Uite Xiaomi Mi 10T Pro review in romana. Astazi avem ceva foarte special pentru voi, dragii nostri cititori 🙂 De ceva timp ne ‘jucam’ (daca se poate spune asa) cu un terminal Xiaomi care a receptionat un mix foarte interesant de componente high-end + mid-range. Este vorba despre Mi 10T Pro.
Rezultatul acelui ‘experiment’ este un terminal foarte puternic echipat cu pret de bun simt (detalii despre cost si parerile noastre despre el le puteti afla jos in concluzia acestui lung review). Hmmm… suna foarte bine 🙂 Incheiem aici cu partea introductiva si trecem direct la treaba.
Xiaomi Mi 10T Pro review in romana – DESIGN
Smartphone-ul impresioneaza prin design-ul elegant si prin constructia de calitate excelenta. Terminalul poseda un spate din sticla (Gorilla Glass 5) care a receptionat nunate de albastru deschis si argintiu.
Rezultatul acelui mix este o coloristica atractiva care isi schimba nuanta atunci cand device-ul este expus in lumina de afara sau la o sursa de lumina (pana in zona de mijloc avem o culoare argintie cu tenta de albastru; de la mijloc in jos avem o nuanta de albastru usor inchisa).
Finisajul este unul mat cu o usoara tenta de glossy. Retine finisajul urmele de amprente si praf ? Da, insa nu exagerat.
Elementul predominant al partii din spate este sistemul quad-camera. El etaleaza un design high-tech care acapareaza usor privirea 🙂
Aproape de marginea din partea stanga zarim logo-ul Mi si inscriptia 5G.
Ne indreptam privirea catre partea frontala iar aici ne intampina un ecran dotat cu diagonala generoasa (6.67 inci) si perforatie de mici dimensiuni in partea stanga sus.
Xiaomi Mi 10T Pro review in romana – ALTE DETALII DE DESIGN
Deasupra ecranului este pozitionat difuzorul pentru apeluri. El incorporeaza si difuzor audio. In cele cateva convorbiri telefonice realizate de noi, experienta a fost una placuta (volum generos, voci care se aud clar).
Va precizam ca telefonul dispune de margini metalice foarte solide (si elegante in acelasi timp 🙂 ) echipate cu finisaje glossy. Pe marginea metalica de jos gasim incorporate (de la stanga spre dreapta) linie de antena, cel de-al 2-lea difuzor audio, un microfon, port USB C, slot Dual SIM si o alta linie de antena.
Si acum va spunem cateva cuvinte despre sistemul audio al terminalului (compus din doua boxe). Incepem prin a mentiona ca boxele au un volum puternic. Cu boxele date la maxim, ele nu distorsioneaza (frecventele devin usor inalte, insa nu deranjeaza auzul).
Cum este calitatea sunetului ? Buna. Cu telefonul tinut in mod landscape, exista o separare stereo decenta. Muzica de pe YouTube se aude placut iar in piese de tip house/techno, bass-ul este redat decent. Va precizam ca sunetul din jocuri/filme este spre foarte bun 🙂
Va informam ca jack-ul 3.5mm lipseste (iesire audio prin USB C, adaptorul USB C – jack 3.5mm este inclus in dotarea standard). Va mai spunem ca pe device este prezenta certificarea audio High-Res.
Xiaomi Mi 10T Pro review in romana
Facem trecerea catre marginea metalica de sus iar aici gasim aliniate (de la stanga spre dreapta) o linie de antena, senzorul infrarosu, perforatie (prin care este emis sunet) si un microfon.
Pe marginea metalica din partea dreapta gasim (de jos in sus) o linie de antena, butonul de pornire/oprire (incorporeaza scanner de amprente), tasta de reglare a volumului si o alta linie de antena.
Toate butoanele lasa un feedback bun la apasare. Apropo de scanner-ul pentru amprente, el este excelent 🙂 Configurarea lui se face rapid si in cativa pasi iar deblocarea in sine este una rapida si precisa. Asa da 🙂
Va precizam ca butonul de pornire este pozitionat comod (el este usor de gasit si apasat; asta este valabil si pentru senzorul de amprente). Pentru deblocarea terminalului se poate utiliza si functia Face Unlock.
