Nothing Phone 1 pareri si pret in Romania. Astazi aruncam o privire detaliata peste un terminal mid-range infiltrat foarte recent pe online-ul romanesc. Modelul in cauza ne captat intens atentia deoarece aduce un ansamblu de dotari foarte, foarte interesant.

Telefonul se numeste Nothing Phone 1. Hmmm…. device anonim ? Nu chiar 🙂 Nothing (Nothing Technology Limited) este o companie noua cu sediul in Londra care a fost infiintata de catre Carl Pei, co fondatorul OnePlus. Putem spune ca avem de-a face cu un smartphone care dispune de pedigree 🙂

Mergem mai departe si ne indreptam atentia spre segmentul de pret. Va precizam ca Phone 1 este la vanzare (precomanda) pe site-ul eMAG pentru suma de 2420 lei (8GB RAM/128GB), 2500 lei (8GB RAM/256GB) si 2750 lei (12GB RAM/256GB). In regula.

[UPDATE 23-08-2022] Terminalul Nothing Phone 1 este disponibil (eMAG) pentru cumparare pentru 2419 lei (8GB RAM/128GB) si 2749 lei (12GB RAM/256GB).

[UPDATE 17-07-2023] Smartphone-ul Nothing Phone 1 este la vanzare pe site-ul eMAG.ro pentru pretul de 2140 lei (8GB RAM/128GB).

Nothing Phone 1 pareri

DOTARI CARE NOUA NE PLAC MULT

# Nothing Phone 1 pareri – Design

Pe partea de design, telefoanele premium din ziua de azi sunt destul de similare intre ele. Exceptand design-ul camerei, pozitia notch-ului si coloristica, smartphone-urile prezente pe piata toate arata cam la fel: spate/fata din sticla, rama metalica.

Acest tip de design place tuturora iar datorita acestui aspect, producatorii consacrati (Samsung, Xiaomi, Motorola etc) nu intentioneaza sa experimenteze (cel putin in viitorul apropiat).

Ca si companie noua, este foarte complicat sa concurezi cu greii de pe piata. Singurul mod prin care poti capta interesul publicului este sa aduci pe partea de design ceva cu adevarat special. Acest lucru a incercat sa-l realizeze Nothing cu smartphone-ul Phone 1.

Device-ul poseda spate transparent acoperit cu Gorilla Glass 5. Sub sticla avem diverse LED-uri ale caror modele de iluminare indica un anumit aspect.

Cand intra notificari, LED-urile se aprind intr-un anumit fel. Apoi, cand primesti apeluri, LED-urile se aprind intr-un alt mod. Acelasi lucru este valabil pentru procedura de incarcare, functionarea camerei principale si alte cateva aspecte. Interesant 🙂

Legat de apeluri, se pot seta modele luminoase diferite pentru fiecare numar din agenda. Legat de camera, LED-urile din jurul celor 2 senzori foto ajuta la fotografierea de tip macro.

In ceea ce priveste partea de constructie, smartphone-ul are Gorilla Glass 5 pe fata/spate, rama metalica si profil slim de 8.3mm.

Nothing Phone 1 pareri

# Nothing Phone 1 pareri – Configuratie

Parasim exteriorul smartphone-ului si ne focusam pe hardware-ul intern. Va mentionam ca device-ul poseda componente mid-range foarte performante.

FISA TEHNICA

# Chipset Qualcomm Snapdragon 778G Plus (6nm TSMC)

# Procesor grafic Adreno 642L

# RAM tip LPDDR5 + stocare tip UFS 3.1 (12GB RAM/256GB, 8GB RAM/128GB)

CATEVA OBSERVATII

Legat de Snapdragon 778G Plus, noi suntem familiarizati cu ceea ce poate chipset-ul. Spunem asta deoarece noi am testat telefon cu propulsor SD 778G Plus. Aici ne referim la terminalul Motorola Edge 30.

Va informam ca in comparatie cu versiunea standard de Snapdragon 778G, procesorul SD 778G Plus furnizeaza un plus semnificativ de putere.

Apropo de Snapdragon 778G, mentionam ca noi am testat cateva telefoane motorizate de catre acest chipset. Aici evidentiem Motorola Edge 20 si Xiaomi 11 Lite 5G NE (review).

Nothing Phone 1 pareri

# Nothing Phone 1 pareri – Baterie cu wireless charging

Daca era vorba despre un telefon high-end, acumulatorul cu incarcare wireless nu era nimic special. Insa, pe un telefon mid-range, aceasta dotare este extrem de rara.

Daca stam sa ne gandim bine, pana la aparitia Nothing Phone 1, singurul mid-range cu wireless charging a fost LG Velvet (device testat de noi).

