Uite Motorola One Hyper pareri si pret Romania. Putem spune ca Motorola se afla pe un val destul de inalt in ceea ce priveste noua serie de telefoane Motorola One.

Producatorul a pus lucrurile serios in miscare cu aceasta serie prin lansarea in luna Mai a excelentului model mid-range One Vision. Va reamintim ca noi am realizat un test complet smartphone-ului Motorola One Vision.

Apoi a urmat terminalul Motorola One Action (a fost lansat in August). Device-ul a adus in premiera pentru un smartphone, camera de tip ‘action cam’ (camera de actiune). Va invitam cu toata placerea sa descoperiti detalii complete despre smartphone-ul One Action in review-ul compus de noi. Va dorim o lecturare cat mai relaxanta 🙂

Septembrie o fost luna in care producatorul a decis sa lanseze cel de-al 3-lea model din gama, in speta Motorola One Zoom. Device-ul este un mid-range potent dotat cu camera quad, display amoled cu amprenta, chipset Snapdragon 675, acumulator de 4000mAh etc.

Motorola nu s-a oprit cu sirul de lansari si in Octombrie a introdus oficial smartphone-ul de buget One Macro. Telefonul poseda hardware mid-range bun si senzor foto macro dedicat (pentru fotografiere de la cativa cm distanta). Cool 🙂

# Motorola One Hyper pareri

Dupa acest scurt istoric, haideti sa pasim in prezent. Recent a fost anuntat oficial cel mai nou membru al gamei One. Este vorba despre smartphone-ul Motorola One Hyper.

Va mentionam din start ca denumirea de ‘Hyper’ se trage de la tehnologia fast charging foarte performanta. Pe langa asta, dispozitivul aduce multe elemente hardware care de care mai atractive.

Inainte de a va prezenta toate acele elemente, vrem sa va precizam detalii despre pret. Telefonul va fi scos spre vanzare din luna aceasta in Germania pentru suma de aproximativ 300 euro. Hmmm… Nu-i rau 🙂

Ne putem astepta ca device-ul sa ajunga in Romania in cursul acestei luni (sau pe inceput de 2020) pentru un pret cuprins intre 1400-1500 lei.

Si acum haideti sa ne focusam exclusiv pe cele mai cool dotari. Va asiguram ca ve-ti avea parte de o lectura placuta 🙂

[UPDATE 18-05-2020] One Hyper este la vanzare in Romania (pcgarage) pentru 1470 lei.

Motorola One Hyper pareri

A. Motorola One Hyper pareri – Tehnologie de incarcare Hyper Charging 45W

La prima vedere, noi am fost destul de entuziasmati de prezenta pe device a acumulatorului de 4000mAh dotat cu tehnologie de alimentare Hyper Charging (de aici provine si numele smartphone-ului) cu putere foarte generoasa de 45W (incarcare 0-75% in 30 minute).

Insa, exista o smecherie (daca se poate spune asa). Pe site-ul Motorola Germania se mentioneaza ca in dotarea standard, telefonul este oferit cu incarcator TurboPower de 15W sau 27W. Se mai precizeaza ca telefonul este compatibil cu functia Hyper Charging 45W.

# Motorola One Hyper pareri # – Asta inseamna un singur lucru: probabil ca incarcatorul de 45W trebuie cumparat separat. Asta nu e bine 🙁 Nu avem informatii despre pretul incarcatorului, insa speram ca nu va costa mai mult de 100 lei (si 100 lei ni se pare mult pe incarcator).

Este posibil ca marile magazine de la noi (eMAG, Altex) sa ofere terminalul la pachet cu incarcatorul 45W. Insa, sa nu ne facem prea mari sperante legat de asta. Ramane de vazut ce tip de incarcator (15W sau 27W) va fi oferit pe piata din Romania in dotarea standard a terminalului.

Noi credem ca pentru estul Europei (Romania si alte tari), se ofera standard incarcatorul de 15W. Cel mai probabil, incarcatorul 27W este pentru vestul Europei (Germania si alte tari). Va fi asta o surpriza ? Din pacate nu 🙁

Mare pacat ca Motorola recurge la astfel de practici (incarcator 45W optional) pentru a-si mari profiturile.

Trebuie sa admitem ca povestea cu incarcatorul ne-a cam lasat un gust amar. Haideti sa ne indulcim cu niste dotari hardware foarte cool 🙂

Motorola One Hyper pareri

B. Motorola One Hyper pareri – Camera selfie tip pop-up si camera principala cu senzor de 64MP

Demaram acest capitol al articolului cu aparatul foto principal. Avem de-a face cu un sistem dual-camera accesorizat cu perechea de senzori 64MP+8MP.

In ceea ce priveste senzorul de 64-megapixeli, cel mai probabil Motorola s-a indreptat catre modelul Samsung GW1, care motorizeaza si camera principala de pe smartphone-ul Xiaomi Redmi Note 8 Pro. Alt senzor (brand diferit) de 64MP nu stim sa existe in acest moment. Daca ne inselam, va rugam sa ne semnalati acest lucru.