Ca si rapiditate si precizie, deblocarea faciala este inferioara scanner-ului de amprente (era culmea sa fie altfel). Insa, in conditii de lumina buna si medie, deblocarea faciala functioneaza multumitor (deblocare rapida). In conditii de lumina slaba/intuneric, face unlock-ul uneori merge, alteori da rateuri.
Ne focusam pe marginea metalica stanga iar tot ceea ce gasim aici sunt 2 linii de antena (pozitionate sus si jos).
Xiaomi Mi 10T Pro review in romana
Va precizam in partea introductiva a acestui review ca smartphone-ul este un mix de elemente high-end + mid-range. Pe partea de design, zona high-end/premium este reprezentata de catre marginile metalice elegante si de catre spatele din sticla.
In zona focusata pe design, aspectul mid-range iese la iveala atunci cand privim partea frontala. Aici ne referim la faptul ca ecranul este inconjurat pe margini de jur imprejur de catre o dunga neagra subtire din plastic.
Din acest unghi se poate observa ca peste display este aplicata o folie (ea este preaplicata direct din fabrica). Asta este un plus 🙂
Sticla de pe spate este usor curbata inspre marginile laterale. Acele curburi aseaza foarte bine device-ul in palma utilizatorului. Remarcam faptul ca marginea metalica este subtire pe laterale si mai groasa in partile de sus/jos.
Camera principala afiseaza un design cool, insa modulul camerei iese cam prea mult in afara corpului din sticla. Inainte de a trece la urmatorul segment al review-ului, tinem sa va precizam ca telefonul nu dispune de niciun fel de protectie la apa.
Xiaomi Mi 10T Pro review in romana – GALERIE FOTO
Xiaomi Mi 10T Pro review in romana – DISPLAY
Prima data haideti sa trecem in revista caracteristicile tehnice ale ecranului. Va ‘avertizam’ ca ele sunt foarte bune 🙂
FISA TEHNICA
# Panou IPS LCD dotat cu 6.67 inci
# Rezolutie FHD+ (2400×1080 pixeli)
# 395PPI densitate pixeli
# Format 20:9
# Raport ecran/corp de peste 85 procente
# Tehnologie AdaptiveSync (refresh adaptiv); refresh de pana la 144Hz
# Luminozitate maxima de 650 niti
# Rata contrast de 1500:1
# Tehnologie HDR10
# Spectru culoare DCI-P3, TrueColor
# Protectie Gorilla Glass 5
# Senzor lumina ambianta la 360 grade
# Tehnologie MEMC (imbunatateste cursivitatea continutului video care ruleaza la fps redus)
# Perforatie in partea stanga sus
# LED pentru notificari
O SCURTA OBSERVATIE
Tehnologia AdaptiveSync adapteaza refresh-ul ecranului in functie de continutul rulat. Avem refresh de 48/50Hz pentru filme/seriale, 30/60Hz pentru video streaming, pana la 144Hz pentru continut care necesita scrolling si pana la 144Hz pentru gaming. Interesant 🙂
Nu exageram deloc cand spunem ca telefonul are un ecran IPS excelent. Panoul afiseaza niste culori vii, contrast si luminozitate surprinzator de bune, o imagine clara placuta ochiului si niste unghiuri de vizualizare bune (spre foarte bune).
Ca sa fim sinceri, ecranul LCD utilizat de Xiaomi Mi 10T Pro este cel mai bun vazut de noi in ultimii 2-3 ani pe un telefon mobil. Nu putem spune daca ecranul este mai bun decat ceea ce punea HTC pe telefoanele sale.
Va precizam ca brand-ul HTC era renumit pentru panourile LCD de cea mai buna calitate. Flagship-urile HTC cu panouri Super LCD nu erau cu nimic mai prejos fata de AMOLED-uri.
Ca si design, afisajul de pe Mi 10T Pro poseda margini negre slim si o perforatie mica/subtila. Excelent 🙂
Datorita formatului inalt tip 20:9 si diagonalei mari de 6.67 inci, ecranul este ideal pentru scrolling (site-uri, aplicatii stiri, aplicatii shopping, facebook, twitter etc).
Xiaomi Mi 10T Pro review in romana
Gratie dimensiunilor generoase si panoului de calitate excelenta, ecranul este ideal pentru gaming, filme pe Netflix/HBO GO, YouTube etc.