Acumulator – FISA TEHNICA

# Capacitate de 4500mAh

# Fast charging 33W (Power Delivery 3.0); incarcare full in 70 minute

# Wireless charging Qi 15W; incarcare full in 120 minute

# Nothing Phone 1 pareri – Panou OLED de top

In ceea ce priveste ecranul, smartphone-ul lasa o impresie excelenta 🙂

FISA TEHNICA

# Panou OLED 6.55 inci

# Format 20:9, rezolutie FHD+ (2400×1080 pixeli) si 402PPI

# Raport ecran/corp de 86 procente

# Refresh de 120Hz (refresh adaptiv)

# Rata touch sampling de 240Hz

# Culori pe 10 bit (1 miliard de culori)

# Luminozitate standard 500 niti si maxima de 1200 niti

# Rata contrast de 1.000.000:1

# Tehnologii: Always On, HDR10+

# Protectie Gorilla Glass 5

# Perforatie in partea stanga sus

CATEVA OBSERVATII

Exceptand diagonala, ecranul dispozitivului are multe aspecte similare cu panourile utilizate de catre flagship-urile Poco F4 si Poco F4 GT.

Cum noi am testat ambele device-uri, va invitam cu drag sa cititi Poco F4 GT review si Poco F4 review. Sa aveti parte de lecturi placute 🙂

Hmmm… daca stam sa ne gandim bine, ecranul terminalului Nothing este destul de similar si cu cel folosit de flagship-ul mid-range Xiaomi Redmi Note 11 Pro Plus.

Deoarece noi am testat si compus Xiaomi Redmi Note 11 Pro Plus 5G review romana, va invitam sa parcurgeti recenzia 🙂

# Nothing Phone 1 pareri – Camera principala performanta

Din start va mentionam ca telefonul nu are senzori foto de umplutura (macro 2MP si/sau bokeh 2MP). Excelent 🙂

Producatorul s-a limitat in a pune pe dispozitiv un sistem dual-camera. El este compus din senzorii Sony IMX766 50MP (stabilizare OIS si EIS) + Samsung JN1 50MP (stabilizare EIS). Setup-ul este foarte interesant 🙂

Pe partea de functii, camera (senzorul primar) dispune de urmatoarele: mod portret, bokeh, mod panorama night, mod night, mod expert, HDR, apertura F1.88, video 4K 30fps, 1080p 60fps, night video 1080p 30fps etc.

In ceea ce priveste camera ultra-wide, ea dispune de HDR, mod macro, mod night, unghi de filmare la 114 grade si apertura F2.2.

CATEVA SCURTE OBSERVATII

Senzorul Samsung JN1 utilizat de device pe post de camera ultra-wide a fost utilizat de alti producatori pe post de camera principala. Aici facem referire la telefoane mid-range buget.

Va mentionam cateva modele testate de echipa GadgetLab. Avem Xiaomi Redmi 10 (review), Motorola Moto G82 5G si Motorola Moto G52 (review). Inca nu am terminat 🙂

Alte telefoane cu camera Samsung JN1 50MP testate de noi sunt Xiaomi Redmi Note 11 si Realme 9 5G (review in romana).

Nothing Phone 1 pareri

Ce alte dotari cool mai are smartphone-ul Nothing Phone 1 ?

# Boxe stereo si sistem cu 3 microfoane

# Protectie IP53 (durabilitate la praf si stropiri cu apa)

# Scanner de amprente incorporat in ecran

# Conectivitate – Gigabit LTE, Gigabit 5G dual mode, WiFi 802.11 ax, Bluetooth 5.2, NFC (suport Google Pay), USB C

Nothing Phone 1 pareri – O SCURTA OBSERVATIE

Clar era de preferat protectia IP68. Noi banuim ca datorita LED-urilor, producatorul nu a putut implementa mai mult decat protectie IP53.

UITE RESTUL DE SPECIFICATII TEHNICE

  • Sistem de operare Android 12 cu interfata Nothing OS; 3 ani de update-uri Android si 4 ani de update-uri securitate
  • Camera selfie Sony IMX471 16MP, mod night, mod portret, video 1080p 30fps
  • Conectivitate – Dual SIM, WiFi Direct, WiFi Hotspot, GPS/AGPS/GLONASS/BDS/GALILEO/BDS
  • Senzori – accelerometru, compas, giroscop, lumina, proximitate
  • 159.2 x 75.8 x 8.3mm si 193.5 grame
  • Accesorii – folie preaplicata
  • Altele – deblocare faciala

O SCURTA OBSERVATIE

Trebuie spus faptul ca smartphone-ul nu are slot MicroSD si jack 3.5mm.

Nothing Phone 1 pareri – GANDURI DE FINAL

Nothing Phone 1 este fara indoiala un mid-range foarte interesant. Dotarile hardware sunt excelente iar design-ul aduce cateva elemente cool si interesante.

Legat de preturi, sfatul nostru este sa evitati versiunea cu 12GB RAM, care se apropie de 2800 lei. Asta este exagerat pentru un mid-range.

Insa, 2400 lei pentru modelul 8GB RAM/128GB e un pret destul de bun. Ideal ar fi ca device-ul sa coboare la pragul de 2000 lei.

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).