Xiaomi Redmi 10C review in romana – CAMERA FOTO PRINCIPALA

Xiaomi Redmi 10C review in romana

SPECIFICATII PENTRU CAMERA

# Senzori – Samsung JN1 50MP (F1.8, 4-in-1 pixel binning) + 2MP (bokeh/adancime)

# Functii/dotari – mod pro, hdr, filtre imagine, infrumusetare, functie google lens, mod portret, mod night, mod 50MP, video 1080p 30fps, short video 1080p 30fps, slow motion HD 120fps etc

PARTEA FOTO

Demaram cu partea de pareri si impresii despre camera principala prin a va spune cum performeaza modul foto de inalta rezolutie, in speta 50MP (poze cu rezolutie efectiva de 8160×6144 pixeli). Fotografiile capturate sunt clare, detaliate si colorate destul de intens.

Aspectul remarcat de noi este ca uneori obiectele din departare arata usor blurat. In rest chiar nu avem ce sa reprosam modului foto 50MP. La rezultatele foto bune se adauga comportamentul bun pe partile de viteza focalizare imagine si captura foto.

Facem pasul catre modul foto standard. Din pacate, aici camera are un comportament destul de slab. Pozele captate nu sunt suficient de clare. Parti/segmente din peisaj/decor sunt usor blurate.

Xiaomi Redmi 10C review in romana

Si acum haideti sa aruncam o privire peste modul foto night. Cu multe surse de lumina in jur, camera capteaza niste poze care arata rezonabil. Daca sursele de lumina sunt putine si/sau rarefiate, in fotografii isi face aparitia zgomotul si imaginea blurata.

Un alt mod foto despre care vrem sa spunem cateva cuvinte este modul portret. Ne pare bine sa va anuntam ca smartphone-ul capteaza niste poze tip bokeh (background blurat) de calitate buna.

De cele mai multe ori, obiectul pe care s-a focalizat este clar, detaliat/bine scos in evidenta iar fundalul este blurat uniform si suficient de intens.

CATEVA SCURTE OBSERVATII

Pe langa smartphone-ul Redmi 10C, noi am mai avut in teste telefoane echipate cu senzorul Samsung JN1 50MP. Dintre acestea mentionam terminalele Realme 9 5G (review romana) si Motorola Moto G82 5G (review romana).

Xiaomi Redmi 10C review in romana – PARTEA DE FILMARE

Mergem mai departe si ne focusam pentru cateva momente pe partea de filmare. Smartphone-ul este capabil de captura video 1080p 30fps (fara stabilizare) si filmare slow-motion 720p 120fps.

Aspectul ciudat la filmarea slow-motion este ca clipurile video pot fi urmarite corespunzator doar pe telefon. Cand filmarile sunt urmarite pe laptop/desktop, efectul slow motion dispare.

Legat de filmarea 1080p 30fps, pe timp de zi, calitatea video este decenta. Insa, in lipsa functiei de stabilizare, imaginea tremura destul de tare.

Filmarea 1080p realizata pe timp de noapte este slaba. Captura video este blurata si are zgomot destul de intens.

Va mentionam ca pe pagina urmatoare a review-ului gasiti o galerie foto (include toate modurile foto testate) si cateva video samples. Va dorim vizionare placuta 🙂

CAMERA FOTO SECUNDARA

Xiaomi Redmi 10C review in romana

SPECIFICATII PENTRU CAMERA

# Senzor 5-megapixeli, apertura F2.2

# Functii/dotari – hdr, infrumusetare, filtre, mod portret, video 1080p 30fps, short video 1080p 30fps etc

Din cele cateva teste facute de noi (pe timp de zi) au iesit niste selfie-uri destul de reusite. Trebuie spus faptul ca in conditii de luminozitate intensa, isi poate face aparitia fenomenul de supraexpunere (overexposure – camera intensifica lumina un pic cam mult).

GALERIE FOTO (camera selfie)

INTERFATA CAMERA FOTO

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8
ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).