Si acum haideti sa aruncam o privire peste elefantul din camera, in speta rata de refresh. In setarile display-ului exista 3 optiuni de refresh: standard de 60Hz, medium de 90Hz si high de 144Hz.
Cu refresh-ul setat la valoarea maxima de 144Hz, telefonul parca isi ia zborul 🙂 Pe display, totul se misca super cursiv (meniul cu setari/aplicatii, scrolling, animatii/tranzitii etc).
Este o reala placere sa navighezi cu telefonul prin ofertele marilor magazine online, prin galeria foto, prin agenda telefonica, documente PDF si asa mai departe.
Se poate opta pentru butoane software de navigare sau pentru navigarea prin gesturi. Datorita refresh-ului de 144Hz, noi va recomandam din toata inima sa optati pentru navigarea prin gesturi.
In primul rand, navigarea prin acest mod este simpla si intuitiva. Apoi, gratie refresh-ului, viteza si felul in care sunt realizate tranzitiile in urma gesturilor provoaca o reala satisfactie 🙂
Xiaomi Mi 10T Pro review in romana
In setarile display-ului, se poate alege intre 4 moduri de afisare a culorilor: auto, saturated, original si advanced. Dintre aceste moduri, noua ne-a placut cel mai mult modul ‘saturated’ (culorile sunt frumos nuantate).
Gratie dimensiunilor mici, perforatia din partea stanga sus nu prea iese in evidenta. Excelent 🙂 Va precizam ca atunci cand pe ecran este afisata o imagine pe alb, in jurul perforatiei cu greu se poate observa tenta de negru tipica pentru panoul LCD (ecranul trebuie sa fie inclinat destul de mult pentru a observa in jurul perforatiei o tenta de negru). Din nou spunem excelent 🙂
Daca nu reusesti sa te impaci cu perforatia, ea poate fi mascata/ascunsa simplu si rapid din setari.
Meniul lock screen arata bine si este usor de utilizat.
Xiaomi Mi 10T Pro review in romana
Cand telefonul este pus la incarcat, pe display isi face aparitia pentru cateva secunde o animatie cu grafica frumoasa.
Led-ul de notificare este asezat deasupra ecranului inspre partea stanga. In ciuda dimensiunii mici, el este destul de usor de observat (LED-ul este luminat in alb).
Pe timpul testarii, noi am prins o vreme relativ inchisa. In aceste conditii, ecranul este perfect lizibil. Pozele nu sugereaza asta, insa va asiguram ca ecranul se vede bine. Datorita luminozitatii maxime de 650 niti, noi suntem increzatori ca ecranul este decent de lizibil in bataia unui soare puternic de vara.
Xiaomi Mi 10T Pro review in romana – DOTARI HARDWARE INTERNE
Smartphone-ul dispune de o motorizare cu adevarat high-end.
FISA TEHNICA
# Chipset Snapdragon 865
# Procesor grafic Adreno 650
# Modem X55 pentru conectivitate 5G
# 8GB de RAM tip LPDDR5
# 256GB de stocare interna tip UFS 3.1
O SCURTA OBSERVATIE
Va reamintim ca noi am compus Samsung Galaxy S20 FE 5G review iar terminalul dispune de aceeasi motorizare Snapdragon 865. Va invitam cu drag sa cititi recenzia realizata de noi pentru smartphone-ul Samsung 🙂
Xiaomi Mi 10T Pro review in romana – PERFORMANTA
Ca sa fim sinceri, in acest punct al review-ului nu avem multe lucruri de spus. Datorita propulsorului foarte puternic + a ecranului de 144Hz, smartphone-ul Xiaomi ‘decoleaza’ in orice fel de activitate/aplicatie/joc 🙂
GAMING
Xiaomi Mi 10T Pro review in romana – TESTE SINTETICE
ANTUTU
GEEKBENCH
ANDROBENCH
SPEEDTEST
DEVICE INFO HW
Xiaomi Mi 10T Pro review in romana – SISTEM DE OPERARE SI INTERFATA
Terminalul are la bord sistemul de operare Android 10, peste care vine aplicata interfata grafica MIUI 12.0.18. Gratie chipset-ului high-end (SD865) si refresh-ului de 144Hz, interfata/sistemul de operare ruleaza rapid si super cursiv.