Senzorul de 64MP (F1.9) de pe One Hyper dispune de tehnologiile Quad Pixel (poze cu rezolutie efectiva de 16-megapixeli) si Night Vision (fotografiere pe timp de noapte).

Pe site-ul oficial se precizeaza ca telefonul poate capta imagini tip ‘hi-res photos’ (de inalta rezolutie). Noi banuim ca prin acest mod, senzorul de 64MP a fost optimizat de Motorola pentru a capta imagini cu rezolutia nativa de 9248×6936 pixeli (precum Redmi Note 8 Pro). Daca o sa aflam mai multe despre asta, noile detalii vor fi introduse in articol 🙂

# Motorola One Hyper pareri – Despre senzorul de 8MP (F2.2) al camerei duale va mentionam ca el este de tip ultra-wide 118 grade. Asta este util pentru pozele de tip landscape sau pentru pozarea de cladiri masive.

UITE RESTUL DE CARACTERISTICI PENTRU SISTEMUL DUAL-CAMERA

  • laser autofocus, PDAF, flash LED, tehnologie AI (shot optimization, smart composition), HDR, functie Google Lens, pozare RAW, mod portret, mod manual, filtre live, zoom de inalta rezolutie etc
  • video slow-motion, video timelapse, video Hyperlapse, stablizare EIS, video 4K 30fps, video FHD 60fps etc

# Motorola One Hyper pareri – Facem pasul catre camera secundara. In permiera pentru un smartphone Motorola, camera secundara este de tip pop-up. Cool 🙂 Va reamintim ca noi am testat terminalul Allview Soul X6 Xtreme, care dispune si el de camera selfie tip pop-up.

Camera de pe terminalul One Hyper are la bord un senzor potent de 32-megapixeli (cu tehnologie Quad Pixel, poze cu rezolutie efectiva de 8MP).

Conform Motorola, camera frontala iese la iveala in mai putin de o secunda. Nu-i rau 🙂 La fel ca si camera principala, cea secundara dispune de tehnologie Night Vision pentru captarea de selfie-uri pe intuneric 🙂

Motorola One Hyper pareri – UITE RESTUL DE SPECIFICATII PENTRU CAMERA FRONTALA

  • mod portret, face beauty, mod pentru poze selfie in grup, filtre live, video slow-motion, video timelapse, video FHD 60fps etc

Trebuie sa recunoastem ca noul device Motorola este bine pus la punct ca si dotari foto. Ambele camere poseda dotari potente iar asta nu are cum sa ne supere 🙂

Motorola One Hyper pareri

C. Diverse dotari mid-range cu tenta de premium

Datorita camerei selfie de tip pop-up, producatorul a inchegat un display cu design cuprins pe aproape toata partea frontala. Excelent 🙂 Spunem aproape deoarece in partea de jos gasim o dunga negra (care este destul de slim).

Din punct de vedere tehnic, afisajul sta bine (spre foarte bine). Avem diagonala de 6.5 inci, rezolutie Full HD+ (2340×1080 pixeli, 395PPI), panou IPS LCD, raport ecran-corp de 90 procente si format 19:9. Datorita diagonalei mari, telefonul este foarte potrivit pentru consum exagerat de continut media 🙂

Motorola One Hyper pareri – ALTE DOTARI CU TENTA PREMIUM

# Sistem de operare Android 10

# Chipset Snapdragon 675 + 4GB RAM/128GB ROM (UFS)

# Difuzor dotat cu amplificator digital Smart PA; optimizare cu tehnologia Dolby Audio

# USB C, Bluetooth 5.0, WiFi 802.11 ac, face unlock, senzor amprente, NFC

# LED de notificare plasat pe conturul scanner-ului de amprente

# Carcasa durabila la stropiri cu apa

IATA RESTUL DE SPECIFICATII TEHNICE

  • #Motorola One Hyper pareri#
  • Slot MicroSD (max 1TB), jack 3.5mm, Dual SIM, GPS/AGPS/GLONASS/Galileo, VoLTE
  • Senzori – proximitate, accelerometru, lumina ambianta, giroscop, compas etc
  • 161.8 x 76.6 x 8.9mm si 200 grame
  • Carcasa din plastic
  • Culoare – albastru, mov
  • Altele – 2 microfoane, Google Assistant, Moto Actions, Moto Display
  • Accesorii – folie, husa

Motorola One Hyper pareri – GANDURI DE FINAL

Noul Motorola One Hyper poate fi descris cu usurinta ca fiind un mid-range bun (spre foarte bun). Pretul de 300 euro este bunicel (poate un pic cam mare). Ce nu ne place este faptul ca incarcatorul de 45W trebuie cumparat separat.

Hai sa zicem ca luam in calcul si achizitia incarcatorului. Asta urca pretul total al smartphone-ului la peste 1500 lei. Hmmm…. Daca stam sa ne gandim bine, nu exista telefon de sub 2000 lei dotat cu fast charging atat de performant (45W).

# Motorola One Hyper pareri # – Insa, merita fast charging-ul 45W investitia extra ? Depinde de tine. Daca esti o persoana care pune mult pret pe aceasta tehnologie, noi credem ca merita. Altfel nu. Incarcatorul standard de 15W este suficient.

Sursa , Via

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).