toate ca nu am testat platformele de filme (am renuntat la Netflix, Hbo Max, Disney Plus din cauza continutului destul de slab), datorita certificarii Widevine L1, smartphone-ul o sa ruleze in HD sau mai mult filmele de pe platformele mentionate.
In ceea ce priveste aplicatia Youtube, chipset-ul Dimensity 7050 ruleaza excelent clipuri video setate la 2160p (4K).
Oppo Reno 10 5G review in romana
Ne indreptam atentia catre functia ‘Status bar’. Aici putem alege ce fel de butoane/icoane sa fie afisate in status bar (partea de sus a ecranului).
Pe langa asta, avem si cateva optiuni de personalizare status bar (icoane de notificare, buton baterie si afisare/neafisare procentaj in butonul de baterie).
Notch-ul (pozitionat sus pe mijloc) este de mici dimensiuni.
Lizibilitatea ecranului in lumina de afara este excelenta. In ceea ce priveste lizibilitatea in bataia directa a soarelui, ea este buna 🙂