Iata OnePlus 7 Pro pareri si pret in Romania. Data de 14 Mai este una speciala pentru celebrul producator chinez OnePlus. De ce spunem asta? Compania a facut oficial terminalul OnePlus 7 Pro, cel mai performant si spectaculos smartphone lansat vreodata de OnePlus.

Astfel ia sfarsit ‘mandatul’ smartphone-ului Oneplus 6T McLaren Edition de cel mai rapid device al producatorului chinez. In sfarsit 🙂

Inainte de toate, vrem sa va precizam detalii despre pret si disponibilitate. Smartphone-ul OnePlus 7 Pro poate fi cumparat de pe site-ul oficial OnePlus Romania pentru urmatoarele preturi:

  • 6GB RAM+128GB ROM – 699 euro (in jur la 3320 lei)
  • 8GB RAM+256GB ROM – 749 euro (in jur la 3560 lei)
  • 12GB RAM+256GB – 819 euro (in jur la 3890 lei)

Daca privim preturile, remarcam ca terminalul intra pe ‘teritoriu’ de Samsung Galaxy S10e. Spre bucuria noastra, terminalul OnePlus ‘sterge pe jos’ cu modelul Samsung atunci cand vine vorba de design si caracteristici hardware.

Putem spune ca terminalul chinezesc ‘comploteaza’ sa puna in pericol flagship-urile Samsung Galaxy S10 Plus si Huawei P30 Pro. Din anumite puncte de vedere, noi credem ca reuseste.

Fara a mai prelungi lucrurile inutil, va aducem in atentie principalele 3 argumente pentru care noul device OnePlus isi merita banii ‘truditi’ din greu de voi.

OnePlus 7 Pro pareri

1. OnePlus 7 Pro pareri – PRIMUL TERMINAL CARE DISPUNE DE STOCARE TIP ‘UFS 3.0’

Din punct de vedere al configuratiei interne, terminalul este un model de ‘vis’ pentru orice impatimit de device-uri Android high-end. Prima data vrem sa detaliem un pic subiectul din ‘subtitlu’.

Smartphone-ul aduce in premiera stocare interna care foloseste tehnologie UFS 3.0. Noi am avut ocazia sa testam flagship-ul Nokia 8 Sirocco, care dispune de stocare tip UFS 2.1.

Nokia 8 Sirocco – performante stocare UFS 2.1

Viteza inregistrata de acest tip de stocare este in jur la 705 MB/s (citire). Un terminal precum Huawei P30 Pro (dotat cu UFS 2.1) poate atinge cam pana la 900 MB/s (citire).

Avand in vedere aceste aspecte, ne putem astepta din partea stocarii UFS 3.0 sa atinga intre 1500-2000 MB/s (citire). Din punctul nostru de vedere asta este cam ridicol intr-un smartphone. Exista pe piata SSD-uri de tip NVMe care nu pot atinge astfel de viteze 🙂 In fine.

Ca si capacitate pentru ‘depozitare’, smartphone-ul OnePlus este disponibil in doua versiuni: 128GB ROM si 256GB ROM. Cam putin 🙂 🙂 Lasam gluma de-o parte si va mentionam ca cea mai puternica versiune a acestui smartphone dispune de un ‘ridicol’ 12GB memorie RAM.

Daca nu ai nevoie de atata memorie RAM, se poate opta pentru una din celalalte doua versiuni: cu 6GB RAM sau 8GB RAM. Parca si asa e prea mult 🙂

# OnePlus 7 Pro pareri

Acum haideti sa facem pasul catre acumulator. OnePlus a procedat inteligent din acest punct de vedere si a dotat terminalul cu o baterie ‘masiva’ de 4000mAh.

Aspectul si mai interesant este prezenta pe acumulator a tehnologiei fast charging ‘Warp Charge 30’ care dispune de voltaj 5V/6A 30W. Conform producatorului, incarcarea de la 0-48 procente dureaza doar 20 de minute. Noi credem ca asta este destul de impresionant 🙂

Remarcam ca pe site-ul oficial nu se mentioneaza nimic de tehnologia de incarcare wireless. Din punctul nostru de vedere, lipsa functiei wireless charging de pe flagship nu este ceva deranjant.

Bineinteles ca de pe device nu ‘absenteaza’ cel mai performant chipset Qualcomm al momentului, in speta Snapdragon 855 (7 nm) 2.84GHz.

OnePlus 7 Pro pareri

2. OnePlus 7 Pro pareri – PRIMUL TERMINAL ONEPLUS DOTAT CU DISPLAY QUAD HD+

O alta noutate care starneste toata atentia este display-ul. OnePlus 7 Pro este smartphone-ul care aduce in premiera pentru firma chineza un display de tip Quad HD+. Excelent 🙂

Noi suntem de parere ca display-ul este unul impresionant (chiar spectaculos) atat ca design, cat si ca specificatii. Ca si aspect vizual, ecranul este aproape lipsit de margini, avand un raport ecran/corp de 90 procente.

Ecranul nu duce lipsa de curburi (pe ambele parti laterale). Ce ne pare bine este ca ‘absenteaza’ notch-ul. Avem un ecran ‘Full Screen’ veritabil si o camera frontala de tip pop-up (retractabila). Iata o alta premiera pentru chinezii de la OnePlus 🙂

OnePlus 7 Pro pareri

Din punct de vedere tehnic, putem spune ca afisajul se prezinta impecabil.