Pe timpul testarii, noi nu am avut de-a face cu bug-uri sau crash-uri. Numarul de setari disponibil este generos (spre foarte generos) iar utilizarea/configurarea lor este o activitate placuta/intuitiva.
Noi va invitam cu tot dragul sa va uitati peste capturile de ecran de mai jos pentru a descoperi care sunt cele mai cool setari si cum arata interfata. Va dorim vizionare placuta 🙂
INTERFATA
SETARI
Xiaomi Mi 10T Pro review in romana – CAMERA FOTO PRINCIPALA
SPECIFICATII PENTRU CAMERA
# Senzori – 108MP (Samsung HMX, 4-in-1 Super Pixel, F1.69, lentile 7P, stabilizare OIS, PDAF autofocus) + 13MP (ultra-wide 123 grade, F2.4, lentile 5P) + 5MP (macro, F2.4, lentile 3P, autofocus)
# Functii/dotari – mod pro, HDR, tehnologie AI, infrumusetare, filtre de imagine, tehnologie Google Lens, zoom digital 30X, mod macro, mod portret, mod night, mod 108MP, mod panorama, vlog, captura video 8K 30FPS, 4K 60fps, ultra-wide 4K 30fps, steady video 1080p 30fps, video slow motion 1080p 120fps, stabilizare EIS etc
Inainte de a demara cu parerile noastre despre cum performeaza camera, avem cateva chestii interesante de precizat. Noi am mai testat un flagship echipat cu senzorul Samsung HMX 108MP. Este vorba despre terminalul Motorola Edge Plus.
Apoi, va reamintim ca noi am facut review smartphone-ului Samsung Galaxy S20 Ultra 5G, care la randul sau poseda senzor de 108MP (Samsung HM1).
Xiaomi Mi 10T Pro review in romana
Si acum haideti sa descoperim impreuna cum performeaza modul foto 108MP al smartphone-ului Xiaomi Mi 10T Pro. Incepem prin a va spune ca partile de captura foto si focalizare sunt realizate rapid. Asta se datoreaza puternicului chipset Snapdragon 865.
Apoi, atunci cand vine vorba de claritate, rezolutie, culoare si nivel de detaliu, modul foto 108MP exceleaza. Pozele arata foarte bine (ele poseda rezolutia efectiva de 12032×9024 pixeli).
Va informam ca o fotografie 108MP nu depaseste 27MB, ceea ce este bine. Din testele facute de noi, modul 108MP performeaza cel mai bine in conditii medii si bune de luminozitate.
Va precizam ca noi am testat in modul 108MP functia de zoom 2X. Va anuntam ca exista o usoara scadere a calitatii imaginii (in comparatie cu modul 108MP fara zoom), insa per total pozele arata bine (spre foarte bine).
Facem pasul catre modul foto standard si va precizam ca el etaleaza un comportament excelent. Totul este bine pus la punct si excelent optimizat: viteza focalizare, viteza captura foto si calitatea imaginii.
Apropo de calitatea pozelor (rezolutie efectiva de 5792×4344 pixeli), ele poseda detaliu generos, claritate suficienta, iar cu HDR-ul activat, pozele capata o coloristica atractiva (HDR-ul nu exagereaza cu intensificarea culorilor). Excelent 🙂
Xiaomi Mi 10T Pro review in romana
Mergem mai departe si va informam cum performeaza functia de zoom a sistemului tri-camera. Aspectul usor dezamagitor este lipsa senzorului telephoto (focuzat pe zoom, livreaza functie de zoom optic). In absenta camerei telephoto, smartphone-ul are doar zoom digital.
Din testele facute de noi, imaginea arata bine pana la valoarea de zoom 5X. Cu functia de zoom urcata la 10X, calitatea foto scade considerabil. Va mentionam ca telefonul poate zoom digital de pana la 30X.
Si acum haideti sa aruncam o privire (sau mai multe) peste modul foto ultra-wide. Gratie unghiului larg de filmare la 123 grade, senzorul poate captura peisaje foarte intinse si poate incadra de aproape cladiri/obiecte foarte voluminoase. In regula. Cum este cu calitatea imaginii ? Per total, ea este buna 🙂
De cele mai multe ori, fotografiile ultra-wide nu capata extremitati laterale blurate sau usor blurate. De asemenea, obiectele afisate in marginile laterale nu sunt distorsionate/afisate incorect (obiecte inclinate). Apoi, in poze, culorile arata placut, rezolutia este buna (4208×3120 pixeli) iar detaliul este generos si frumos afisat.
