Xiaomi Redmi 10 review in romana – CAMERA FOTO PRINCIPALA

Xiaomi Redmi 10 review in romana

SPECIFICATII PENTRU CAMERA

# Senzori – 50MP (Samsung ISOCELL JN1, F1.8) + 8MP (ultra-wide 120 grade, F2.2) + 2MP (macro, F2.4) + 2MP (bokeh, F2.4)

# Functii/dotari – focalizare rapida, mod pro, HDR, functie AI, filtre imagine, infrumusetare, functie Google Lens, mod macro, temporizator, mod portret, mod night, mod 50mp, mod panorama, mod ultra-wide, video 1080p 30fps, video ultra-wide 1080p 30fps, short video 1080p 30fps, macro video 720p 30fps, time lapse etc

Pornim la drum cu segmentul de pareri si impresii despre camera prin a va spune cateva cuvinte despre ce comportament are modul de pozare de inalta rezolutie (50MP).

Senzorul Samsung capteaza niste fotografii echipate cu rezolutia efectiva de 8160×6144 pixeli. Datorita acestui aspect, pozele sunt foarte clare. Pe langa asta, imaginile captate lasa o impresie pozitiva pe partile de detaliu, culori si luminozitate.

In ceea ce priveste viteza de focalizare si captura foto, chipset-ul Helio G88 ofera o experienta multumitoare.

Xiaomi Redmi 10 review in romana

Si acum haideti sa facem pasul catre modul foto ultra-wide. Va anuntam ca senzorul ultra-wide 8MP livreaza niste performante perfect decente pentru un telefon mid-range de buget.

Din proprie experienta va spunem ca de cele mai multe ori, telefoanele mid-range (non premium) capteaza prin intermediul senzorului ultra-wide fotografii care sufera de urmatorul fenomen: extremitati blurate si/sau sterse.

Va anuntam ca acel fenomen este prezent in pozele captate de catre terminalul Redmi 10, insa el nu e de intensitate mare. Asta doar poate sa ne bucure.

Daca mai punem la socoteala si faptul ca imaginile capturate au rezolutie ok, detaliu destul de generos si culori placute, putem spune ca per total, camera ultra-wide este surprinzator de buna (pentru un mid-range de buget).

Pasim mai departe si ne focusam pentru cateva momente pe modul foto night (pozare pe timp de noapte). In conditii bune (spre foarte bune) de luminozitate (iluminat stadal, panouri publcitare luminoase etc), se pot capta niste poze cat de cat decente. Insa, de cele mai multe ori, imaginile au zgomot, culori spalacite si claritate slaba.

Xiaomi Redmi 10 review in romana

A sosit momentul sa aruncam o privire peste modul foto standard. Per total, camera captureaza niste fotografii care arata destul de bine. Insa, trebuie sa precizam cateva aspecte.

Va mentionam ca pozele au culori usor spalacite. Asta este valabil chiar si cu HDR-ul activat. Apoi, cateodata camera realizeaza fotografii in care lumina din jur este intensificata un pic cam mult.

Va relatam ca noi am testat modul standard si cu functia de zoom 2X (digital). In comparatie cu modul standard fara zoom, calitatea imaginii scade considerabil. Nu trecem mai departe pana nu va spunem ca in modurile ultra-wide si standard, imaginea este focalizata repejor iar captura foto este efectuata si ea repede.

Continuam cu opiniile despre camera si va spunem cum performeaza modul foto macro. Imaginile captate pot arata decent, insa sunt cateva aspecte de criticat. Fotografiile au ceva zgomot, rezolutia nu este grozava iar culorile sunt spalacite.

Facem trecerea catre modul foto portret. Per total, el performeaza destul de bine. Aspectele mai putin reusite remarcate de noi sunt background-ul care uneori nu este blurat uniform iar culorile puteau fi ceva mai intensificate.

In ceea ce priveste restul de moduri foto pe care noi le-am mai testat (panorama, filtre imagine), imaginile captate arata interesant 🙂

Xiaomi Redmi 10 review in romana

Si acum haideti sa analizam un pic partea de filmare. Va precizam ca noi am testat urmatoarele moduri: 1080p 30fps (zi si noapte) si ultra-wide 1080p 30fps (zi si noapte).

In ceea ce priveste absenta filmarii 4K, majoritatea device-urilor din pragul 700-900 lei nu sunt capabile de 4K. Prin urmare, nu putem reprosa lui Redmi 10 lipsa capturii 4K.

Captura video 1080p 30fps (pe zi) este decenta, insa in absenta functiei de stabilizare, imaginea este jucausa (daca se poate spune asa). In ceea ce priveste filmarea 1080p 30fps pe timp de noapte, ea este mai buna decat ne asteptam sa fie. Cu toate acestea, calitatea video nu este grozava (imagine usor blurata, usor zgomot).

Despre filmare ultra-wide 1080p 30fps (pe zi), putem spune ca este destul de ok. Spre surprinderea noastra, imaginea este ceva mai stabila decat filmarea in modul standard.

Referitor la filmarea ultra-wide pe timp de noapte, ea are zgomot (nu foarte intens) si este usor incetosata. Inainte de a incheia, va precizam ca noi am mai testat filmarea macro 720p 30fps si filmarea tip ‘short video’ 1080p 30fps. Ele arata interesant 🙂

Aaaa… sa nu uitam. In randurile de jos gasiti o galerie foto (cuprinde toate modurile foto testate de noi) si cateva filmari. Va dorim vizionare placuta 🙂

CAMERA FOTO SECUNDARA

Xiaomi Redmi 10 review in romana

SPECIFICATII

# Functii/dotari – HDR, infrumusetare, filtre imagine, temporizator, mod portret, selfie panorama, video 1080p 30fps, short video 1080p 30fps etc

Dupa cele cateva teste facute de noi, au rezultat niste selfie-uri de calitate decenta. Trebuie sa mentionam ca in spatii luminoase, camera capteaza niste poze in care lumina este intensificata un pic cam mult.

INTERFATA CAMERA FOTO

Xiaomi Redmi 10 review in romana – GALERIE FOTO

MOD 50MP

MOD STANDARD

MOD STANDARD ZOOM 2X (digital)

MOD ULTRA-WIDE

MOD NIGHT

MOD PORTRET

MOD MACRO

MOD PANORAMA

MOD FILTRE IMAGINE

FILMARI

1080p 30fps

1080p 30fps pe timp de noapte

1080p 30fps ultra-wide

1080p 30fps ultra-wide pe timp de noapte

Macro Video 720p 30fps

Short Video 1080p 30fps

Pages: 1 2 3 4 5
ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).