  • Panou Fluid AMOLED
  • Diagonala de 6.67 inci
  • Rezolutie Quad HD+ (3120×1440 pixeli)
  • 516PPI densitate pixeli
  • Format 19.5:9
  • Rata refresh de 90Hz
  • Contrast de 100.000:1
  • Geam Corning Gorilla Glass
  • Tehnologii: Night Mode 2.0 (pentru utilizare pe timp de noapte), HDR 10+, spectru de culoare DCI-P3, scanner de amprente incorporat in display

Daca punem la socoteala diagonala masiva, rezolutia Quad HD+ si rata de refresh la 90Hz, se poate spune ca terminalul este perfect pentru gaming.

Refresh-ul de 90Hz al ecranului inseamna o imagine foarte fluida si lipsita de lag. In cazul absentei lag-ului contribuie mult si configuratia foarte performanta.

Faptul ca device-ul este ideal pentru gaming este sustinut si de tehnologia software ‘Fnatic mode’, care odata activata, optimizeaza procesorul, placa video, memoria RAM si conexiunea la internet pentru performante de cel mai inalt nivel in jocuri.

Pe langa asta, prin activarea modului ‘Fnatic’, este pornit modul DND (do not disturb) iar in background ruleaza doar ce este necesar. Interesant 🙂

OnePlus 7 Pro pareri

3. OnePlus 7 Pro pareri – ‘BOXE’ STEREO SI SISTEM TRI-CAMERA (alte 2 premiere pentru OnePlus 🙂 )

Avand in vedere aspectele hardware enumerate in randurile de mai sus, nu exageram deloc cand spunem ca terminalul OnePlus 7 Pro este o adevarata ‘masinarie’ multimedia. In cazul unui astfel de device, sonorizarea joaca un rol foarte important.

Ne pare bine sa va relatam ca smartphone-ul sta bine din acest punct de vedere. Producatorul chinez a incorporat pe ‘dispozitiv’ doua difuzoare audio.

Unul este asezat in partea de sus a display-ului iar celalalt, pe rama metalica de jos. Vrem sa mentionam ca ‘sonorizarea’ este optimizata cu tehnologia audio Dolby Atmos.

Mergem mai departe si va aducem in atentie detalii tehnice despre camera principala. Din start vrem sa va precizam ca smartphone-ul poseda o camera compusa din trio-ul de senzori 48MP (F1.6) + 8MP (senzor telephoto, F2.4) + 16MP (senzor ultra-wide 117 grade, F2.2). Senzorul dotat cu un impresionant 48-megapixeli este de tip Sony IMX586.

OnePlus 7 Pro pareri – SPECIFICATII PENTRU SISTEMUL TRI-CAMERA

  • Tehnologie OIS (stabilizare optica a imaginii)
  • Tehnologie EIS (stabilizare electronica a imaginii)
  • Lentile 7P
  • Flash LED dual
  • Zoom optic 3x
  • Multi Autofocus – PDAF+LAF+CAF
  • Functii software – AI Scene Detection, poze RAW, HDR, Panorama, Mod Pro, Mod Portret, UltraShot (poza de inalta rezolutie), Nightscape 2.0 (functie pentru pozare pe timp de noapte)
  • Filmare – 4K cu 30 sau 60fps, Super Slow Motion la 1080p 240fps sau 720p 480fps

Fara indoiala ca specificatiile camerei principale sunt excelente. Ne pare bine sa vedem ca OnePlus a pus mult focus si pe dotarile foto.

OnePlus 7 Pro pareri – UITE RESTUL DE CARACTERISTICI TEHNICE

  • Sistem de operare Android 9.0 (interfata grafica OxygenOS)
  • Camera frontala 16MP Sony IMX471, apertura F2.0, fixed focus, stabilizare EIS, HDR, screen flash, video 1080p 30fps
  • Conectivitate – Slot Dual Nano SIM, 4G LTE Cat 18 1.2Gbps download, WiFi 802.11 ac 2×2 MIMO, Bluetooth 5.0, USB C, NFC, GPS/GLONASS/Galileo/Beidou/SBAS/AGPS, Face Unlock (deblocare faciala)
  • Lipsuri – fara slot MicroSD, fara jack 3.5mm
  • Iesire audio prin USB C
  • Senzori – accelerometru, compas electronic, giroscop, lumina ambianta, proximitate
  • Carcasa cu fata/spate din sticla Gorilla Glass, rama metalica; durabilitate la stropiri cu apa
  • 162.6×75.9×8.8mm si 206 grame
  • Culori – gri, albastru, gold
  • Accesorii – folie de protectie, husa, actibild cu logo

CATEVA SCURTE OBSERVATII

Din pacate, terminalul nu este echipat cu jack 3.5mm si slot MicroSD. De asemenea, trebuie mentionat ca de pe smartphone lipseste protectia IP67/IP68 pentru durabilitate la apa si praf.

CONCLUZIE

Noul OnePlus 7 Pro este un smartphone flagship cu dotari foarte impresionante si preturi bune, care pun o oarecare ‘presiune’ pe competitori.

Din pacate, de pe device lipsesc cateva dotari esentiale iar acest aspect poate reprezenta un mare minus pentru multe persoane.

Daca poti trece cu vederea aceste lipsuri, atunci OnePlus 7 Pro reprezinta o alternativa interesanta la flagship-urile realizate de brand-uri consacrate (Huawei, Samsung).

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).