Xiaomi Mi 10T Pro review in romana
A venit momentul sa ne focusam pe modul de pozare Night (fotografiere pe timp de noapte). Ne pare bine sa va anuntam ca modul foto Night este bine optimizat. De cele mai multe ori, fotografiile de acest gen arata atractiv (luminozitate buna, detaliu generos si destul de clar, zgomotul lipseste, culori placute). Daca ar fi sa criticam ceva, dureaza o idee cam mult partea de captura foto + procesare.
Va precizam ca modul Night este disponibil si pe senzorul ultra-wide. Si acum urmeaza intrebarea arzatoare. Cu performeaza modul foto Night Ultra-Wide ? Destul de bine.
In comparatie cu modul Night standard, exista o pierdere in ceea ce priveste calitatea imaginii. Aici ne referim in special la extremitatile laterale ale pozelor. Obiectele afisate in aceste zone sunt usor blurate. In rest, calitatea imaginii este ok.
Parasim modul foto Night si ne indreptam privirea catre modul foto portret. Per total, el livreaza un comportament bun. Uneori, blur-ul din background nu este aplicat uniform, insa de cele mai multe ori, fotografiile bokeh (background blurat) arata placut.
Xiaomi Mi 10T Pro review in romana
Si iata-ne ajunsi la modul foto panorama. Din testarea facuta de noi, pare ca modul panorama intampina probleme cu procesarea sau exista ceva bug in aplicatia foto. Spunem asta deoarece pozele de acest tip nu arata in regula. Imaginea arata distorsionat/sacadat. Noi speram ca acest aspect va fi remediat cat de repede printr-un update software.
Ne focusam pentru cateva momente pe modul foto macro si va precizam ca el este bine pus la punct. Focalizarea este destul de rapida iar calitatea foto este buna. Obiectul fotografiat are culori placute, arata detaliat iar rezolutia fotografiei este ok.
Nu parasim camera principala pana nu va spunem cat de bine filmeaza ea. Noi am testat urmatoarele moduri de filmare: 4K 60fps, 4K 30fps ultra-wide, 8K 30fps si steady video 1080p 30fps.
Filmarea 4K 60fps este foarte ok. Imaginea este clara, cele 60fps asigura cursivitate, detaliul este bun, imaginea este suficient de stabila, culorile arata placut iar luminozitatea este perfect in regula.
Xiaomi Mi 10T Pro review in romana
Filmarea 4K 30fps ultra-wide surprinde placut. Primul aspect sesizat de noi este stabilitatea buna (spre foarte buna) a imaginii. Apoi, calitatea filmarii este buna.
Senzorul ultra-wide are tendinta de a intuneca usor imaginea, insa va asiguram ca acest aspect nu este deranjant. Avand in vedere hardware-ul de care dispune device-ul (SD865), noi am fi vrut ca filmarea ultra-wide sa poata fi realizata la 4K 60fps.
In ceea ce priveste filmarea 8K 30fps, pe telefon, ea arata foarte bine. Pe PC-ul nostru pe care compunem review-uri si articole, clipul 8k 30fps nu ruleaza prea grozav (Core i7 4790K).
Legat de filmarea 1080p 30fps steady video, ea se face remarcata prin imaginea foarte stabila. In ceea ce priveste calitatea imaginii, ea este decenta, insa nimic mai mult.
Xiaomi Mi 10T Pro review in romana
Noi am testat si filmarea pe timp de noapte. Surpriza placuta vine din partea modului de filmare 4K 60fps. Clipurile video arata bine (spre excelent): zgomotul este redus, nu exista probleme cu focalizarea, imaginea nu este blurata iar lumina nu clipoceste. Culorile sunt atractive, rezolutia este buna iar detaliul este destul de generos.
Filmarea 4K 30fps ultra-wide realizata pe timp de noapte este asa si asa. Isi face aparitia fenomenul de screen-tearing iar imaginea este usor blurata.
Filmarea 1080p 30fps Steady Video captata pe timp de noapte este slabuta. Screen tearing-ul este prezent iar imaginea este destul de incetosata.
