Astazi va aducem Nokia 4.2 pareri, pret in Romania si impresii. Continuam ‘trendul’ cu surprize placute pentru fanii Nokia (si nu numai) si va aducem detalii complete despre noul terminal mid-range de buget Nokia 4.2.

Inainte de a ‘infatisa’ parerile noastre despre dispozitiv, vrem sa precizam ceva important (credem noi 🙂 ). Terminalul va fi disponibil pentru cumparatorii din Romania incepand cu luna Mai pentru suma de 879 lei. Pretul este clar unul atractiv. Acum haideti sa analizam daca si terminalul se afla in acea situatie.

A. Configuratie motorizata de chipset-ul SD439

Ne pare bine sa vedem ca Nokia a hotarat sa ‘propulseze’ terminalul 4.2 cu un chipset de noua generatie. Este vorba despre motorizarea Qualcomm Snapdragon 439. Acest nou procesor Snapdragon aduce caracteristici interesante.

Primul aspect care ne-a atras atentia este frecventa neobisnuit de mare la care lucreaza cele 8 nuclee Cortex A53, in speta 2.0GHz.

Chipset-ul SD439 a fost fabricat cu procesul tehnologic 12 nm FinFET iar asta favorizeaza balansul echilibrat intre performante bune si autonomie generoasa.

Snapdragon 439 poseda procesor grafic Adreno 505, suport pentru tehnologia de incarcare Quick Charge 3.0 si este capabil sa asigure captura video 1080p 30fps.

# Nokia 4.2 pareri

In regula. Lasam de-o parte partea tehnica si va aducem ceva concret, in speta performanta in cel mai popular benchmark. Dupa o scurta cautare pe net, am descoperit ca smartphone-ul Vivo Y95 (dotat cu SD439) obtine in AnTuTu un scor apropiat de 80.000 puncte (78.809).

Nivelul de performanta oferit de SD439 se situeaza intre Snapdragon 450 si Snapdragon 625. Asta nu e rau deloc 🙂

Ne-am lamurit ca Nokia 4.2 sta bine pe partea de procesare. Cum e cu restul de dotari hardware? Avem 2GB RAM/16GB ROM sau 3GB RAM/32GB ROM si acumulator de 3000mAh. Destul de bine 🙂

Vrem sa mentionam ca stocarea este de tip eMMC iar RAM-ul de tip LPDDR3. Legat de acumulator, el nu dispune de tehnologie fast charging. Avand in vedere pretul device-ului, lipsa incarcarii rapide nu este surprinzatoare.

B. Nokia 4.2 pareri – O selectie interesanta cu dotari regasite pe device-uri mid-range premium

Un alt aspect care nu poate fi trecut cu ‘privirea’ este ‘tactica’ celor de la Nokia de a introduce functii moderne si de a migra dotarile premium de pe terminalele mid-range pe device-uri de buget precum smartphone-ul Nokia 4.2.

Astfel ca, telefonul dispune de buton fizic dedicat asistentului virtual Google Assistant, carcasa cu sticla pe fata/spate, senzorul de amprente, tehnologia face unlock, functia NFC si sistemul de operare Android 9 Pie (Android One).

Nokia 4.2 pareri – IATA RESTUL DE INFORMATII TEHNICE

  • Display TFT LCD HD+ (1520×720 pixeli), diagonala 5.71 inci, 270 PPI desnitate pixeli, format 19:9, geam curbat 2.5D, notch mic in partea de sus
  • Sistem dual-camera 13MP+2MP, autofocus PDAF, apertura F2.2, flash LED, video 1080p 30fps, Google Lens
  • Camera selfie 8-megapixeli, apertura F2.0, fixed focus, unghi de vizualizare 74 grade, video FHD
  • Conectica – port MicroUSB 2.0 cu OTG, jack 3.5mm, slot Dual SIM, slot MicroSD (400GB), 4G LTE Cat 4 150/50 Mbps, VoLTE, VoWiFi, WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.2, GPS/AGPS/GLONASS/Beidou, Radio FM
  • Senzori – lumina ambianta, proximitate, accelerometru
  • Audio – 2 microfoane cu tehnologie anti-zgomot, Qualcomm aptX
  • Culoare – negru, roz
  • 148,95 x 71,30 x 8,39 mm si 161 grame

CATEVA SCURTE OBSERVATII

Noi credem ca display-ul poseda un design atractiv, notch elegant si specificatii decente. Cei 270PPI sunt suficienti pentru o imagine de calitate multumitoare. Sistemul dual-camera ni se pare a fi destul de potent (ca si dotari) iar zona de conectivitate e bine pusa la punct.

Nokia 4.2 pareri – CONCLUZIE

Recentul Nokia 4.2 este un bun smartphone mid-range de buget. Chipset-ul este unul rapid iar nivelul de echipamente este pe alocuri surprinzator de ok.

Daca punem la socoteala pretul de 879 lei, nu prea putem critica absenta USB C si WiFi dual-band. Per total, device-ul este decent iar costul de achizitie este in regula (cel mai bine ar fi un 800 lei).

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).