Xiaomi 13 Pro review in romana – DOTARI HARDWARE INTERNE

Xiaomi 13 Pro review in romana

Smartphone-ul dispune de o motorizare alcatuita din componente foarte puternice.

FISA TEHNICA

# Chipset Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 4nm 3.19GHz

# Procesor grafic Adreno 740

# 12GB RAM LPDDR5X 8533Mbps

# 512GB ROM tip UFS 4.0

# Sistem de racire LiquidCool Technology (camera de vapori de dimensiune generoasa + fasii grafit tip multi-layer)

# Motor de vibratii X-axis linear

CATEVA OBSERVATII

Va precizam ca Xiaomi 13 Pro este cel de-al 2-lea terminal cu propulsor Snapdragon 8 Gen 2 testat de catre echipa GadgetLab. Primul a fost fratele mai mic al acestui device, in speta flagship-ul compact Xiaomi 13.

Apoi, tinem sa mentionam ca noi am avut in teste cateva telefoane motorizate de generatia precedenta a chipset-ului Snapdragon 8 Gen 2. Aici ne referim la procesoarele Snapdragon 8 Plus Gen 1 si Snapdragon 8 Gen 1.

Terminalele cu SD8 Plus Gen 1 testate sunt Xiaomi 12T Pro (review) si Motorola Edge 30 Ultra (review).

Apoi, Poco F4 GT si Motorola Edge 30 Pro sunt smartphone-urile cu SD8 Gen 1 testate de echipa GadgetLab.

Despre motorul de vibratii X-axis linear al Xiaomi 13 Pro mentionam ca livreaza niste efecte intense (la tastare, in gaming etc).

PERFORMANTA

Nava amiral Xiaomi ruleaza superb absolut orice 🙂 Cu acest aspect lamurit, haideti sa descoperim impreuna cum se comporta smartphone-ul/chipset-ul ca si temperatura atunci cand este fortat la maxim pentru o perioada lunga de timp.

Xiaomi 13 Pro review in romana

Xiaomi 13 Pro review in romana – TESTARE INTENSIVA SI INDELUNGATA (device setat pe mod balanced)

1. ANTUTU STRESS TEST

Am demarat testarea intensiva cu benchmark-ul Antutu stress test. Va precizam ca testarea dureaza 45 de minute. Dupa 19 minute de testare, chipset-ul a atins 45 de grade iar pe ecranul telefonului a aparut in chineza mesajul de supraincalzire.

2. ANTUTU BENCHMARK

Cu chipset-ul incalzit bine dupa rulajul de antutu stress test, am dat drumul deja clasicului benchmark Antutu. Pe parcursul testarii, temperatura maxima atinsa a fost de 47 grade. La aceasta temperatura, partea din spate sus este destul de calda. Spre bucuria noastra, pe finalul benchmark-ului, chipset-ul a coborat la 44 grade. Nu-i rau 🙂

3. RULAJ JOC GENSHIN IMPACT

Xiaomi 13 Pro review in romana

Imediat dupa incheierea benchmark-ului Antutu, am dat drumul jocului Genshin Impact. Am setat detaliile grafice la maxim si am activat optiunea de 60fps. Dupa aproximativ 90 minute de gaming, chipset-ul a atins valoarea de 45 grade. Decent 🙂 La aceasta temperatura, spatele este destul de cald (nu exagerat).

4. 3DMARK STRESS TEST

Cum am incheiat cu sesiunea de gaming, am pornit benchmark-ul 3DMark stress test. Mentionam ca dupa cele 90 minute de Genshin Impact, bateria a coborat la 10 procente.

Pentru a testa cat de tare se incalzeste device-ul, benchmark-ul 3dmark a fost rulat cu incarcatorul conectat. Valoarea maxima atinsa a fost de 48 grade. Temperatura este mare, insa rezonabila daca punem la socoteala conditiile testarii (device incalzit bine dupa testarea anterioara, incarcator conectat).

5. DIN NOU ANTUTU STRESS TEST

Am lasat device-ul la incarcat pentru vreo 5 minute iar apoi am dat drumul din nou benchmark-ului Antutu stress test. Dupa 5 minute de testare, device-ul a atins 45 grade iar pe ecran a aparut mesajul de supraincalzire.

Ce concluzie putem trage dupa toate testele rulate ? Sistemul de racire dezvoltat de Xiaomi se comporta decent. Cele 45 de grade atinse dupa 90 minute de Genshin Impact reprezinta o valoare destul de buna. Insa, este evident faptul ca chipset-ul nu agreeaza testarea de tip stress test.

GAMING – GAME TURBO

Xiaomi 13 Pro review in romana – TESTE SINTETICE (DEVICE SETAT PE MODUL PERFORMANCE)

ANTUTU

GEEKBENCH

Xiaomi 13 Pro review in romana

ANDROBENCH

Xiaomi 13 Pro review in romana

SPEEDTEST

DEVICE INFO HW

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).