Avem o surpriza placuta pentru fanii de smartphone-uri LG. Uite LG G7 Fit pareri si pret – terminalul ajunge in Romania prin intermediul magazinului evomag la pret bun de 1800 lei.

Fara nici o urma de indoiala, avem de-a face cu un smartphone mid-range/high-end foarte interesant.

Din acest motiv am considerat ‘vital’ sa realizam pentru voi un mini-ghid in care sa ‘expunem’ cele mai reusite aspecte hardware, pareri pro si contra si o concluzie precisa. Fara alte introduceri intuile, haideti sa demaram cu display-ul. Va asiguram ca merita 🙂

a. LG G7 Fit pareri si pret – AFISAJ CU SPECIFICATII FOARTE PUTERNICE

Avand in vedere pretul rezonabil si faptul ca avem de-a face cu un device nou nout, display-ul care motorizeaza smartphone-ul LG G7 Fit este unul foarte performant.

Terminalul dispune de un panou IPS LCD de 6.1 inci. Aici se poate reprosa faptul ca LG nu a mers pe mana unui panou mai performant, gen OLED. In afara de asta, afisajul este unul cu totul si cu totul impresionant.

FISA TEHNICA DISPLAY

  • Tehnologii – IPS LCD, Always On, format 19.5:9, HDR 10
  • Ecran Super Bright FullVision de 6.1 inci
  • Rezolutie Quad HD+ (3120×1440 pixeli), densitate pixeli 564ppi, luminozitate de 1000 niti
  • Protectie – geam Corning Gorilla Glass 5
  • Design – notch in partea de sus, ratie ecran-corp de 82.9%

Ce parere aveti de aceste specificatii? Noi credem ca sunt foarte tari 🙂 Se fac remarcate cateva aspecte. Avem tehnologia HDR10 pentru imagini bogate in culoare si luminozitate. Avand in vedere diagonala masiva, este impresionanta densitatea pixeli de 564PPI.

Nu putem trece cu vederea luminozitatea super generoasa de 1000 niti. Asta face ca display-ul sa fie perfect lizibil in bataia soarelui (conform spuselor celor de la LG). In zona de design, ecranul face pe plac amatorilor de notch.

b. LG G7 Fit pareri si pret – CONFIGURATIE DE FLAGSHIP AN 2017

G7 Fit nu se poate compara ca si performanta pura cu flagship-urile de pe 2018, care vin motorizate de chipset Snapdragon 845, Kirin 980 sau 970. Insa, telefonul nici nu are de gand sa concureze cu acele modele.

Smartphone-ul are la bord hardware mid-range cu influente high-end. Putem spune ca dotarile hardware sunt caracteristice unui device flagship lansat in 2017.

Avem performantul procesor Qualcomm Snapdragon 821, 4GB de RAM LPDDR4X, 32GB ROM tip UFS 2.1 si acumulator de 3000mAh (functie Quick Charge 3.0).

Dintre aceste componente se remarca memoria ROM care spre bucuria noastra este de tip UFS 2.1. Multe din telefoanele flagship din 2017 au fost echipate cu UFS 2.0 (HTC U Ultra). Memoria UFS 2.1 poate atinge la citire viteze de pana la 800MB/s. Excelent 🙂

LG G7 Fit pareri si pret – CE NU NE PLACE LA CONFIGURATIE

Avand in vedere ecranul cu super specificatii, noi consideram ca bateria de 3000mAh este cam mica. Cel mai potrivit era un 3500mAh.

Datorita chipset-ului Snapdragon 821 care este foarte eficient pe partea de consum energie, avem sperante ca G7 Fit ofera 24 ore de utilizare light mixata cu moderata.

Pe site-ul oficial se mentioneaza ca bateria asigura 100 ore de standby si 4 ore de convorbiri, ceea ce este acceptabil.

c. LG G7 Fit pareri si pret – O SELECTIE BOGATA CU DOTARI UTILE/MODERNE

Se vede faptul ca acest terminal are ca ‘sursa de inspiratie’ flagship-urile LG G7 si G7 Plus. Pe device sunt prezente o ‘gramada’ de echipamente/functii de cea mai noua generatie. Gasim port USB tip C, NFC, scanner de amprente, WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, 4G LTE Cat 11, Miracast si DLNA.

Continuam cu functia de Face Recognition (deblocare faciala), protectia IP68 pentru durabilitate la apa si praf, carcasa cu certificare MIL-STD810G (durabilitate la vibratii, socuri puternice, indoire, caderi etc) si incheiem cu cele 4 procesoare audio independente, care livreaza un sunet pe 32-biti. Super 🙂

Legat de partea audio, smartphone-ul incorporeaza un difuzor puternic de 1.2 wati. Excelent 🙂

DOTARI FOTO MEDIOCRE

Zona in care smartphone-ul LG G7 Fit dezamageste usor este cea foto. Camerele sunt bune, insa noi avem asteptari mai mari din partea unui smartphone cu pret apropiat ‘periculos’ de mult de 2000 lei.

Primim o camera principala non-duala dotata cu 16-megapixeli, flash LED, tehnologie de focalizare PDAF, focalizare cu laser si video 4K 30fps. Senzorul de 16MP se afla in spatele unor lentile F2.2 dotate cu unghi de vizualizare la 76 grade.

Camera un duce lipsa de inteligenta artificiala (AI CAM) care poate identifica 8 tipuri de scenarii: persoana, alimente, animal de casa, peisaj, oras, floare, apus si rasarit.

Pe partea de filmare, camera este capabila de 1080p 60fps. Asta este binevenit. Sa nu ne intelegeti gresit, camera este ok (dotarile sunt destul de puternice), insa la acest pret am fi dorit ceva mai mult.

Pentru poze selfie sta la indemana camera secundara dotata cu 8-megapixeli, lentile wide de 80 grade, display flash, functie AI Cam, face detection, mod portrait si video 1080p. Dotarile sunt bune, insa am fi preferat un senzor selfie cu ceva mai multi megapixeli.

LG G7 Fit pareri si pret – UITE RESTUL DE CARACTERISTICI

  • Android 8.1 Oreo
  • Slot Dual SIM, Bluetooth 4.2, Radio FM, slot MicroSD (pana la 2TB), GPS/AGPS/GLONASS, jack 3.5mm
  • Senzori – busola, barometru, giroscop, lumina, proximitate, miscare
  • Sunet – DTS: X 3D Surround (pentru auditie in casti)
  • 153.2 x 71.9 x 7.9mm si 160 grame
  • Culoare – negru

LG G7 Fit pareri si pret – CONCLUZIE

Hmmm…., ce se poate spune despre noul LG G7 Fit? Noi consideram ca smartphone-ul este un model foarte interesant.

Pretul de 1800 lei este bunicel, insa ideal ar fi ca acest device sa nu coste mai mult de 1500 lei. La acest pret, device-ul poate sa devina un best buy. Din punctul nostru de vedere, terminalul poseda toate atuurile pentru asa ceva.

Va reamintim ca in Romania sunt disponibile terminalele flagship LG G7 si G7 Plus (Snapdragon 845, dual-camera, 6GB RAM, 128GB ROM).

Sursa , Via

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).