Xiaomi 13 Pro review in romana – BATERIE SI AUTONOMIE

Xiaomi 13 Pro review in romana

In carcasa foarte eleganta, Xiaomi a incorporat un acumulator foarte performant.

FISA TEHNICA

# Chipset de incarcare Xiaomi Surge

# Chipset Xiaomi Surge pentru battery management

# Capacitate de 4820mAh

# Incarcare HyperCharge de 120W, incarcare wireless turbo de 50W, reverse wireless charging de 10W

CATEVA OBSERVATII

Tinem sa precizam ca primul telefon cu incarcare 120W testat de GadgetLab a fost un Xiaomi 🙂 Este vorba despre excelentul terminal mid-range Redmi Note 11 Pro Plus 5G.

Alte telefoane Xiaomi cu incarcare 120W testate de noi sunt navele amiral Poco F4 GT (review) si Xiaomi 12T Pro (review).

Apoi, va precizam ca noi am testat si device echipat cu incarcare de 125W. Aici facem referire la terminalul flagship Motorola Edge 30 Ultra.

Revenim la terminalul Xiaomi 13 Pro. Haideti sa aruncam o privire peste timpul de incarcare.

Xiaomi 13 Pro review in romana

In urma testului de incarcare rulat in cadrul aplicatiei Antutu, observam ca incarcarea 3% – 100% s-a realizat in sub 22 de minute (cu functia boost charging speed activata). Viteza de incarcare este foarte, foarte rapida 🙂

Xiaomi 13 Pro review in romana

In ceea ce priveste incarcarea, telefonul este setat in mod default pe modul standard (puterea de incarcare urca pana la 120W).

Pentru un plus de viteza la incarcare, in setarile bateriei este prezenta optiunea ‘boost charging speed’. Prin activarea acestei optiuni, incarcarea este ‘fortata’ sa ruleze tot timpul la puterea maxima de 120W.

In ceea ce priveste incalzirea device-ului pe timpul procedurii de incarcare, spatele device-ului si incarcatorul se incalzesc usor.

Legat de incarcarea wireless, cum noi am avut la indemana un pad Xiaomi de doar 10W, nu am considerat relevanta testarea acestui aspect.

Smartphone-ul dispune de functie ‘reverse wireless charging’ cu putere de 10W. Nu am masurat timpii de incarcare, insa va putem spune ca device-ul a incarcat destul de repede de la 30% la 52% bateria de 3200mAh a terminalului Xiaomi Mi Mix 3 (versiune 4G).

AUTONOMIE CU ECRANUL SETAT LA 120Hz

Cu bateria incarcata full si cu ecranul setat in rezolutie 3200×1440 pixeli si refresh 120Hz, dupa aproape 7 ore si 30 minute de rulaj intens si continuu, smartphone-ul a mai ramas cu 5 procente.

Daca punem la socoteala hardware-ul ridicol de puternic si display-ul ultra performant, noi consideram ca autonomia este buna.

Xiaomi 13 Pro review in romana – CONECTIVITATE SI SENZORI

Xiaomi 13 Pro review in romana

Pe partea de conectivitate, terminalul este atractiv pus la punct 🙂

FISA TEHNICA

# 5G, 4G, WiFi 7, Bluetooth 5.3, NFC, USB C 2.0, Dual SIM

# WiFi Direct, WiFi Hotspot, WiFi Display, GPS/AGPS/GLONASS/Beidou/Galileo/NavIC

# Senzori – proximitate, lumina, accelerometru, giroscop, compas, infrarosu, barometru, pedometru

CATEVA SCURTE OBSERVATII

Va informam ca device-ul nu are jack 3.5mm si slot MicroSD. Nimic surprinzator. Apoi, prezenta pe acest mega flagship a portului USB C 2.0 (viteze de max 30/40MB/s) este un mare minus.

Avand in vedere profilul ultra high-end al device-ului, el trebuia sa aiba port USB C 3.2 cu displayport (iesire video 4K 60hz).

Xiaomi 13 Pro review in romana – AMBALAJ SI ACCESORII

Xiaomi 13 Pro review in romana

Smartphone-ul vine intr-o cutie solida si de mari dimensiuni iar ca si accesorii avem urmatoarele: incarcator 120W, cablu USB A – USB C, husa transparenta, cheita pentru SIM si documentatie.

Legat de husa din dotare, ea este decenta.

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).