In randurile de mai jos gasiti o galerie care cuprinde toate modurile foto si video testate de noi. Va dorim vizionare placuta 🙂
Xiaomi Mi 10T Pro review in romana – CAMERA FOTO SECUNDARA
SPECIFICATII
# Senzori – 20MP (Samsung S5K3T2, 4-in-1 Super Pixel, F2.2, lentile 5P, fixed focus)
# Functii/dotari – HDR, tehnologie AI, mod portret, mod night, mod panorama, infrumusetare, display flash, video 1080p 30fps
Trebuie sa admitem ca noi nu am acordat mult timp testarii camerei selfie (ne-am focusat mai mult pe camera principala). Insa, din cele cateva teste facute de noi, au rezultat niste fotografii clare, detaliate, luminoase si frumos colorate. Nu-i rau 🙂
INTERFATA CAMERA FOTO
Xiaomi Mi 10T Pro review in romana – GALERIE FOTO
MOD 108MP
MOD 108MP ZOOM 2X
MOD STANDARD
MOD STANDARD ZOOM 5X
MOD STANDARD ZOOM 10X
MOD ULTRA-WIDE
MOD FILTRE
MOD PORTRET
MOD MACRO
MOD NIGHT
MOD NIGHT ULTRA-WIDE
MOD PANORAMA
FILMARI
4K 60FPS
4K 30FPS ULTRA-WIDE
1080P 30FPS STEADY VIDEO
8K 30FPS
4K 60FPS PE NOAPTE
4K 30FPS ULTRA-WIDE NOAPTE
1080P 30FPS STEADY VIDEO NOAPTE
8K 30FPS NOAPTE
Xiaomi Mi 10T Pro review in romana – BATERIE SI AUTONOMIE
In corpul din sticla si metal (masoara 9.33mm) gasim incorporat un acumulator accesorizat cu urmatoarele: capacitate de 5000mAh si tehnologie fast charging cu putere 33W. Va precizam ca wireless charging-ul lipseste. Avand in vedere profilul de high-end al device-ului, incarcarea wireless era binevenita.
Prima data trecem in revista informatii despre timpii de incarcare.
# 0% – 50% in 24 minute
# 50 – 100% in 39 minute
# Incarcare full in 63 de minute
CATEVA SCURTE OBSERVATII
Incarcarea pana la 50 procente se face repede. La fel este si cu incarcarea de la 50% – 100%. Incarcare full in 60 minute pentru un acumulator de 5000mAh nu este rau deloc 🙂
Noi am testat autonomia cu ecranul setat la refresh de 144Hz. Cu bateria incarcata full, dupa 11 ore si 21 minute de utilizare intensa si continua, din baterie au mai ramas 10 procente. Nu-i rau deloc 🙂
In contextul in care autonomia la utilizare intensa si continua depaseste lejer 11 ore pe 144Hz, noi am decis sa nu mai testam autonomia device-ului cu ecranul setat pe modurile 90Hz si 60Hz.
Cu bateria incarcata full, dupa 2 ore de utilizare intensa a camerei principale, din baterie au mai ramas 53 procente.
Xiaomi Mi 10T Pro review in romana – CONECTIVITATE SI SENZORI
In sectorul focusat pe conectivitate, terminalul etaleaza un numar generos de dotari.
FISA TEHNICA
# 5G, 4G, WiFi 802.11 a/b/g/n/ac/ax, port USB C 2.0, Bluetooth 5.1, NFC
# WiFi Direct, WiFi Display, WiFi Hotspot GPS/AGPS/GLONASS/BDS/GALILEO/QZSS, Dual SIM
# Senzori – accelerometru, lumina, proximitate, magnetic, giroscop, lumina, proximitate, gravitatie, pedometru, compas, infrarosu
O SCURTA OBSERVATIE
Smartphone-ul nu dispune de slot MicroSD si jack 3.5mm.
Xiaomi Mi 10T Pro review in romana – AMBALAJ SI ACCESORII
In cutia smartphone-ului gasim incluse urmatoarele accesorii – incarcator 33W, cablu USB C, documentatie, cheita pentru slotul SIM, husa, folie si adaptor USB C – jack 3.5mm.
Husa din dotare este una de calitate buna. Ea protejeaza bine partea din spate si marginile telefonului.
