Xiaomi Redmi 10 review in romana – DISPLAY

Xiaomi Redmi 10 review in romana

Demaram cu display-ul smartphone-ului prin a va prezenta caracteristicile sale.

FISA TEHNICA

# Panou LCD 6.5 inci

# Format 20:9 si rezolutie Full HD+ (2400×1080 pixeli)

# 405PPI densitate pixeli si raport ecran/corp de aproape 84 procente

# Rata refresh de 90Hz (adaptive sync 45/60/90Hz)

# Perforatie sus pe mijloc

# Protectie Gorilla Glass 3

# Functii – sunlight display, reading mode 3.0

Xiaomi Redmi 10 review in romana

Dupa perioada de testare putem afirma ca smartphone-ul dispune de un ecran LCD decent. Culorile afisate nu sunt ele cele mai intense, insa noi consideram ca arata ok. Rezolutia FHD+ si diagonala de 6.5 inci se impaca foarte bine. In urma acestui combo rezulta o imagine clara si bine pixelata.

In ceea ce priveste unghiurile de vizualizare, ele sunt rezonabile pentru un panou LCD de buget. Ce ar mai fi de spus despre ecran ? Raspunsul la atingeri este bun iar nuantele de negru arata destul de ok.

Xiaomi Redmi 10 review in romana

Ca si design, ecranul poseda niste margini negre destul de slim. Cea pozitionata in partea de jos este o idee mai groasa.

Xiaomi Redmi 10 review in romana

Datorita formatului 20:9, avem un ecran inalt si relativ ingust. Aceste aspecte sunt potrivite pentru activitati care necesita mult scrolling.

Xiaomi Redmi 10 review in romana

Perforatia pozitionata sus pe mijloc este de mici dimensiuni. Va precizam ca atunci cand display-ul afiseaza o imagine pe alb, cu ecranul usor inclinat, in jurul perforatiei poate fi observata o usoara tenta de negru. Asta este ceva specific panourilor LCD de buget.

Xiaomi Redmi 10 review in romana

Am ajuns la unul dintre cele mai interesante aspecte ale ecranului, in speta rata de refresh. Aici avem 2 optinui: refresh standard de 60Hz si refresh de 90Hz.

Cu display-ul setat la 90Hz, avem o imagine care este destul de cursiva in diverse activitati (navigare prin interfata, scrolling, navigare pe net etc). Spre surprinderea noastra, chipset-ul Helio G88 al device-ului este suficient de puternic pentru a tine pasul cu refresh-ul de 90Hz.

Apar momente (pagina web incarcata de reclame) cand refresh-ul de 90Hz nu se face simtit. In aceasta situatie este clar nevoie de o motorizare ceva mai puternica. Insa, per total noi ne declaram multumiti de cum se comporta tandem-ul chipset Helio G88 + ecran LCD 90Hz.

In setarile ecranului, culorile pot fi setate sa fie afisate (speram ca va place rima 🙂 ) in 3 moduri: vivid, saturated sau standard. La partea de setari display exista functie care iti permite sa ajustezi temperatura culorii.

Xiaomi Redmi 10 review in romana

Va precizam ca functia de ‘ajustare automata a luminozitatii’ functioneaza destul de bine.

Xiaomi Redmi 10 review in romana

Xiaomi Redmi 10 review in romana

Cu modul drak setat, ecranul afiseaza un negru de calitate decenta (daca se poate spune asa).

Xiaomi Redmi 10 review in romana

In setarile ecranului gasim deja clasicul ‘dublu tap’ pentru activare ecran. Pe langa asta, gasim si functie de ‘raise to wake’ (ridicare telefon pentru activare ecran). Va mentionam ca ele sunt bine implementate.

Din meniul cu setari, se poate opta intre 2 moduri in care sa fie afisat meniul drop-down cu notificari. Avem versiunea clasica (Old version) pentru interfata MIUI, care afiseaza notificarile si functiile rapide printr-un simplu drop down (sau pull down).

Apoi, avem versiunea noua (New version) care afiseaza functiile rapide prin pull-down in partea dreapta si notificarile prin pull-down in partea stanga.

Xiaomi Redmi 10 review in romana

Daca perforatia nu iti este pe plac, ea poate fi usor mascata/ascunsa din setari. Se poate opta ca perforatia sa fie afisata sau nu in anumite aplicatii. O chestie utila 🙂

Xiaomi Redmi 10 review in romana

In ceea ce priveste afisarea aplicatiilor, se poate alege pentru afisare clasica (pe mai multe ecrane) sau sub forma de App drawer.

Pentru navigare, se poate alege intre clasicele butoane software (back, home, recent apps) sau navigarea prin gesturi. Cea prin gesturi este intuitiva si bine pusa la punct 🙂

Xiaomi Redmi 10 review in romana

O alta functie interesanta este ‘Icon size’, care iti permite sa ajustezi marimea icoanelor.

Xiaomi Redmi 10 review in romana

Atunci cand smartphone-ul este pus la incarcat, pe ecran isi face aparitia pentru cateva secunde o animatie cool 🙂

Xiaomi Redmi 10 review in romana

In lumina unui soare de luna Octombrie, ecranul este decent de lizibil.

Pages: 1 2 3 4 5
ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).