Xiaomi Redmi Note 11 Pro Plus 5G review in romana – DOTARI HARDWARE INTERNE
DOTARI HARDWARE INTERNE
Smartphone-ul are un propulsor mid-range care este alcatuit din componente performante.
FISA TEHNICA
# Chipset MediaTek Dimensity 920 6nm (MT6877T)
# Procesor grafic ARM Mali G68 MC4 (4 nuclee grafice)
# 8GB RAM LPDDR4X
# 128GB ROM UFS 2.2
# Sistem de racire LiquidCool Technology 2.0
CATEVA SCURTE OBSERVATII
Smartphone-ul dispune de functia RAM extension (memorie virtuala), care suplimenteaza RAM-ul cu un plus de 3GB (preluati din stocare interna).
Va precizam ca echipa GadgetLab am mai avut in teste cateva telefoane echipate cu motorizare MediaTek din seria Dimensity. Aici mentionam smartphone-urile Motorola Edge 20 Lite (Dimensity 720) si Xiaomi Redmi Note 9T (Dimensity 800U).
Xiaomi Redmi Note 11 Pro Plus 5G review in romana – PERFORMANTA
Trio-ul chipset Dimensity 920 + 8GB RAM + 128GB UFS 2.2 ruleaza excelent orice activitate, scenariu, aplicatie si joc. Nu exageram deloc cand spunem asta.
Pe partea de gaming, noi am testat titlul Genshin Impact, unul dintre cele mai pretentioase jocuri ca si cerinte hardware (pentru smartphone cu Android).
Cu detaliile grafice setate in medium si high si cu functia 60fps activata, jocul a rulat surprinzator de bine.
Hardware-ul de pe device nu are suficienta putere pentru a rula jocul ‘blocat’ la 60fps. Insa, va precizam ca frame rate-ul coboara rar sub valoarea de 40fps. Asta este excelent 🙂
Xiaomi Redmi Note 11 Pro Plus 5G review in romana
Genshin Impact are momente cand agata usor (atunci cand sunt incarcate zone noi ale hartii), insa nu e nimic deranjant.
Tinem sa va spunem ca chipset-ul Dimensity 920 ruleaza Genshin Impact mai bine decat chipset-ul Snapdragon 778G.
Spunem asta in contextul in care noi am testat 2 telefoane motorizate de SD778G. Este vorba despre smartphone-urile Motorola Edge 20 si Xiaomi 11 Lite 5G NE (review).
Si acum urmeaza intrebarea cheie. Cum se comporta chipset-ul in ceea ce priveste temperatura de lucru ? Bine 🙂
Va informam ca in setari la sectiunea baterie, hardware-ul device-ului poate fi setat sa ruleze in 3 moduri: save battery, balanced si performance.
Va precizam ca in gaming, noi nu am sesizat diferente mari de ‘fps’ intre modurile balanced si performance.
Cu smartphone-ul setat pe modul balanced, dupa aproximativ 2 ore de Genshin Impact, temperatura procesorului a urcat la 42.5 grade. O valoare buna. La aceasta temperatura, partea din spate sus este usor calda.
Xiaomi Redmi Note 11 Pro Plus 5G review in romana
Cu terminalul setat pe modul performance, in meniul drop-down cu notificari apare fereastra ‘Improved device performance’ iar linia grafica care indica nivelul de incarcare al bateriei devine albastra.
Dupa peste 2 ore de Genshin Impact, temperatura procesorului a atins valoarea de 45.3 grade. La aceasta temperatura, spatele smartphone-ului este cald, insa nimic deranjant.
Tinem sa va precizam ca modul performance al device-ului poate fi activat si din meniul drop down cu setari rapide.
GAMING – Game Turbo
Xiaomi Redmi Note 11 Pro Plus 5G review in romana – TESTE SINTETICE
ANTUTU (versiune 9)
Mod Balanced
Mod Performance
Daca smartphone-ul este setat pe modul performance, scorul atins in AnTuTu 9 depaseste 500.000 puncte. Destul de impresionant 🙂 Precizam ca acest scor este similar cu cel inregistrat de catre chipset-ul Snapdragon 778G.
ANTUTU – stress test
Mentionam ca noi nu ne-am oprit la jocul Genshin Impact cu testarea chipset-ului pe partea de temperatura.
Am rulat AnTuTu stress test de 2 ori consecutiv (o runda dureaza 45 de minute). Inainte de a rula prima tura de AnTuTu stress test, device-ul a fost rece.
In aceste conditii, temperatura maxima inregistrata a fost de 42.8 grade. O valoare destul de scazuta. La aceasta temperatura, spatele smartphone-ului este usor cald (nimic mai mult).
Cum am incheiat cu prima runda de AnTuTu stress test, am pornit din nou benchmark-ul. Dupa 4 minute de testare, temperatura chipset-ului a urcat la valoarea de 43.2 grade.
Surpriza placuta este ca pe parcursul testarii, temperatura a urcat cu maxim 0.3 grade peste valoarea de 43.2 grade. Excelent 🙂
Xiaomi a facut o treaba foarte buna cu sistemul de racire al device-ului. Pe langa asta, chipset-ul MediaTek Dimensity 920 este unul foarte bine optimizat atunci cand vine vorba de temperatura operare.
3DMARK – stress test
Am continuat cu testarea foarte intensiva prin rulajul de 4 sau 5 ori consecutiv a benchmark-ului 3DMark Wild Life Stress Test. Device-ul s-a comportat exemplar (maxim 37 grade).
GEEKBENCH
Mod Balanced
Mod Performance
ANDROBENCH
Mod Balanced
Mod Performance