Xiaomi Redmi 10C review in romana – DISPLAY

Xiaomi Redmi 10C review in romana

Prima data haideti sa parcugem caracteristicile ecranului.

FISA TEHNICA

# Panou LCD 6.71 inci

# Format 20.6:9 si rezolutie HD+ (1650×720 pixeli)

# Raport ecran/corp de 82 procente

# 269PPI densitate pixeli

# Rata refresh de 60Hz

# Protectie Gorilla Glass

# Notch in forma de V

Xiaomi Redmi 10C review in romana

Per total, display-ul livreaza o experienta buna la utilizare/vizualizare. Imaginea afisata arata decent. Ea este rezonabil de luminoasa, destul de clara, are culori care arata placut si etaleaza un negru care arata surprinzator de bine (pentru un panou LCD). Mai multe detalii despre acest aspect o sa descoperiti in cateva clipe.

Pe partea de touch, va precizam ca ecranul raspunde prompt la atingeri/comenzi.

Aspectul unde ecranul sufera un pic este reprezentat de unghiurile de vizualizare. Cu display-ul inclinat, imaginea isi schimba nuanta (devine mai inchisa). Putem spune ca acest ‘defect’ este marca inregistrata a panoului care foloseste tehnologie LCD.

Xiaomi Redmi 10C review in romana

Pe laterale si in partea de sus, display-ul etaleaza niste margini negre destul de slim. Marginea neagra de jos putea fi ceva mai ingusta.

Notch-ul in forma de V are dimensiune generoasa. Dupa o perioada relativ scurta de utilizare a display-ul, aproape ca nu-l mai observi.

Xiaomi Redmi 10C review in romana

Display-ul are suprafata plata. Va precizam ca afisajul nu este ‘lipit’ direct pe rama din policarbonat. Va reamintim ca ecranul este inconjurat pe margini de jur imprejur de o dunga negra din plastic.

Ecranul are dimensiune generoasa. Va reamintim ca diagonala sa este de 6.71 inci. Datorita formatului 20.6:9, display-ul este inalt si destul de lat.

Gratie display-ul decent, experienta de vizionare pe diverse platforme online (youtube, disney plus, hbo max) este una placuta. Apropo de aceste platforme, avem cateva precizari de facut.

Terminalul Redmi 10C dispune de certificare DRM Widevine L3. Conform informatiilor de pe pagina oficiala a Redmi 10C, terminalul este capabil sa ruleze Netflix si Amazon Prime Video la calitate HD.

Cum noi nu avem abonament la aceste platforme, nu am putut verifica acel aspect. Ramane sa-i credem pe cuvant pe inginerii de la Xiaomi 🙂

Insa, noi avem abonament la platformele Disney Plus si Hbo Max. Va precizam ca ambele platforme ruleaza continut in calitate HD. Excelent 🙂

Xiaomi Redmi 10C review in romana

Apropo de Netflix, noi ne-am intersectat cu o ciudatentie. Am cautat aplicatia pe Google Play Store iar la rezultate nu a aparut nimic.

Apoi, am cautat aplicatia de Netflix pentru Android direct pe Google. Spre surprinderea noastra, cand am apasat butonul de instalare de pe pagina Google, am fost directionati pe pagina de Play Store iar in pagina apare in rosu mesajul ‘Your device isn’t compatible with this version’. Hmmm… ciudat.

Am mers mai departe si am cautat pe platforma apkpure.com o versiune mai veche a aplicatiei Netflix pentru Android. Am optat pentru versiunea 8.30.3 (lansata in 11 iulie).

Aplicatia s-a instalat si a pornit fara nici o problema. Probabil ca va urma un update din partea Netflix iar cea mai recenta versiune a aplicatiei (din Google Play) va rula fara probleme.

Xiaomi Redmi 10C review in romana

Cu modul dark pornit, negrul afisat de panoul LCD arata surprinzator de bine. Asta este semn clar ca LCD-ul pus de Xiaomi pe device este unul de calitate decenta. Excelent 🙂

Xiaomi Redmi 10C review in romana

Functia de luminozitate automata este bine optimizata.

Xiaomi Redmi 10C review in romana

Pentru persoanele care petrec ore in sir pe timpul noptii cu ochii in telefon, setarea ‘reading mode’ este foarte utila.

In sectiunea ‘Color scheme’, gasim 3 presetari pentru afisare culori: vivid, saturated sau standard. Pe langa asta, aici poate fi ajustata si temperatura culorii (cald, rece).

Xiaomi Redmi 10C review in romana

In setari avem optiunea ‘Text size’, care pune la indemana 6 presetari de marime text.

Xiaomi Redmi 10C review in romana

Xiaomi Redmi 10C review in romana

Functiile raise to wake si activare/oprire ecran prin dublu tap (cand device-ul este blocat) sunt bine implementate/optimizate. Apoi, pe timpul testarii, functia de activare ecran cand intra notificari s-a dovedit a fi utila.

Xiaomi Redmi 10C review in romana

Cand smartphone-ul este pus la incarcat, pe display isi face aparitia o animatie cool.

In setari la sectiunea ‘Control center style’ avem disponibile 2 optiuni pentru afisare meniu drop down/swipe down cu notificari: old version sau new version.

Varianta old afiseaza prin swipe down notificarile si meniul cu setari rapide. Apoi, varianta new afiseaza prin swipe down in stanga notificarile si prin swipe down in dreapta meniul cu setari rapide.

Xiaomi Redmi 10C review in romana

Daca notch-ul de dimensiuni generoase nu este pe placul tau, in setari exista optiune de ascundere/mascare a acestuia.

Xiaomi Redmi 10C review in romana

Device-ul nu duce lipsa de functia pentru ajustare marime icoane aplicatii.

Pentru navigare avem 2 optiuni: utilizarea clasicelor butoane software (back, home, recent apps) sau utilizarea gesturilor (sunt bine optimizate).

Aplicatiile instalate pot fi afisate sub forma de app drawer/app tray sau in mod clasic (pe mai multe ecrane).

Lizibilitatea ecranului in lumina de afara este destul de buna. In ceea ce priveste lizibilitatea in bataia directa a soarelui, se poate distinge ceea ce este afisat pe ecran.

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8
ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).