Xiaomi Mi 10T Pro review in romana – CONCLUZIE SI PRET
Xiaomi Mi 10T Pro este un terminal care noua ne place mult. Smartphone-ul poseda niste atuuri care pur si simplu nu pot fi ignorate: configuratie high-end foarte puternica, display IPS 144Hz excelent, design premium (sticla + metal), autonomie buna si incarcare rapida, camera tripla potenta etc.
Va mentionam la inceputul acestui review ca telefonul este un mix de high-end + mid-range. Partile mid-range sunt reprezentate de camera selfie capabila de doar 1080p 30fps, lipsa camerei telephoto (pentru zoom), lipsa incarcarii wireless si lipsa protectiei IP68.
Din punctul nostru de vedere, atunci cand vine vorba de versiunea echipata cu 8GB RAM/128GB, acele dotari mid-range slabute oarecum pot fi trecute cu vederea.
Varianta cu 128GB poate fi gasita online pentru suma de 2439 lei, ceea ce este un pret bun. Insa, costul de aproximativ 2700 – 2900 lei pentru versiunea cu 8GB RAM/256GB este problematic. De ce spunem asta ?
Xiaomi Mi 10T Pro review in romana
Smartphone-ul Galaxy S20 FE 5G costa tot 2700 lei (altex) iar terminalul nu sufera de neajunsurile regasite pe smartphone-ul Xiaomi. Samsung Galaxy S20 FE 5G dispune de camera selfie capabila de 4K 60fps, camera 8MP telephoto cu zoom optic 3X, incarcare wireless si protectie IP68.
Aaaa… si inca ceva. Terminalul Samsung poseda ecran Super AMOLED de 120Hz iar noi consideram ca el este net superior in comparatie cu IPS-ul de 144Hz de pe Xiaomi.
Atuurile terminalului Mi 10T Pro in comparatie cu Galaxy S20 FE 5G sunt stocarea interna de 256GB (128GB pentru Samsung), cei 8GB de RAM (6GB RAM pentru Samsung), senzorul de 108MP al camerei principale (12MP pentru Samsung), bateria de 5000mAh cu incarcare 33W (4500mAh cu incarcare 25W pentru Samsung) si carcasa cu spate din sticla (spate din plastic pentru Samsung).
Din punctul nostru de vedere, atuurile lui Mi 10T Pro nu prea conving. La 2700 lei, Galaxy S20 FE 5G are un pachet de dotari cu mult mai bine pus la punct.
PRO
- Display IPS excelent; rata refresh de 144Hz face ca totul sa fie super cursiv
- Ecranul are lizibilitate buna in lumina de afara
- Design elegant, materiale premium (sticla si metal) si constructie solida
- Configuratie hardware foarte performanta: Snapdragon 865, 8GB RAM LPDDR5, 256GB ROM UFS 3.1
- Baterie de 5000mAh si autonomie buna (cu ecranul setat pe 144Hz); incarcare rapida
- Camera principala performanta; filmarea 4K 60fps pe zi/noapte este de calitate; filmare 4K 30fps ultra wide arata bine
- Camera selfie face poze de calitate
- Boxe stereo destul de potente
- Conectivitate moderna si bine pusa la punct – 5G, NFC, USB C, Bluetooth 5.1, WiFi 802.11 ac etc
- Scanner de amprente rapid si precis
- Deblocare faciala rapida/precisa in conditii bune si medii de luminozitate
- Sistem de operare Android 10 excelent optimizat si bogat in setari
- Cateva accesorii utile incluse standard – folie, husa, adaptor USB C – jack 3.5mm
- Versiunea cu 8GB RAM/128GB are pret bun
CONTRA
- Fara protectie IP68
- Fara incarcare wireless
- Fara slot MicroSD si jack 3.5mm
- Camera principala nu are senzor telephoto (pentru zoom)
- Modul foto panorama nu functioneaza corespunzator; pozele captate au imagine distorsionata/sacadata
- Telefonul nu poate filma 4K 60fps ultra-wide
- Camera selfie poate doar 1080p 30fps
- Versiunea cu 8GB RAM/256GB are pret mare; Samsung S20 FE 5G costa la fel si este cu mult mai bine pus la punct
Am avut ocazia sa va aducem Xiaomi Mi 10T Pro review in romana gratie partenerului nostru Xiaomi Romania.